11 Octombrie, 2025, 12:09:01 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Spiritul de turma  (Citit de 2831 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Iunie, 2006, 02:43:32 p.m.
Citit de 2831 ori

Lorelei

Fara sa vrem, suntem dominati uneori, cand ne aflam in mijlocul unei multimi, de spiritul de turma. Ni se inatampla sa facem lucruri pe care nu le-am face in mod normal, sa strigam cu toata convingerea sloganuri care de altfel ne sunt indiferente. Oare de unde vine forta spiritului de turma? Din ce anume se hraneste si ce ii da primul impuls?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Iunie, 2006, 12:41:35 p.m.
Răspuns #1

catty

Se stie prea bine ca oamnei sunt diferiti!
Una din diferente este ca unii au spirit de initiativa...calitati de lider ...poate mai mult curaj si incredere in ei... iar altora le este mai usor sa se lase condusi...sa mearga pe mana celorlalti...(nu ca ei nu ar avea pareri personale)...si cum cei cu initiativa sunt mult mai putini la numar...uite asa se formeaza "turma".
Mai sunt si situatii in care vrei sa te integrezi intr-o "turma" si iti "retusezi" parerile pt a te adapta celorlalti.
Cred ca asa suntem facuti sa fim..tocmai ca daca toti ar fi convinsi si incapatanati pe propriile pareri nu ar mai putea fi sub nici o forma in nici o situatie armonie....nu exista doi oameni sa gandeasca la fel...
Eu una nu m-am considerat niciodata lider...dar cu toate astea daca am o convingere nu prea las pe nimeni sa mi-o schimbe(poate de multe ori ar fi fost bine sa o fac)...si nici nu suport sa nu imi exprim parerea cand am una care consider ca ar conta...
Voi ce parere aveti..?cum va considerati?

26 Iunie, 2006, 08:09:59 p.m.
Răspuns #2

ONLY DESIRE

spiritul de turma e tot mai intalnit in zilele noastre:il regasim in muzica,moda,mentalitate....sub forme diferite...insa tot spirit de turma este! faptul ca asculti o melodie...si iti si place doar pentru ca o asculta alte mii de persoane,faptul ca porti pantofi cu talpa ortopedica,toc cui..etc,doar pentru ca alte mii de femei poarta(asa e moda) sau ca esti impotriva manelelor doar pentru ca oamenii culti le critica.....se datoreaza spiritului de turma,vechi de cand lumea!
trebuie doar sa te hotarasti din ce tabara faci parte:a turmei sau a liderilor!
Eu nu am suportat niciodata sa mi se impuna ceva,sa fac ceva doar pentru ca este bine...sau pentru ca o fac ceilalti! intotdeauna am fost lider:si in copilarie si in adolescenta si acum. eu am fost cea care lua deciziile,cea care aducea o moda noua...etc!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."