11 Octombrie, 2025, 01:04:34 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Etapele iubirii.  (Citit de 3645 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 August, 2006, 03:21:00 p.m.
Citit de 3645 ori

furia ingerului

Vizitator
Cati dintre noi s-au indragostit de iubire?
Cred ca multi au facut-o. La inceput probabil majoritatea ne indragostim de iubirea celuilalt pt. noi si de iubirea noastra pentru celalalt. Ma intreb cand oare se ne indragostim cu adevarat.

Am motive sa cred totul incepe cu un vis. Acea forma de vis care abunda in idilic, in inatacabil indiferent de ce ar fi mai departe, imposibil de evitat. In aceasta etapa iubim ca sinonim, "iubim" devenind un alt termen pt. "visez".
Apoi urmeaza realitatea. Realitatea care include de data aceasta tangibilul concret ce-i cuprinde pe cei doi parteneri. Aici ne lovim prima data de piedica rupturii de sine. Inteleg prin asta pe l'autre , pe "celalalt", adica NU eu. Diferenta nu este numai una de nuanta ce-ar parea penibil de amintit intelegandu-se de la sine ca doar nu suntem siamezi sa ne gasim jumatatea in cealalta parte a corpului. Dar se trece atat de usor de a intelege asta prinsi fiind in vacarmul dragostei...In aceasta etapa gasim incetul cu incetul ganduri ale noastre care nu se regasesc la celalalt si comportamente ce nu se aliniaza dorintelor noastre. Dintr-o data "iubim" devine "observam si altceva" fara a fi afectat obligatoriu sentimentul in sine ci doar se diversifica aprecierile noastre fata de partener.
In ultima etapa zic eu ca apar doua directii:
a) pt. cei ce gasesc intolerabile diferentele si se simt ingraditi de perspectiva acceptarii acestora sau inspaimantati de ideea compromiterii identitatii sale pt. a-l intelege si accepta pe celalalt totul se naruie...iar iubirea de altadata devine "m-am aruncat intr-un torent si habar nu aveam ce rece-i apa"...
b) pt. cei ce reusesc sa-si gaseasca limbajul propriu, vorbindu-l impreuna, un limbaj in care fiecarei trairi ii corespunde la baza cifra 2, aceia implinesc acel "iubim" in "intr-adevar, iubim"...

Spuneti-mi acum, am dreptate?
Daca nu am, astept cu mare interes corecturile voastre.
Daca am, cati dintre voi s-au identificat cu cele spuse de mine mai sus si cum ati ridicat volumul iubirii cazut din raft si l-ai asezat cu migala in biblioteca realizarii acelei comuniuni cu partenerul gratie careia viata voastra si-a desavarsit supremul scop: iubirea.