10 Octombrie, 2025, 05:44:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: oare ce se intampla daca il voi insela  (Citit de 13071 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Septembrie, 2006, 06:35:55 p.m.
Citit de 13071 ori

marialm

Vizitator
 :o Sunt casatorita de un an si ceva, dupa casatorie ne-am certat mai mereu, nu am mai facut dragoste de trei luni, cred ca nici nu-l mai iubesc. Am intalnit pe cineva tot casatorit aceeasi relatie, ma gandesc foarte serios sa-l insel, cred ca merita, dar am atat de multe retineri.
 Ajutati-ma sa il pot insela si chiar parasi.............

15 Septembrie, 2006, 06:46:56 p.m.
Răspuns #1

pokemon

Ufff...greu de spus....numai tu sti...mai bine rupe relatia...dar nu insela....orice ar fi....tb sa existe un mod de a comunica...sa lamuriti ce si cum trebuie sa faceti....
Asa cred eu ca este cel mai bine...fii sincera cu el,dar si cu tine....
Multa bafta
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

15 Septembrie, 2006, 07:23:19 p.m.
Răspuns #2

Comoara

Intotdeauna ma uimesc relatiile dintre oameni si mai ales cei care se iubesc de mor inainte de casatorie si dupa un an-doi sunt cei mai mari dusmani.
As zice in primul rand sa incercati sa COMUNICATI. In mod evident v-ati iubit nu cu multa vreme in urma si la ora actuala probabil ca puteti fi fericiti dar nu comunicati.
Sti, toti oamenii au tendinta sa se retraga in carapacea lor...sau cred ca isi pedepsesc sotii/sotiile prin a nu vorbi cu ei. Asa nu se poate.
Nu te lasa convinsa de o relatie noua, care nu poate avea nimic bun pentru tine, mai ales ca si el e casatorit...adica doua casatori pot fi distruse.
Vorbeste cu sotul tau! Daca te iei dupa sentimente...ar fi mult mai multe divorturi. CAsatoria inseamna mai mult decat sex, mai mult decat emfatuare, mai mult decat "simt ca nu il mai iubesc"... Casatoria inseamna sa incerci 100% in fiecare zi , sa dai fara sa ceri inapoi, sa dai mai mult decat ti se da... De obicei cand faci asta ajungi sa fi maifericit decat ti-ai putut imagina.
Daca el nu de inseala sau nu te abuzeaza (bataie etc....) sa sti ca merita sa incerci din toata puterea sa iti salvezi casatoria.
Daca ai timp incearca sa vorbesti cu cineva in domeniu sau sa citesti ceva carti bune in domeniu ca sunt atatea...
In mod cel mai serios nu il insela! Nu fi tu cea care rupe legamantul facut in momentul casatoriei!
E una sa fi casatorit si sa inseli sotul si alta sa fi singur si sa te culci cu cine vrei, desi amandoua situatiile pot sfarsi la fel de rau.
Comunicarea , din nou, e importanta! Mirajul unei relatii noi poate trece mai repede decat iti imaginezi si tu vei fi cea care va sfarsi ranita!
CApul sus si adu-ti aminte de saptamanile dinaintea nuntii! Trebuie sa fi avut vreun motiv as te fi indragostit de el!

