10 Octombrie, 2025, 09:24:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: NU VREAU SA INTELEG!!!  (Citit de 10075 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Septembrie, 2003, 10:15:22 p.m.
Citit de 10075 ori

HERRA

Vizitator

E un proverb care zice: "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!" eu sunt adepta acestui proverb! Am intlanit multi oamnei care spun acelasi lucru...dar dovedesc contrariul! Pentru a da un expemplu concre: eu destest minciuna! mai ales minciunile ieftine! hai ca inteleg un om om care din teama de a nu rani pe cineva ascund un adevar sau il deformeaza putin...cu toate ca si acolo sunt riscuri...dar nu pot intelege minciunile ieftine! si n-am sa-i pot intelege nici pe "practicanti"! nu pot si nici nu vreau!
in zilele noastre mi se pare ca sunt tot mai putini oamnei sinceri! am incercat sa-i inteleg sa le ofer circumstante dar totusi imi e peste putinta!
de cele mai multe ori gasesc in jurul meu oameni micinosi...fara scrupule...mi-e si mila de ei....
poate sunt eu incanjurata doar de drojdia societatii poate voi aeti mai mult noroc decat mine...va doresc bafta!

04 Septembrie, 2003, 12:08:58 p.m.
Răspuns #1

Iosif

Minciuna este pare din viata noastra, e mai simplu sa iti inventezi realitati decat sa pui osul la treaba si sa faci ceva. Unii din pacate prefera realitatea asta virtuala, care e adevarata doar in lumea lor, altii, ca tine, nu accepta minciuna si prefera raul adevarat in schimbul binelui mincinos. Singura solutie e trezirea mincinosilor la realitatea. Cand vor realiza ca mincuna nu dureaza vesnic, poate se va schimba ceva.. poate cand vor fi si ei mintit la randul lor.. cine stie..
Eu unul prefer sa fiu urat pentru ceea ce sunt, decat iubit pentru ceea ce nu sunt..
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

14 Septembrie, 2003, 12:59:08 a.m.
Răspuns #2

silen

Vizitator
crezi ca i-ar "trezi" la realitate? si-chiar daca- nu se vor inchide in lumea lor in aceeasi clipa, crezi?

01 Septembrie, 2004, 04:10:36 a.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Adica..."prefer sa fiu cinstit decat sa par!". Da, am auzit si eu foarte des asta. Si mie imi plac mai mult adevarurile, fie si ele crude, decat minciunile frumoase. Adevarul te elibereaza. Nu vreau sa port povara unui "pacat" asa ca prefer sa il spun. Daca stiu adevarul am situatia sub un anumit control, am cu ce sa operez, pot incerca sa gasesc solutii. Dar e la fel de adevarat ca nu am nevoie de adevaruri nefolositoare. Nu m-ar ajuta la nimic sa stiu cu cate femei s-a culcat sotul meu inainte de a fi impreuna. Eu nu cred ca mi-ar folosi o asemenea informatie! Deci prefer sa nu o aflu. Un reverend spunea candva ca o minciuna care salveaza e mai buna decat un adevar care ucide. Si nu pot sa nu ii dau dreptate. Situatii si situatii!

01 Septembrie, 2004, 09:54:53 a.m.
Răspuns #4

androgin

Vizitator
exista oameni care mint din instinct. au facut-o atat de mult incat le-a intrat pur si simplu in sistem...li se pare ca le este mai usor sa obtina cutare lucru daca inseala pe cineva...iar cand se dovedeste ca intr-adevar a mers "smecheria", de ce sa nu continuie, de ce sa nu profite de avantajele minciunii?

raspunsul e clar: pe langa faptul ca minciunile au consecinte imediate si de cele mai multe ori favorabile pentru persoana in cauza, exista si efecte tarzii, efecte inevitabile si deosebit de grave. mincinosii scapa din vedere acest aspect...vine un timp cand se intorc toate impotriva lor...si atunci ajung sa fie urati, toate portile pe care le-au deschis abuziv in trecut acum se vor inchide peste ei...ramai singuri !

o minciuna poate fi iertata, dar efectele ei nu! pana la urma "minciunile ieftine", cum le numea HERRA, se dovedesc a fi cele mai costisitoare...

DIANA, iti dau dreptate in privinta "adevarurilor nefolositoare"... acestea sunt lucrurile din a caror stiinta nu poti trage nici un folos, lucruri care, desi exista, nu mai au nici o relevanta in prezent.

09 Octombrie, 2004, 04:37:09 p.m.
Răspuns #5

helpless

well,st de acord cu voi toti in privinta mincinosilor si minciunei,insa am si eu o intrebare:dak unii oameni mint impotriva ta,spun k tu ai spus unele lucruri fara k makr sa le fi spus,de ce reusesc ei sa-ti fak atata rau?de ce minciuna lor nu are picioare scurte si atunci?de ce ceilalti ii cred?si de ce se descopera asa greu adevarul?oare st  perfectionati atat de bine in a minti? ???

17 Noiembrie, 2004, 07:33:30 p.m.
Răspuns #6

One_last_dance

Nu cauta sa minti numai ca sa castigi atentie sau sa iesi in fata...
E bine sa stai deoparte cand n-ai de spus de cat minciuni.

