11 Octombrie, 2025, 12:37:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: cate sanse ni se pot oferi?  (Citit de 9143 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Iunie, 2006, 10:28:45 p.m.
Citit de 9143 ori

littlerose

Vizitator
una, doua trei.

cat poate da dumnezeu?
si cat putem primi, mai ales?

de atatea ori un nou inceput. sansa nu ni se pare sansa pentru ca pretentiile ne sunt din ce in ce mai ridicate.

SANSA. UNICA. poate pe aceasta o asteptam, dar ne-am pierdut pe drum, ne-am ratacit iar mana salvatoare intarzie sa ni se arate si sa ne calauzeasca pasii.

26 Iunie, 2006, 01:54:22 a.m.
Răspuns #1

Iosif

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

26 Iunie, 2006, 08:16:02 a.m.
Răspuns #2

littlerose

Vizitator
asa e, sa asteptam si sa avem rabdare. ;D

26 Iunie, 2006, 09:18:14 p.m.
Răspuns #3

black rose

sansa zic eu ar avea ceva legatura cu norocul...si cum cred ca norocul ti-l faci cu mana ta..asa e si cu sansele...avem nenumarate...ni se dau insa noi trebuie sa gasim drumul spre ele si de la ele incolo....
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

26 Iunie, 2006, 09:26:03 p.m.
Răspuns #4

ONLY DESIRE

cred ca numarul de sanse e proportional cu suma din cont! bani la bani si paduche la paduche!...banii iti deschid multe usi,iar lipsa lor iti inchide si mai multe!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

26 Iunie, 2006, 11:58:16 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Sanse cred sunt pentru toata lumea - oportunitati.. Mi-a placut Alchimistul, acolo orice intamplare era de fapt o sansa care sa te aduca mai aproape de ceea ce esti..

Cumva eu incerc sa consider nesansele drept dovezi ca mai bine ca nu a fost asa. Adica mai toate care mi s-au intamplat placut au venit fara un aparent efort [adica fara un efort sustinut, o obsesie de a obtine si de a merge pana la capat]. Asa ca daca nu-mi iese un lucru, sau ratez ceva ce mi-as dori, am cumva linistea ca daca ar fi fost fost sa fie bine pentru mine, s-ar fi intamplat de la sine, fara mare efort.

Iar oportunitatile, nu le iau pe toate si nici nu contorizez cate au fost.. ci tot e un soi de daca e sa se intample, se intampla.

27 Iunie, 2006, 09:48:52 a.m.
Răspuns #6

crocantzel

Vizitator
Sanse ti se pot arata destule, trebuie sa stii pe care sa le alegi, pe care drum sa mergi. Personal cred ca oricine merita o a doua sansa, a treia e optionala, depinde de situatie, dar deja mai departe nu se poate merge, Ma refer aici la cei care gresesc fata de tine. Cat despre sansele pe care ti le ofera destinul....permiteti-mi sa ma abtin...Nu prea cred in destin, viata ne-o facem singuri cum dorim. Normal ca e mai usor sa spunem ca e destinul de vina atunci cand ni se intampla ceva rau, dar ati observat ca atunci cand cineva are succes nu prea mai zice acelasi lucru? Atunci fiecare se lauda ca a fost meritul sau, nu meritul vreunei puteri divine..Asta a ajuns la noi sa fie religia sau Dumnezeu...O entitate care stie decat sa ne pedepseasca si sa ne dea tot felul de "rele", la care ne intoarcem doar atunci cand avem un necaz sau dam de greu. Cum trecem hopul, trece si credinta. Asa ca revenind la sanse...care sanse? Sanse numesti situatiile in care ai avut de ales mai multe lucruri si nu ai ales nici unul, atunci zici "am avut sansa sa fac chestia aia sau aia". Cand faci o alegere care a iesit bine pt tine nu ami conteaza ce ai avut de pus in balanta cu acea alegere...a trecut si nu ami conteaza. Sansele sunt un mod de lamentare si un mod de lauda...

27 Iunie, 2006, 02:33:34 p.m.
Răspuns #7

desdemona

sansa nu mai este sansa dupa ce o primim.Aici sunt de acord cu tine crontzy cand spui ca este un mod de lauda.Dar te contrazic la ideea ca destinul,si cu viata pe care ne-o facem singuri.Sa iti dau un exemplu:un copil care se naste intr-o familie cu 9 copii si cu 2 parinti retardati mintali,si locuiesc undeva la marginea satului.Ziceti-mi si mie ce sanse are el.Isi face el viata singur?NU a avut de ales in ce familie sa se nasca.Uite exemplul meu...parintii sunt norocul pe care ti-l da viata.NU tu ceri in ce familie sa te nasti...asa ca sa nu mai aud de faza ca viata ne-o facem singuri.Pentru ca nu este asa.Noi ne-o facem...dar mult mai tarziu avem un rol important...si din pacate uneori nu putem schimba nimic.O persoana care nu a primit cei 7 ani de acasa...nu a fost data la liceu pentru ca i se parea tatalui lui ca ar fi bine sa munceasca la sapa,degeaba a incercat sa recupereze...a facut pe la 20 si ceva de ani liceul..chiar si facultatea...dar acei 7 ani...sunt pierduti pe totdeauna..