15 Septembrie, 2006, 07:49:03 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Nu m-am priceput niciodata sa dau sfaturi. Si asta dintr-un motiv foarte simplu, nici o poveste nu seamana cu alta. Insa ce pot sa spun este ca fiecare avem dreptul, daca nu obligatia, la fericire. Daca in casatorie ati devenit mai nefericiti decat erati inainte, exista doua solutii sau doua incercari de solutii: una este sa divortezi, cealalta este (si e preferabil sa o incerci pe asta inainte) sa faci tot ce poti ca sa intelegi ce nu merge. De ce nu mai faceti dragoste de 3 luni? Exista un motiv foarte puternic, cu siguranta, acolo. Daca motivul este acela ca pur si simplu nu va mai iubiti, corect este sa nu va mai chinuiti reciproc si sa divortati, daca este insa un alt motiv, ar fi bine intai sa incercati sa discutati deschis si sa vedeti unde ajungeti. Divortul ramane intotdeauna o solutie finala. Ar trebui incercate si celelalte inainte.
Insa ce pot sa spun este ca nu judec. Numai tu stii ce este acolo, ce aveti impreuna sau ce nu mai aveti impreuna... Lucrurile se complica foarte tare daca urmeaza un copil etc etc, asa incat ar fi bine sa stiti amandoi clar ce vreti si mai ales ce simtiti.
Apoi, celalalt, barbatul insurat, daca tu ai divorta el ar divorta? Probabil ca nu. asta inseamna ca tu esti abia a doua optiune. Ar trebui sa te gandesti la asta ca sa nu fii tu cea ranita si cea care va suferi.
Insa toate astea sunt speculatii, daca forma ta de a gasi un echilibru si de a merge mai departe este sa-l inseli... so be it! insa sa-ti asumi dinainte toate posibilele consecinte, toate eventualele mustrari de constiinta, toate regretele, pe scurt, tot ce ar putea insemna inselatul. Poate te insala si el? din moment ce nu ati mai facut dragoste de 3 luni? Dar asta nu poti sa o stii. Si daca totusi e asa, nu e mai bine sa va vedeti fiecare de viata lui si sa nu va mai amagiti ca totul e ok? Sunt simple intrebari. Repet, numai TU (si nimeni altcineva in lumea asta, nici prietenii arpopiati, nici parinti, nici frati, nimeni) nu iti poate spune ce sa faci. Pentru ca numai tu stii TOT.
Orice ai decide sa faci, fa-o fara sa privesti inapoi. Regretele tardive sunt lucrurile cele mai inutile din lume. Poti ajunge sa regreti ce ai facut, sau ce nu ai facut... Deci nu vorbesc de regrete ca l-ai inselat neaparat. Poate, pe de alta parte, neinselandu-l renunti la ceea ce poate fi cea mai frumoasa poveste a vietii tale.
Pe scurt, incearca sa vezi ce simti, lasand la o parte sfaturile "intelepte" ale unora sau altora, si ia o decizie care sa te reprezinte (pe tine, nu pe ceilalti(. Important este sa ti-o asumi si sa nu ai regrete. In rest - totul va fi bine, sunt sigura. Multa inspiratie in tot ceea ce faci!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

15 Septembrie, 2006, 08:59:49 p.m.
Răspuns #4

Miss M.

Daca s-a ajuns pana acolo incat sa nu mai faceti dragoste timp de 3 luni inseamna ca problema este foarte serioasa , plus ca printre randuri se citeste dezamagire si indiferenta ta fata de aceasta casnicie ... E normal sa-ti doresti sa fii fericita , e normal sa-ti doresti pe altcineva INSA ... de ce te complici ?... De ce mentii aceasta casnicie daca este foarte clar ca nu merge ? Te tine ceva langa el ? Gandeste-te ca daca o sa-l inseli va trebui sa faci si alte lucruri nu tocmai placute sau comode cum ar fi sa minti , sa te ascunzi , sa fii tinta unor scandaluri in momentul in care el va avea ceva de banuit ... Te simti pregatita pentru asa ceva ? Te tin nervii ?... Eu cred ca implica mult prea mult stres !
       Si apoi , in cazul unui divort , ti-ar place sa fii in dezavantaj ? Sa fii denigrata in fata tuturor ca o femeie usoara care-si inseala sotul ? ... Dar ce parere vor avea apropiatii tai ? ... Nu stiu ce sa zic ... nu sunt deloc o tipa cu idei preconcepute si conservatoare dar nu te sfatuiesc sa-ti inseli sotul ... implica prea multe riscuri pe care nu stiu daca e bine sa ti le asumi . Nu mai merge casnicia ? Nu-ti mai iubesti sotul ? DIVORTEAZA ! Nu exista nici o lege in tara asta care sa te oblige sa stai langa un om pe care nu-l vrei !! Divorteaza si fa ce vrei cu viata ta dupa asta fara sa fii datoare nimanui cu explicatii .
       Cele de mai sus exprima doar umila mea parere personala decizia iti apartine !!
       Sper sa faci alegerea potrivita !
       Mult succes ...
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