25 Ianuarie, 2005, 07:27:56 p.m.
Răspuns #7

HERRA

Vizitator
oare e necesar sa mintim pentru a atrage atentia asupra noastra? tind sa cred ca atunci vom atrage atentia asupra uneri persoane care nu exista iar noi, cu adevaratul nostru caracter ramanem undeva in umbra....

25 Ianuarie, 2005, 08:52:53 p.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Herra, doar ce mi-ai amintit de un insight: "minciuna este cea mai usoara modalitate de capta atentia"..

Exemplele sunt multiple:
1. reclamele (totul pare impecabil, pana cand folosesti produsul) -> Marketing, NLP, etc..
2. relatiile interumane (se arata doar fata placuta, cea ascunsa e tinuta bine deoparte)
3. destule religii/sectele au elemente "paranormale" afirmate despre maestii/conducatorii lor..

Nu stiu de ce, inca nu mi-am dat seama, dar minciuna este o modalitate extraordinara de a face un om interesat de ceea ce ai de spus/oferit.

25 Martie, 2005, 01:14:47 a.m.
Răspuns #9

HERRA

Vizitator
Nu pot sa nu ma intreb uneori...daca suntem atat de putini oameni care detesta minciuna....oare gresim noi minoritatea cand spunem adevarul sau procedeaza bine majoritatea, mintind????????????
Oricum in ziua de azi e greu sa ai incredere in oameni si e greu totodata sa castigi increderea unui om....
Gustul amar pe care mi-l lasa minciunile altora ma fac sa tind ca sunt o 'fraiera' si ca ar trebui sa mint si eu...ca e o vorba care zice: 'ochi pentru ochi si dinte pentru dinte' sa vada mincinosii ce gust are minciuna!

03 Mai, 2005, 12:47:17 a.m.
Răspuns #10

Guardian|Angel

stii ce am remarcat eu ,HERRA?
ei bine,da sunt foarte multi oameni care mint pentru a iesi in evidenta...si atunci le ies minciunile la iveala....si chir si atunci, ei tot ies in evidenta,indiferent ca prin rau sau bine,ei scopul si l-au atind :o
asta chiar nu am inteles`o...tot vine pe la protv una care zice ca mai bine sa fie observata si vorbita de rau decat sa nu fie vazuta si "observata"
ei bine,eu merg pe principiul ala:decat cu o reputatie proasta,mai bine fara reputatie!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

03 Mai, 2005, 10:41:03 p.m.
Răspuns #11

HERRA

Vizitator
E mai trist faptul ca de la un timp, unii oameni tind sa minta din reflex! Nu stiu de ce mint, dar o fac, nu se mai pot controla!Se ascund in spatele minciunilor, le e teama sa isi arate fata dupa cate  minciuni au indrugat!
Mi-e sila de mincinosi si minciuni! Detest si minciunile menite sa ma 'protejeze' , detest mincinosii!
Draga Rebecka, nici eu nu puteam sa zic mai bine! Tine-o tot asa!

06 Mai, 2005, 05:37:45 p.m.
Răspuns #12

Guardian|Angel

multam,si sa iti povestesc ceva:inainte de pasti,am fost invitata de o colega la ea acasa,sa o ajut cu nu stiu ce....mi`a zis asa:fata,eu vorbesc,si tu aprobi....cum faci cand nu esti atenta(m-am dat de gol:P)..okay...nu am stiut la ce anume se refera....a mintit-o pe mama ei ca pleaca la munte cu mine,ca sta doua saptamani,ca nu stiu ce ca nu stiu cum....am uitat sa zic,ca sta exact in aceeasi zona cu mine...si atat eu cat si parintii ei,mergem la aceeasi bioserica,si ma vad iesind din scara...ar fi trebuit sa nu ies din casa 2 saptamani,sa nu ies de paste,de inviere....ce credeti ca am facut?
am mintit pentru a pastra prietenia colegei....sau am spus adevarul ...pentru ca o astfel de persoana nu imi merita prietenia?
nu ca v`as fi dat "mura in gura" cum se zice ::)

06 Mai, 2005, 10:43:12 p.m.
Răspuns #13

HERRA

Vizitator
Mai, daca as fi inteles ce ai scris, nu trebuia sa-mi dai mura-n gura!
Sunt cazuri si cazuri! Eu, nu zic ca e bine sa ai astfel de prieteni, dar daca ma pun putin in locul eu, nu cred ca e usor nici pentru ea! Are o anumita varsta ( e la facultate totusi) si e groaznic sa ai niste parinti care iti interzic sa iesi undeva, si esti nevoit sa minti!
Ce poate sa faca ea? Cum sa impace si capra si varza? Cum sa isi traiasca viata si sa faca si parinti fericiti?
Eu, am multe colege care au astfel de probleme! le inteleg, dar nu le 'ajut'.

06 Mai, 2005, 11:02:34 p.m.
Răspuns #14

Guardian|Angel

in plus, eu nu cer niciodata altora,mai mult decat pot oferi....si eu nu ofer minciuna niciodata....