11 Octombrie, 2025, 10:26:54 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Clipa, ramai, ca esti atata de frumoasa!  (Citit de 10971 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Mai, 2006, 12:03:06 p.m.
Citit de 10971 ori

Lorelei

Este celebrul citat din Faust. Ceea ce vreau sa pun in discutie este problema urmatoare. Exista oare fericire atat de mare incat sa merite vanzarea sufletului? Insa cand zic vanzarea sufletului nu ma refer la ea in sens strict faustic, a-ti vinde sufletul diavolului (deci nu religios), ci mai degraba in sens metaforic, la a renunta la propriile principii, valori, credinte etc. Cat de mult jinduim dupa o clipa careia sa-i spunem "ramai, ca esti atata de frumoasa" in sensul faustic de a-i plati pretul, de a primi fericirea de acum asumandu-ti tot ceea ce va fi dupa.

Si, ducand ideea un pic mai departe... Merita clipa de acum nefericirea de dupa? Ce vreau sa zic cu asta, riscati sa va aruncati intr-o relatie care va face extrem de fericiti pe moment stiind ca sunt sanse foarte foarte mari ca ea sa nu dureze si sa va creeze o nefericire pe masura mai tarziu? Luati minunea de acum, stiind limpede ca veti fi foarte nefericiti o perioada dupa?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

14 Mai, 2006, 12:33:05 p.m.
Răspuns #1

furia ingerului

Vizitator
Eh Lorelei...

O sa fiu cat de sincer imi permite vocabularul personal sa fiu.
De cand ma stiu am fost un fel de hibrid temperamental. Unui ultra-conservatorism in valoril ale propriei gandiri asumate am opus de multe ori o larghete si o manifestare comportamentala total neprevizibila. Da, clipa a fost a mea! In tot ce am facut. Chiar si atunci cand premeditam nu puteam actiona doar ca o trecere la urmatorul pas ci trebuia sa astept acea strafulgerare a unui moment care te cheama la el si zice: "Acum!".

Este destul de simplu de inteles cred ca expresia-titlu pt. acest topic poate fi asociata destul de usor cu clipe ale sentimentelor de iubire fata de cea/cel de langa noi. De regula, ea/el sunt sursa nefericirii noastre si la fel si a fericirii
Desi capabil pana nu demult de gesturi nesabuite, le puteam domoli prin latura analitica/consevatoare a mea si chiar si atunci cand riscam nu pierdeam decat cel mult o farama din respectul de sine si nici decum valori mari.
Dar deh, cum ar fi viata daca am sti ce ne asteapta...

Ei bine, dragii mei, acum vorbesc de pe alta pozitie. Ultimele saptamani m-au invatat despre mine mai mult decat ani buni inainte de ele. ACum, desi imi doresc multe in viata de cuplu si investesc timp si energie suplimentara intr-un fel animat de gandul ca muncesc pentru doi, acum parca traiesc mai intens clipa...
ACum stiu ca pot fi nefericit. Am probat-o pe propria-mi piele incercand senzatia de a nu mai fi fata ce-o iubesc in viata mea. Nu pot vorbi despre asta...este infiorator!!! Desi optimist si solar apartin unei relatii grele...din cauza distantei, in primul rand, si altor factori dar care pot fi incet-incet redusi la tacere. Distanta insa nu este asa usor compresibila...
Am avut de ales. Am avut de ales o nefericire de cateva zile, poate o saptamana, doua, trei la inceput in schimbul despartirii de ea si in schimbul vorbelor de a admite ca nu avem vreo sansa impreuna...Nu am facut-o. Intr-un fel mi-as dori sa spun ca regret...Nici asta nu pot face. Stiu acum ca pot fi ranit. Nu spun ca astept asta ca si cand ar fi un fapt ca si facut. Doar stiu ca pot fi ranit rau, cu mult mai rau decat atunci cand m-as fi putut retrage...!
Dar...