15 Septembrie, 2006, 11:21:08 p.m.
Răspuns #5

B3b3

auch :-\ directa intrebare...nu esti sigura daca l mai iubesti sau nu  ??? ::)  ???

uoffffff uoffffffffffmai maiiiiii desi ar trebui sa mi fie usor sa te indrum cumva imi este aprope imposibil ,pune in balans tot ce a fost cu ce a ramas, comunica deschis cu sotul tau, nu ca ar fi sanse mari sa rezolvi situatia la care s a ajuns dar cel putin nu iti vei reprosa mai tarziu ca nu ai incercat sa faci ceva.
Despre inselat  ::)  ??? daca ai fi simtit cu toata fiinta ta ca vrei sa faci asa ceva ,crede ma ai fi facut o pur si simplu ;)
intrebare  ??? pe acel cineva tot acum trei luni l ai cunoscut? :-[
ai grija de tine  :-*
Denisa Adina
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

15 Septembrie, 2006, 11:45:35 p.m.
Răspuns #6

merlyn

Nu vreau sa-ti dau sfaturi insa vreau sa-ti spun ce as face eu intr-o situatie ca asta.In primul rand :NU AS INSELA! Si asta numai din cauza faptului ca m-as uita in oglinda dimineata si as simti ca mi-e rusine.Asta ar fi singurul motiv.Totusi ceva imi scapa...Daca as ajunge intr-o situatie ca asta?! Sa-mi placa altcineva atunci cand am pe cineva langa mine?!
Curios!
Dar ce faceti voi impreuna daca nu te superi?
Ce va tine impreuna?
Cand ceva ti se intampla, bun sau rau, cugeta la ce inseamna. Acolo gasesti un scop in care viata te invata cum sa razi mai tare sau cum sa nu plangi prea repede.

03 Iunie, 2007, 12:09:16 p.m.
Răspuns #7

marian

Intr-adevar mare problema dar ar fi o solutie! E o metoda mult controversata dar crede-ma pe cuvant ca functioneaza. Metoda e intitulata "SUTURI IN BURTA!" iar daca nu stii despre ce vorbesc intreaba-ma.

05 Iunie, 2007, 11:43:58 a.m.
Răspuns #8

desdemona

cum adica sa te ajutam sa il poti insela?

se pare ca moralitatea si demnitatea au disparut de mult din dictionarul ascuns dupa ureche.

cand te-ai casatorit ai depus un juramant.
atat de caine poti fi incat sa calci cuvantul dat in fata lui Dumnezeu?

daca nu stiti de ce sunteti in stare si nu sunteti siguri pe alegerea facuta :NU VA CASATORITI! de ce sa va bateti joc de viata celuilalt?

unde iti este respectul de sine?

sfatul meu:ia si rezolva problema aceasta cu sotul tau,nu cu unul care de abia asteapta sa i-o traga unei femei.

nimic nu merita sa iti bati joc de cineva in acest fel si care poarta titlul de sot.

numai bine!

Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

05 Iunie, 2007, 12:55:04 p.m.
Răspuns #9

Lorelei

Des, esti idealista si e normal, la varsta ta cred ca asa suntem cu totii. Dar chiar la varsta ta ar trebui sa inveti sa nu judeci. Sa nu arunci prima piatra. Se zice sa nu spunem niciodata niciodata.
Moralitatea si demnitatea sunt foarte greu de judecat din exterior. Nu ai fost pusa in situatia ei si nu ai trait ceea ce a trait ea. Cred, deci, ca e macar uman, daca nu demn sa nu judeci ceea ce nu cunosti.
La 18 ani toti credem in printul frumos pe cal alb langa care vom trai "happily ever after". Sau poate cei norocosi credem. In zece ani insa perspectivele se schimba iremediabil pentru majoritatea dintre noi. Printul nu e tocmai print, iar calul nu-i chiar alb si e cam martoaga. Dar na, ne-am trezit cam tarziu. Sa dea doamne-doamne sa nu te trezesti din povestile tale frumoase niciodata. Incearca insa sa-i intelegi pe cei care s-au trezit brusc intr-o lume lipsita de tot ceea ce candva, in vremuri aproape imemoriale, dadea sens vietii lor.
Cuvantul dat in fata lui Dumnezeu? Sunt vorbe mari, Des, cu Dumnezeu nu facem pacturi, nu semnam contracte, lui Dumnezeu ii datoram doar sa fim fericiti si sa ne bucuram de viata pe care ne-a daruit-o. Contractele le-au inventat oamenii. Dumnezeu e libertate, e iubire, nu e constrangere. Dar asta o invatam cu timpul, din greseli si din caderi care anuleaza tot idealismul de la 18 ani.
Nu judecati ca sa nu fiti judecati. Remember?
Ai grija de tine si pastreaza-ti sufletul copil, insa nu-i judeca pe cei mai putin fericiti ca tine.  :-*

05 Iunie, 2007, 01:54:22 p.m.
Răspuns #10

desdemona

inteleg ca mesajul meu va pare un avant al unei varste de 18 ani inca netrecuta prin "plictiseala si incercarile" vietii.

dar sa o luam altfel.

esti casatorit de 10 ani.muncesti pe branci sa ai grija de familia ta.este posibil sa te fi casatorit din dragoste si chiar sa iti mai iubesti sotul/sotia.oricum va leaga timpul increderea unul in celalalt.
stai la coada pe o caldura infernala sa iei scutece pentru ala micu' si vezi la terasa de vis a vis de magazin pe barbatu'tu sau pe nevasta'ta ca se imbratiseaza si se saruta focos(cum nu a mai facut-o cu tine de mult) cu o roscata pe care o ajuta doar sanii,nu si mintea(asta afli dupa scandalul pe care il faci) sau un mascul feroce ce  crede ca singurul rol pe care il are "istoria literaturii romane" de g.calinescu este sa o ridice sa mai faca muschi.

iar tu tragi ca sclavul punand crezare in foaia de la primarie sau slujba facuta la biserica,dupa ea fiind numiti sot si sotie.
ti-a furat viata si anii.
si-a batut joc de tine.

cum reactionez tu escu cand vezi falsitatea din imbratisarile prietenei/sotiei si in declaratiile sale stiind ca sub pretxtul unor cumoparaturi devine din femeia serioasa o adolescenta ce crede ca unul cu o anumita aliura si un text de vrajeala reprezinta aventura vietii ei.
nu o mai recunosti,nu ti se pare posibil
si totusi asta se intampla.

si nu locuiesc intr-un nor de pufulet roz cu floricele de papadie incat sa nu mai vad ce se intampla in jurul meu.
dupa cum s-a observat eu nu abordez doar subiecte legate de cat de fericita sunt eu si cat de mult iubesc.
a avea respect de sine nu inseamna ca tot ce zboara se mananca.

nu sunt aberanta si spun ca odata casatorit asa mori,indiferent de ce s-ar intampla,dar cred ca trebuie facut totul pentru a evita sa ajungi in situatia respectiva.

nu a insela este solutia.eu asta am atacat in postul anterior:solutia nu este inselatul!

pastrati-va frustrarile!nu o partida de sex te va intineri regasindu-te in poezia :"Sunt tanar doamna"

va cred ca varsta nu ofera incredere in spusele mele,dar mai pastrati-va elanul si totusi cititi ce scriu.

in rest numai bine!

p.s .suntem oameni si nu curve

« Ultima Modificare: 05 Iunie, 2007, 02:27:09 p.m. de desdemona »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

05 Iunie, 2007, 02:16:23 p.m.
Răspuns #11

Lorelei

Des, daca tu ai fi citit cu atentie ce am scris, ai fi vazut ca si eu "atac" cum zici tu judecata, atat. Nu sustin vreun punct de vedere legat de inselat. Intamplator urasc inselatul, consider ca e o solutie lasa, de fuga, dar asta din punctul meu de vedere. Pentru altii poate fi o solutie reala. Mi-e greu sa ma pun in pielea altora, abia ma pot pune intr-a mea.

