Şi...oarecum offtopic...
Des draga mea...! Aşa cum ţi-am spus sunt fericită pentru că ai şi trăieşti nişte principii frumoase! Sunt mândră de asta, iar tu ştii mai bine decât oricine! Toţi avem principii, dar asta nu înseamnă că sunt şi corecte! Ale tale sunt!
Însă iubita mea...sufletul nu are decât un principiu: însăşi sufletul! Iar sufletul nostru este nenegociabil şi indiscutabil!
Faptul că doi oameni s-au legat prin nişte acte...nu reprezintă nimic!
Faptul că doi oameni jură în faţa unui preot ceva...nu reprezintă nimic!
Acestea draga mea sunt doar nişte cutume, nişte obişnuinţe, nişte reguli sociale...fără de care iubirea este...etichetată ca fiind "imorală"!
Ştii ce contează cel mai mult?
Privirile dintre cei doi, strângerea lor caldă de mâini, îmbrăţişarea, jurămintele dintre ei!
Dacă acestea sunt făcute din suflet , cu credinţă şi cu iubire..., atunci nimci nu le va mai spulbera!
Şi..., oarecum Lorelei iarăşi avea dreptate cu vârsta! Când eşti tânăr visezi doar la frumos...visezi şi mai târziu, dar...din păcate viaţa îţi demonstrează mereu că visul este una şi realitatea alta!
Mai mult ca şi sigur că mulţi din cei care s-au căsători nu au visat vreodată că vor vrea să înşele, că vor vrea să divorţeze, că vor vrea să fugă să nu mai ştie unul de altul! Mulţi au visat că vor trăi frumos, că vor avea familie minunată, că vor avea copii...ÎNSĂ...nu întotdeauna luăm decizia cea mai corectă...nici măcar atunci când facem pasul în rochie de mireasă şi costum de mire! Uneori trăim o iluzie a iluziei şi ne trezim singuri, goi de noi înşine, trişti, fără şanse, fără echilibru, fără sprijin..., înşelaţi de viaţă, de iubire, de omul în care am crezut şi...atunci ce e de făcut??? Să pleci...bineânţeles, DAR..., nu întotdeauna poţi să pleci atunci când trebuie să pleci, nu întotdeauna găseşti puterea, sprijinul să faci acest pas, nu întotdeauna POŢI să pleci...motivele pot fi şi de şantaj sentimental...şi de altă natură şi mai dureroasă....
Şi...îmi aduc aminte când ziceam şi eu: "decât să ajung să înşel, mai bine plec înainte"! Na, că viaţa mi-a dat peste "bot" şi mi-a demonstrat pe propria piele că a spune: "niciodată" este total greşit! Niciodată nu poţi să ştii ce îţi rezervă viaţa şi viitorul, DAR...tu acum ai tot dreptul să vezi viaţa din perspectiva ta, să o tratezi frumos şi sincer, să îţi trăieşti iubirea ta minunată ca într-un basm şi...asta iarăşi este nenegociabil! De ce? Pentru că acum e timpul şi doar de timp, de dragoste şi de voinţa lui D-zeu ţin toate!
Ai spus să îi fie frică de D-zeu! De ce iubita? Crezi că D-zeu e fericit când doi oameni sunt nefericiţi şi singuri în doi? Crezi că D-zeu pedepseşte atunci când nefericit fiind, neiubit...cauţi iubirea? Eu cred că nu! Eu cred că D-zeu este împotriva căsniciilor lipsite de iubire! D-zeu iubeşte iubirea şi iubeşte să vadă oamenii iubind şi iubiţi!
.........................................
"Cat de falsa poti sa fii...sincer..."
Escu...înainte de a critica atitudinea altora încearcă să îţi faci o mea-culpa! Încearcă să spui şi tu măcar o dată ceva...şi nu doar să "latri" cum ai spus tu! Înceracă să conversezi nu să îţi dai doar cu părerea asupra unei persoane sau a unei atitudini...lovind! Tu ai auzit de "conversaţie"? În ultima vreme tu nu mai conversezi...tu doar dai cu bâta!
De ce e falsă?
Desdemona a luptat mereu pentru idealuri, pentru iubire, pentru ideea de a "mai încerca"..., de "a mai da o şansă"!
Este o visătoare, o idealistă, o tânără cu principii frumoase şi sănătoase..., iar ASTA...demonstrează că este un om de calitate care merită respectat!
Nici aici nu a demonstrat că ar fi cu două feţe ca tu să îi spui că e falsă! Dimpotrivă! A încercat să apere aceleaşi principii în care ea crede (şi e bine să creadă), în care ea speră!
Le-a apărat dur..., poate altfel decât alţii...! Este dreptul vârstei ei şi dreptul la opinie!
Nu te înţeleg...ce te revoltă atât la viaţa asta încât în ultima vreme ne tratezi pe toţi ca şi cum am fi obiecte fără suflet în care poţi să loveşti cu cuvintele cum îţi vine ţie la gură?
Escule...deşi suntem în spatele unor monitoare şi nu ne vezi..."ne dori" câteodată când ne iei la "păruială"...pentru că vrei nu vrei...cuvintele dor atunci când sunt săgeţi aruncate la întâmplare sau la nervi!
Şi...DA! În loc să tot dai minusuri după criterii preferenţiale...mai bine ai învăţa să îţi spui părerea...să transmiţi ceva..., poate aşa vom înţelege mai bine unde greşim!