10 Octombrie, 2025, 08:30:53 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Nasterea, cel mai de pret dar al unei femei!  (Citit de 11167 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 August, 2006, 08:14:30 p.m.
Citit de 11167 ori

buterflY

" Oamenii au aceasta lege calda
   Din struguri fac vin,
   Din carbon fac foc,
   Din sarutari fac oameni"

« Ultima Modificare: 31 August, 2006, 09:56:22 p.m. de Lorelei »

30 August, 2006, 09:59:23 p.m.
Răspuns #1

desdemona

in cel mai iubit dintre pamanteni am gasit o idee foarte frumoasa.ea spunea cam asa
femeia ne este superioara noua(barbatilor).ea este singura care sfideaza moartea dand nastere.

Asa ca femeilor sa nu va simtiti inferoare in fata unui barbat!Noi putem face tot ce afce si el..pe cand dansul nu va fi niciodata in stare sa "sfideze moartea"!
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

31 August, 2006, 12:22:30 a.m.
Răspuns #2

Marcat pentru stergere...

Desdemona... dar parca in Biblie si la biserica (cand te casatoresti) popa i-ti spune sa te supui barbatului. Nu toate lucrurile pe care le face barbatul in lume le poate face si femeia (gresesti) si viceversa. Barbatul singur sau femeia singura, vai si amar de capul lor! "NU E BINE CA OMUL SA FIE SINGUR!" Si sa raspund la topic: Da' tu crezi ca femeia fara barbat poate face copii?  a.?

31 August, 2006, 12:48:13 a.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

E adevarat ca este scris ca femeia trebuie sa se supuna barbatului DAR NUMAI DACA acesta o respecta si o iubeste! Daca nu este tratata asa cum trebuie femeia nu trebuie sa se supuna barbatului
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

31 August, 2006, 01:32:42 a.m.
Răspuns #4

Marcat pentru stergere...

Hai ma corectati si voi titlul topicului pana ce vine Lorelei. Nu tot dati reply la o greseala... gramaticala...

edit by Lorelei: nu e nimic gresit in titlul topicului. e corecta si varianta ta, insa si varianta initiala e ok.  :) sau poate nu am inteles eu ce vrei sa spui?

PS. (mai tarziu): am vazut intr-un final, aveai dreptate, am modificat primul post, multumesc.
« Ultima Modificare: 31 August, 2006, 09:57:29 p.m. de Lorelei »

31 August, 2006, 04:22:39 a.m.
Răspuns #5

Evangeline

Citat
E adevarat ca este scris ca femeia trebuie sa se supuna barbatului DAR NUMAI DACA acesta o respecta si o iubeste! Daca nu este tratata asa cum trebuie femeia nu trebuie sa se supuna barbatului
Total de acord ;)
Intr-adevar pentru o femeie e un mare miracol cand isi vede bebelusul care l-a purtat 9 luni "cu ea" in brate. Doar mamele fara inima isi pot lasa copilul in spital sau orfelinat si sa nu se mai intereseze niciodata de el :'( Ma intreb atunci de ce i-a mai dat viata, ca sa se chinuie? Oricum nu asta e subiectul acum asa ca scuzati ;D
Tare fericita cred ca este o femeie cand devine mama, e o binecuvantare pentru ea :)

:-*
Never, never quit!

31 August, 2006, 08:08:07 p.m.
Răspuns #6

desdemona

continuum intrezaresc un pic de misoginism?
eu cred ca da.
ai dreptate..unul fara altul nu se poate.dar voi nu sunteti capabuil sa purtati in pantece o fiinta umana.sa aveti grija in aceste luni de voi cum nu ati mai avut niciodata.sa suportati multe dureri.si apoi...se compara dragostea de mama cu cea a unui tata?este demonstrat ca un tata nu se poate implica la fel de mult ca mama.desigur exista si exceptii care sa intareasca regula.
 si cu ce am gresit cand am spus ca noi putem sfida moartea si voi nu?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

31 August, 2006, 08:22:17 p.m.
Răspuns #7

Zamolxis

Vizitator
Citat
si cu ce am gresit cand am spus ca noi putem sfida moartea si voi nu?

Noi barbatii sfidam moartea prin curaj, vitejie si sacrificiu de sine...

Citat
se compara dragostea de mama cu cea a unui tata?este demonstrat ca un tata nu se poate implica la fel de mult ca mama.desigur exista si exceptii care sa intareasca regula.

Nu este demonstrat nimic. Sunt cazuri si cazuri. Pe cuvantul meu va spun cazuri in care un tata a facut minuni pentru copii sai , sau un alt caz in care un tata isi iubea fiica asa de mult incat bolnav, a venit cu masina mergand fara oprire din Germania doar ca sa isi vada fiica...
De regula se implica la fel de mult...
Eu, ca viitor tata, as face orice pentru binele copiilor mei, si pentru ca sa le castig dragostea si respectul.

Exista foarte multe cazuri nefericite, atat de tati rai, cat si de mame rele...
Dar nu trebuie sa generalizam in niic o directie.

