povestea incepe in zalau, pe 23 decembrie 1986 ... eram al treilea copil in familie si se pare ca si ultimul, al treilea baiat

... cred ca ai mei s-au saturat sa tot incerce sa aiba o fata si cand l-au vazut si pe-al treilea s-au dat batuti

inca de mic eram diferit fata de ceilalti frati ... eu am fost cu mai bine de 1 kg mai greu la nastere fata de ceilalti doi, am fost un grasunel si de aceea am fost cel mai rasfatat probabil dintre frati ... am si o poza de cand aveam 1 anisor ... cred ca este singura poza in care zambetul meu a fost 100% real si singura poza in care nu aveam nici o problema

sper ca poza asta sa va aduca si voua macar 10% din zambet

timpul trece ... si cresc si tot cresc ... dar mai mult in latime ... eram foarte gras pana in clasa a patra, cand, din dorinta de a fi ca fratele meu vasile, am intrat pentru prima data in sala de sport pentru a practica voleiul. Vasi era cu 3 ani mai mare ca mine ... el era polisportiv (era in echipa scolii la volei,handbal, fotbal si atletism) ...
incet incet am inceput sa pun tot mai multa pasiune in sport, sa slabesc, sa devina o obsesie ... dar in paralel mi-am gasit si o alta pasiune care a aparut foarte brusc ...
la inceputul clasei a 5-a mama ma transferat in alta clasa la aceeasi scoala doar pentru a o avea ca diriginta pe cea mai buna profesoara de matematica din scoala, care i-a fost profesoara si fratelui meu sorin care e cu aproape 8 ani mai mare ca mine (apropo de matematica in clasa a doua luasem primul 4 in catalog la matematica pentru ca nu stiam tabla inmultirii

) ... doamna diriginta a hotarat sa ma trimita la olimpiada in clasa a cincea ... unde s-a intamplat ceva ce nici acum nu-mi dau seama cum era posibil ... la faza pe municipiu mi-a fost supraveghetor chiar domnul invatator din clasa a 2-a (cel care mi-a dat 4 la mate) ... mi-a fost invatator doar in clasa a doua si asa ca nu stia cum am evoluat, era uimit sa ma vada pe mine la olimpiada. incepe olimpiada. in 20 de minute am terminat lucrarea si pentru ca eram la prima olimpiada nu stiam ca trebuie sa ma verific si apoi sa plec, asa ca am dus lucrarea ... domnul invatator a aruncat o privire peste lucrare si a vazut cateva raspunsuri corecte si m-a felicitat ... a doua zi devenisem subiectul principal de discutie in sala profesorala ... am luat 9,80 ... nu era deloc ciudata nota era ciudat timpul in care am terminat ... atunci doamna diriginta s-a pus pe treaba si timp de 3 saptamani inainte de faza pe judet m-a pregatit ca pentru razboi (ma invoit de la scoala si in fiecare dupa amiaza mergeam la ea acasa si ma pregatea 5-6 ore in continuu ... iar mie chiar imi placea ... la faza pe judet am luat locul 5 ... dar nu am fost dezamagiti ... acesta
trebuia sa fie inceputul ...
dar tot din clasa a cincea impreuna cu transferul au aparut si colegi noi, deci, un anturaj nou, incepusem sa fiu in acelasi timp si baiat rau ... prietenul meu cel mai bun, raul, fara sa imi dau seama, mi-a pus pentru prima oara tigara in gura, si ma condus numai la rele ... dintr-un baiat inchis si timid ma indreptam spre a deveni un "baietas de cartier" ... in clasa a sasea luasem locul 13 pe judet la olimpiada desi am avut o perioada mai lunga de pregatiri ... asta datorita celorlalte doua pasiuni (sportul si cartierul) care ma indepartau incet incet de matematica ... din clasa a sasea deja eram in echipa scolii la hanbal si la volei ... in clasa a saptea domna diriginta a refuzat sa ma inscrie la olimpiada deoarece credea ca voi merge tot mai jos ... am fost foarte suparat pe ea
... fratele meu vasile era foarte cunoscut in scoala generala si de aceea vroiam sa fiu ca el ... popularitatea mea crestea in fiecare zi desi eu am ramas doar la handbal si volei ... clasa a opta a fost si cea mai frumoasa ... i-am zis personal domnului director sa ma inscrie la olimpiada si i-am promis ca ma voi pregati ... nu am dezamagit pe nimeni pentru ca eram pe cont propriu si asa am luat locul 7 ... in clasa a opta am ajuns sa fiu mai mult decat fratele meu pentru ca eram capitan de echipa si la handbal si la volei (fac o mica paranteza pentru aici aparuse un moment neplacut in viata sportiva pentru mine ... am facut o entorsa care a avut umari destul de grave ... credeam ca nu voi mai putea juca niciodata. intr-o pauza cand ma grabeam sa ies cu colegii la o tigara ma grabeam pe scari si cum eram grabit ca de obicei saream peste scari din doi pasi ... la ultimul rand de scari si la ultimul pas am sarita vreo 6-7scari si am calcat cu jumatate de talpa pe ultima scara si am cazut. in cateva secunde mi s-a umflat piciorul incat ma stragea pontoful, m-am descaltat si cand am vazut cat de tare s-a umflat m-am speriat ... au urmat 2 saptamani in care nu am pus piciorul jos, ma durea ingrozitor, cred ca nu a fost numai o entorsa ... am fost la medic si mi-a pus piciorul in ghips, dupa o saptamana cand m-am dus la control, mi-a dat jos ghipsul si piciorul mi se inrosise foarte tare ... nu l-a pus in ghips dar nua veam voie sa umblu inca o saptamana ... cand am fost a doua oara la control eram mai bine, dar nu refacut total ... am incercat sa umblu dar tot ma durea si am mintit doctorul si am indurat toata durerea pentru ca ma saturasem sa stau in casa ... si asa am ajuns sa ma doara mult timp dupa aceea, vreo 2-3 luni) ... eram si un bagabond "mai linistit" decat altii, dar ca orice bagabond faceam o groaza de lucruri rele ... consumam alcool, fumam mai bine de un pachet de tigari pe zi, si eram implicat in o gramada de scandaluri in cartier ...
a venit si capacitatea ... am avut niste note foarte ciudate ... 9,20 la matematica (am facut contestatie si am primit doar 9,50 ... meritam mai mult), 7,15 la geografie si 5,60 la romana (nu mi-a placut mai deloc romana si o sa observati si voi asta ... ca nu prea am talent la scris

) ... am intrat la un liceu mediu ca nivel de invatatura ...
liceul o sa il las pentru data viitoare ... va pup