Vedeti voi, dragii mei, uneori pur si simplu trebuie sa lasi sa se intample...Si acel sentiment de a te elibera din povara gandurilor tale si a plictisului chiar inconjurat de multi oameni, de a te elibera in bratele cuiva caruia poti sa-i spui: "Iti apartin..." si sa fie in stare sa spuna la fel...nu exista vorbe capabile sa defineasca starea ta din acel moment!

As putea fi poate usor acuzat de idealizare, de ramolire sau incredere oarba in cineva, de a fi doar un povestitor captivant fara substanta insa...
Puteti s-o faceti oricare din cele mai de sus acuzatie. Poate mai multe dintre ele sau altele in plus ce nu mi-au venit in minte. Atata as mai avea de spus:

Indiferent incotro voi avea de dus relatia mea actuala sau indiferent ce pamanturi vor astepta talpile mele sa le calce, nu dau iubirea de acum si implinirea ca barbat chiar trebuind sa lupt pt. ele zi de zi pe nici o relatie linistita in care nu se intampla nimic niciodata si ajungi la 70 de ani uitand de ce te-ai mai nascut pe lume...

Fericirea mea este ACUM si sta jumatate in puterea mea si jumatate in puterea ei sa existe un ACUM si cand voi implini eu 85 de ani si ea 77...! Cu alte cuvinte, traiti-va fiecare clipa a vietii iubind chiar cand aveti totul impotriva voastra si duceti-va cu voi amintirile acelor sclipiri ale vietii...numai astfel la batranete veti avea langa voi pt. cine ati luptat cu fiecare fibra a corpului vostru! Pentru iubire merita sa va traiti viata! Si chiar daca maine unul dintre voi va iesi din ce a fost, nu renuntati, totul e pierdut doar cand tu ajungi sa crezi asta !!!!! Nu mai inainte !

14 Mai, 2006, 12:47:00 p.m.
Răspuns #2

fatyma

Lorelei,subiectul pe care tu l-ai deschis este extrem de interesant...DA! Merita acea clipa clipa de fericire sa o traim din plin cu riscul de a-i plati pretul!!! Au fost momente in viata fiecaruia in care am fi dorit sa avem puterea magica de a opri timpul in loc,intr-un moment unic de fericre...Eu cred ca si suferinta aceea este mai dulce la amintirea clipei care a ramas in suflet mereu vie...
Stiu ca "langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii " dar daca renuntam intotdeauna la fericire din teama de a nu cadea in prapastia durerii,ce viata e aceea?

17 Mai, 2006, 10:24:16 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
sau "a nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard".

obiectiv:
orice om echilibrat, nu risca. el calculeaza. luand exemplul relatiei (cu toate ca nici dupa 30 de ani de casnicie nu ai de unde sti ce ai langa tine), el nu va risca. poate renunta la o pseudo indragosteala pentru ca iubirea nu exista inca si deci, nebunia nu o insoteste. in restul domeniilor (cele de pe acelasi plan cu iubirea) se aplica aceeasi tactica, pe orizontala: nu riscam, mergem la sigur.

subiectiv:
ooo, da, ramai clipa...chiar esti frumoasa. luand tot exemplul relatiei...da, te vreau, sunt flambat si te voi iubi mereu asa cum (am impresia ca) te iubesc acum.
da, suntem capabili sa suportam orice consecinte (chiar daca dupa ce trece clipa ne lamentam continuu) atata vreme cat ceea ce ne macina si ne dorim ne este in palme. este normal ca, autosugestionandu-ne dorintele devin uriase si am fi in stare de orice sacrificiu (pe care ni-l asumam bravi pentru moment) se impune.

