10 Octombrie, 2025, 01:12:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: A intelege o opera de arta  (Citit de 3235 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 August, 2006, 07:22:13 p.m.
Citit de 3235 ori

Lorelei

"In momentul in care crezi ca ai inteles o mare opera de arta, e moarta pentru tine." (George Orwell) (The moment you think you understand a great work of art, it's dead for you)

Sa fie vorba despre disparitia misterului care potenteaza, adanceste minunea operei de arta? Sau cumva un resort adanc al fiintei umane care, in momentul in care ajunge sa cunoasca (sau crede ca ajunge sa cunoasca) un lucru sau o persoana isi pierde interesul pentru el (ea)? Dispare fascinatia? vorbeam in alt topic de fascinatia care intretine orice relatie. Sa aiba vreo legatura?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 August, 2006, 08:16:36 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
în momentul în care crezi, de fapt banuieşti...asta îmi spune mie contextul în care se află acest "crezi". momentul în care crezi că o înţelegi, înseamnă de fapt ca de abia începi să vezi ceea ce autorul a pus în acea operă. ea nu poate fi moartă ci doar este acel ceva ce te face să doreşti să ştii mai mult despre.

în momentul în care cu adevărat ai înţeles opera, nu o poţi decât iubi, ca pe un lucru drag, propriu şi aproape. nu cred că ea devine nimic, sau banală...din contră. indiferent ce exprimă ea.

cunosc o artistă. i-am văzut picturile, care fără explicaţie îmi păreau triste, uşor groteşti şi tragice. apoi mi le-a explicat. fiecare tablou o exprima pe fata sa şi frica mamei de lucrurile rele ce se pot întâmpla fiicei. abia după ce am înţeles simbolul, am înţeles teama şi tablourile au căpătat un sens. şi mi s-au părut frumoase...

aşa zic eu.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!