sanse...da avem...dar nu le mai consideram sanse in monetul in care au zburat.Stiti voi...telul pe care il atingi,odata cu implinirea lui el moare.Ne dorim sanse...dar din pacate de multe ori nu stim sa le apreciem.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

27 Iunie, 2006, 06:25:31 p.m.
Răspuns #8

Empress

sanse ni se ofera zi de zi ...Dumnezeu ne ofera zi de zi cate o sansa cand ne trezim dimineatza si vedem ca a inceput o noua zi ...eu cred ca fiecare zi este o noua sansa pentru noi...despre sansa in iubire ....hmmmm ce sa zic cred ca in spatele acestei sanse care o dam cuiva sau care ni se da se ascunde putin egoism....spun asta pentru ca in general se acorda cate o sansa intr-o relatie cand se pune problema despartirii si atunci poate din putin egoism din iubire mai acordam o sansa celuilalt si speram in sinea noatra sa nu ne dezamageasca...de fiecare data cand acordam o sansa cuiva ne asumam un risc uneori castigam alteori nu dar de fiecare data este o lectie in plus invatata de la viata.. :P
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

28 Iunie, 2006, 06:36:16 p.m.
Răspuns #9

crocantzel

Vizitator
Draga Des, ce pot sa spun? Nimeni nu isi alege paritnii sau ce viata va avea, dar fiecare se naste cu un scop, nimic nu e intamplator. Un mic exemplu: la 20 aprilie 1889 se nastea intr-o familie saraca un copil. Nu s-a remarcat in scoala decat ca un copil mediocru. Timp de şase ani a dus o viaţă mizeră în cele mai sărace cartiere ale oraşului, singura sa sursă de venit fiind ilustratele cu diferite clădiri din Viena, pe care le picta şi vindea în cafenele. Odată cu începerea Primului Război Mondial, s-a înrolat în armata germană, câştigând Crucea de Fier, clasa I.  În anul 1919, el a devenit spion al departamentului politic al armatei bavareze, prilej cu care a intrat în contact cu Partidul Muncitoresc German. In scurt timp s-a impus si a devnit cancelar al Germaniei. Apoi Fuhrer sau conducator suprem. Acum probabil ti-ai dat seama de cine e vorba: Adolf Hitler. Cel care a avut un impact imens asupra lumii. Si s-a nascut intr-o familie saraca si ratata.

Nu pori judeca mereu dupa chestiile astea. Orice gaza, cat de mica, are un tel in lume. Fara copii saraci si nefericiti nu ar mai avea de lucru preotii care propovaduiesc mila si functionarii din orfelinate. Dinainte sa t6e nasti esti programat sa faci anumite lucruri, e scris in ADN si nu poti evita, oricare ar fi conditiile materiale sau sociale. Oamenii evolueaza. Oamenii sunt guvernati de procese haotice, la fel ca orice lucru pe lumea asta. Si din teoria haosului aflam ca sistemele guvernate de procese haotice nu trec niciodata de doua ori prin aceeasi stare si comportamentul ulterior nu poate fi anticipat niciodata. Nu poti stii ce va deveni acel copil de care zici tu. Nu poti spune ca nu are nici o sansa. Nu ai de unde sa stii. Nu stii din simplul motiv ca sansele, cum am spus, nu sunt altceva decat expresii, nu au fundament. Daca acel copil va deveni presedinte si va integra Romania in UE pe bune, atunci plin de respect vei zice: "Uite-l ma si pe ala, ce familie a avut, nu i se dadeau multe sanse, dar a ajuns unde a ajuns". Si el daca va vrea sa se laude va zice acelasi lucru. Dar nimeni nu zice acum: Mai, asta va avea sansa sa devina presedinte sau Fuhrer, sau mancare pentru canibali. Cam asta e cu "sansele" date de destin...

23 Iulie, 2006, 08:09:14 p.m.
Răspuns #10

charlie

You believe but what you see
You receive but what you give

26 Iulie, 2006, 11:25:51 a.m.
Răspuns #11

Lady Allia

Eu cred ca toti aveti dreptate...
In viata primim mai multe sanse..., dar parerea mea este ca doar de noi depinde cum le gestionam, cum facem dintr-o sansa o realitate...
Eu cred ca oricat de greu ne-ar fi in viata este mult mai bine sa ne folosim de sansele pe care ni le ofera viata, decat sa le lasam sa treaca pe langa noi.
Fiecare sansa folosita in folosul nostru este un pas inainte!

26 Iulie, 2006, 01:53:30 p.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
zi de zi sanse....atata timp cand facem in fiecare zi aproape acelasi lucru....intervine rutina asta...ramanem orbiti...sansele trec pe langa noi...zi de zi...
Let's put a smile on that face!

04 August, 2006, 07:35:02 p.m.
Răspuns #13

Little Rose

sansele trec, sau le lasam sa treaca.
dar au fost candva si vor mai fi. sunt sigura de asta.
We were 2 and became one. Now it's just the three of us.

05 August, 2006, 08:11:42 p.m.
Răspuns #14

amelie

un proverb arab spune: Daca se intampla o data, se poate sa nu se mai intample niciodata. Dar daca se intampla si a doua oara...atunci cu siguranta se va intampla si a treia oara....."
Asa ca sanse avem....poate uneori ne este frica sa ni le mai acordam...sau poate uneori nu avem curajul sa le mai cerem.....
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...