* comentariile de la "subiectiv", cele intre paranteze, sunt reminiscentele de la "obiectiv". a fi obiectiv, nu inseamna a fi las... ;)

pana la urma...toti spunem, macar o data, "Clipa, ramai, ca esti ata de frumoasa"

semiramis

p.s. Lorelei, poate iti era dor de mine...
  :-*
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

18 Iunie, 2006, 10:50:35 p.m.
Răspuns #4

valentina

Cand te arunci in volbura iubirii,nu gandesti la ceea ce va fi dupa.Te gandesti doar la clipa prezenta si la cat de dulce e iubirea.Atunci cand faci pasul acesta nu sti ceea ce va urma,dar uneori e bine sa nu stai prea mult pe ganduri ci sa traiesti la maxim clipa fericirii."Clipa fericirii,timp fara durata".
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

19 Iunie, 2006, 04:17:12 p.m.
Răspuns #5

Empress

eu ma intreb oare atunci cand iti vinzi sufletul metaforc vorbind mai poti fi fericit te mai poti simti implinit daca simti ca ceva lipseste ca o parte din tine nu mai este ??
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

19 Iunie, 2006, 04:30:47 p.m.
Răspuns #6

serenity82

da problema e bine pusa dar daca stai sa te gandesti de fapt  incerci sa te bucuri de ce ti-a ramas. fiecare are momente in care si-ar dori sa opreasca timpul in loc pentru ca e foarte fericit si cred ca la asta se referea. Chiar acest lucru imi aduce aminte de o poezie japoneza foarte veche, scrisa parca de Li Tai Pe (nu sunt sigura daca asa se scrie deci nu-mi dati in cap ;D), care spunea:

"NU VREAU NICI BOGATIE,
NICI GLORIE DELOC,
CI SA OPRESC DOAR TIMPUL
CU AL LUI DRAGONI DE FOC"

e exact aceeasi idee ca si aici doar altfel spusa :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

14 Septembrie, 2006, 09:19:34 p.m.
Răspuns #7

pokemon

Da merita clipa de acum...nefericirea de dupa...si durerea...merita..pt ca aceasta clipa este cea care iti da curaj sa poti lupta...sa poti trece peste tot ceea ce urmeaza...
Si uneori stim dinainte cat de greu este...stim ca va durea de 10 ori mai rau....dar merita...pt 1 clipa aproape de el...sunt dispusa sa platesc...oricat...
Pt ca sunt momente cand....sufera...si are nevoie de mine...iar eu nu pot fi acolo  :'( :'( :'( din cauza distantei care ne*leaga*...pt ca asta ne a unit la un moment dat..distanta..
Dar acum...dupa ce am trait clipe cu el....cum sa mai trec peste durerea asta...de a nu putea fi acolo...langa el...???
cum?
Nu stiu cum...dar..incerc sa rezist...stiind ca acele clipe...vor ramane in inimile noastre...si sunt cele care ne dau puterea sa le asteptam pe cele ce vor urma...
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

20 Septembrie, 2006, 06:20:05 p.m.
Răspuns #8

marialm

Vizitator
cred ca stiti cu toti acest citat, nu are nevoie de comentarii, mie imi place atat de mult incat pur si  simplu am simtit nevoia de a vi-l reaminti. Sa ne bucuram de clipa prezenta ca maine va fi prea tarziu, noi traim astazi nu maine........haideti se na bucuram........ mereu

20 Septembrie, 2006, 06:26:08 p.m.
Răspuns #9

marialm

Vizitator
am scris acelas lucru fara sa citesc in prealabil ceea ce au scris altii, urat din partea mea, dar ma bucur in acelas timp ca in aceasta lume mai exista si oameni care gandesc. Da eu cred ca se merita sa-ti vinzi sufletul pentru o clipa, doar o clipa de fericire, dar sa fie cu adevarat fericire, nu placere, nu bucurie doar fericire. Nu stiu ce inseamna exact a fi fericit, dar vreau sa risc totul incercand sa descopar fericirea.
     Oare se merita?

20 Septembrie, 2006, 06:31:34 p.m.
Răspuns #10

pokemon

Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.