31 August, 2006, 08:52:51 p.m.
Răspuns #8

desdemona

ma repet-exceptii care intaresc regula.
este demonstrat.

31 August, 2006, 09:29:54 p.m.
Răspuns #9

pokemon

Da asa este...nasterea este cel mai de pret al femeii...si nu le inteleg pe acelea care...din pacate isi abandoneaza copii pe cine stiu unde...sau ii abandoneaza...Acum...cand sunt atatea moduri in care te poti proteja...si poti evita o sarcina nedorita...De ce sa dai nastere uni copil,doar ca sa se chinuie?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

31 August, 2006, 09:31:01 p.m.
Răspuns #10

Evangeline

Eu inteleg ce vrei sa zici tu Zamolxis si tu des dar se stie ca darul de a naste un copil il are doar o femeie. Asta nu inseamna ca un copil il concepe o femeie singura ci ca asa cum a spus si des femeia e cea care suporta toata durerea si tot ea isi poarta copilul in pantece, nu barbatul ;) Asta e o mare diferenta si mai ales asta evidenteaza ca numai femeia are acest dar :-*

P.S. Draga Zamolxis nu vrem sa te simti inferior ca slava Domnului si barbatii au destule avantaje si daruri dar acesta apartine doar noua :-*
Never, never quit!

31 August, 2006, 09:32:15 p.m.
Răspuns #11

Miss M.

N-as compara dragostea mamei sau a tatalui asupra copilului ... dar indiscutabil sentimentele unei mame sunt mult mai intense ! Un barbat nu are de unde sa stie cum e sa tii un copil in pantecele tale , sa respiri pentru el timp de 9 luni de zile , sa-l hranesti prin tine , sa-l simti miscandu-se inauntrul fiintei tale ... e ceva absolut miraculos si inaltator ... un barbat nu poate trai sentimentul de a fii 2 in 1 ... Eu personal am avut norocul de a vedea cum bebe a mea s-a dezvoltat pe parcursul celor noua luni datorita faptului ca am facut la fiecare control ecografie si am avut posibilitatea sa o inregistrez pe caseta video ... va dati seama ? am vazut-o de cand era abia un ghemotoc nedefinit pana cand la o eco am vazut-o cum casca si isi sugea degetzelul si toate astea se intamplau in burtica mea ... va dati seama ? Daca reusesc sa pun aceste imagini pe cd am sa va arat aceste imagini , sunt absolut superbe !
          Numai o femeie poate sti cum este sa te trezesti dimineata din cauza faptului ca joaca cineva fotbal in burtica ta :) ... cu toate ca am trait toate aceste lucruri tot nu gasesc cuvintele potrivite sa exprim toata fericirea de care am avut parte cand eram insarcinata ... si apoi prima clipa cand iti tii copilul in brate ... lacrimi de fericire , sentiment coplesitor care ramane unic in viata ! Privesti acea faptura  si te intrebi necontenit cum este posibil acest miracol ...

Dumnezeu ia o jumatate din fiecare si iubirea dintre noi si face o minune !!!

« Ultima Modificare: 31 August, 2006, 09:34:30 p.m. de lovergirl »
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

31 August, 2006, 09:35:05 p.m.
Răspuns #12

pokemon

Lovegirl....eu cred ca si barbatul de langa noi poate simti cu aceeasi intensitate aceste lucruri...de noi,femeile,depinde sa ii punem in legatura...parerea mea :)
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

31 August, 2006, 09:38:25 p.m.
Răspuns #13

Evangeline

Citat
Acum...cand sunt atatea moduri in care te poti proteja...si poti evita o sarcina nedorita...De ce sa dai nastere uni copil,doar ca sa se chinuie?

Nu poti judeca asa femeile pentru ca ceea ce poate stii e ca femeia trebuia sa aiba grija de ea. Corect? Barbatului putin ii pasa daca el nu are grija pentru ca oricum nu poarta el sarcina mai ales in cazul in care e doar o relatie asa de o noapte :( Atunci trebuie sa ne ingrijim noi si dam voie sa-ti spun ca anticonceptionalele (care sunt cele mai sigure in a preveni o sarcina) sau alte metode nu sunt tocmai ieftine asa incat nu-si poate permite orice femeie. Ar trebui sa iei si asta in consideratie mai ales cand e vorba de femei care vin dintr-o familie saraca si situatia nu s-a imbunatatit tare mult. Nu stiu daca m-am facut inteleasa dar asta e doar o categorie despre care am vorbit, despre femeile care au aventuri si nu au grija de ele...iar mai departe nu le pasa de copil. E trist dar exista si astfel de situatii

Never, never quit!

31 August, 2006, 09:42:04 p.m.
Răspuns #14

pokemon

Si totusi...pt cazurile in care,sa presupunem,femeia ramane insarcinata...fara sa vrea...si stie ca nu ii poate oferi nimic acelui bebel...poate nu e mai bine sa faca o intrerupere de sarcina....?Decat sa l nasca...si apoi sa l arunce la tomberon???
Ai intr adevar si tu dreptate...dar...mi se pare un lucru prea trist... :'( :'( :'( :'( :'(