In plus tu ataci si persoana, fara sa stii oricum toate datele problemei:
"se pare ca moralitatea si demnitatea au disparut de mult din dictionarul ascuns dupa ureche."
sau
"cand te-ai casatorit ai depus un juramant.
atat de caine poti fi incat sa calci cuvantul dat in fata lui Dumnezeu?"

Deci eu nu ma erijez intr-un justitiar care sa transeze problema inselatului sau a juramintelor casatoriei. Incercam doar sa-ti spun ca tu judeci un om fara sa-l cunosti si mai ales fara sa stii prin ce calvar o fi trecand. In plus e foarte usor din afara sa punem etichete de "mica aventura sordida" (vezi exemplul tau cu barbatul care face muschi cu Istoria lui Calinescu), cand de fapt poate acolo sunt sentimente profunde, poti tu sa stii cum stau lucrurile?

Am facut referire la varsta ta doar pentru ca mi-am amintit de avantul meu idealist de la 18 ani, Dumnezeule! eram un copil naiv si ce tare as fi vrut sa raman asa! Iarta-ma, poate nu era cazul sa aduc asta in discutie.

Mesajul meu a fost unul impaciuitor si plin de o tristete nedefinita pe care ti-o aduce experienta nu tocmai cea mai fericita din lume. Viata ne invata macar sa incercam sa nu judecam. Dar na, pana la urma cine sunt eu sa judec daca e bine sau nu sa judecam? Doar pentru ca Isus ne invata sa nu judecam? Pana la urma asta nu e un criteriu neaparat. Doar ca na, tu deschisesesi perspectiva religioasa.

In fine, eu ma opresc aici, nu stiu de ce am tinut eu sa fac atatea precizari... probabil e inutil oricum. 

05 Iunie, 2007, 02:41:48 p.m.
Răspuns #12

desdemona

eu am criticat atitutudinea si nu persoana,dar cand lovesti in ideile sale automat lovesti in el.
nu inteleg de ce tot vreti voi sa faceti difernta pentru ca nu aveti cum.

o aventura nu este o simpla aventura..asta e si problema..o aventura este distrugerea unei relatii si de ce nu a unei vieti.
daca chiar te indragostesti de barbatul cu muschi nu ai decat sa divortezi.

iar cum sa stii ca gresesti daca nimeni nu iti spune?

ai nevoie de o palma de apa rece pentru a te trezi din valul superficialitatii care ne cuprinde.

dar eu nu am venit sa destept lumea,pe mine m-a revoltat cerinta "ajutati-ma sa-l insel"!

p.s.escule daca totusi vrei sa iti sustii parerile fa-o prin argumente si nu prin minusuri.

05 Iunie, 2007, 03:26:47 p.m.
Răspuns #13

saab

acum vine randul meu sa ma revolt: "suntem oameni si nu curve"?!?
oare curvele nu sunt tot oameni?

si, daca stam sa ne gandim bine, cu totii ne prostituam pentru ca:
1) deschidem televizorul pentru a privi emisiuni "incredibile"
2) acceptam sistemul de valori impus de altii - ma aliniez societatii, pentru ca traiesc in societatea asta, ce sa-i faci?
3) spunem:"da, sefu', asa este", cand stim ca, de fapt, nu este asa
4) acceptam ideile "beneficiarilor" nostri, desi cunostintele teoretice ale meseriei spun cu totul altceva (clientul meu, stapanul meu)
5) ... (si multe, multe altele, pe care le numim "compromisuri" sau mai stiu eu cum - si care, in realitate, reprezinta tot forme de prostitutie – mai rafinata, ce-i drept – dar tot prostitutie)

05 Iunie, 2007, 03:57:08 p.m.
Răspuns #14

desdemona

:laugh: :laugh:

ma refeream strict aici.
daca vrei sa extindem acest lucru haide sa o facem in alta parte pentru ca amestecam lucrurile aiurea
numai bine masinuto! :)