10 Octombrie, 2025, 05:41:41 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: secretul fericirii  (Citit de 14603 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Octombrie, 2006, 05:43:35 p.m.
Citit de 14603 ori

marialm

Vizitator
   "secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place ci....
             sa inveti sa-ti placa ceea ce faci"
        citeam intr-o zi o carticica "Raze de soare" si am gasit acest paragraf, pe moment am trecut peste fara sa ma gandesc prea mult, dar cu timpul am realizat ca asa este, fericirea este in noi, trebuie doar sa o lasam sa iasa la suprafata, orice am face, oricat de greu ar fi, daca invatam sa ne placa acel lucru putem gasi fericirea oriunde in orice colt, spaland bude chiar (????)

16 Septembrie, 2007, 12:40:10 p.m.
Răspuns #1

marian

Nu te cred!Te rog sa mai insisti!

16 Aprilie, 2008, 07:16:33 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
E putin trasa de par explicatia cu bude :) insa am intalnit o poveste despre un nene care pe vremuri indepartate, scotea apa din puturi. Particularitatea lui ?
Exclama mereu "ce minune, ce mister!". Pare banal, dar cumva, e ciudat cum de absolut totul functiona, si el putea sa scoata apa respectiva. Si mai ciudat e ca putea sa se bucure de asta!

Asa ca poate dus la extrem, o fi adevarat ca putem vedea fericirea oriunde, da' practic as cam vrea sa fie acolo unde as vrea io sa fie  8)

16 Aprilie, 2008, 07:36:36 p.m.
Răspuns #3

Just

Din punctul meu de vedere cu cat incerci sa te apropii de fericire ,cu atat de indepartezi de ea.Secretul este sa nu o cauti ,ci sa te bucuri din plin de ea atunci cand isi va face loc in sufletul tau.Spunea parca Cehov ca fericirea este o recompensa data celui ce nu a cautat-o .Deci e inutil sa cauti metode pentru a o atinge. Asa am eu impresia.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

06 Mai, 2008, 09:24:55 a.m.
Răspuns #4

Cruella

Nu. Categoric NU! Sa inveti sa-ti placa ceea ce faci, fiindca esti nevoit sa o faci este una. Dar sa faci ceva din tot sufletul, sa te lupti sa ajungi sa faci ceea ce iti place: AIA e fericirea!
Eu mi-am ratat sansa, asa ca am invatat sa-mi placa ceea ce fac. Dar niciodata nu ma voi simti cum m-as fi simtit daca faceam EXACT ce imi doream (si asta doar ca am insistat efectiv sa nu invat la chimie..., daca aveti copii care nu vor sa invete, sa-i bateti!!!)
My imaginary friend says you are crazy!

06 Mai, 2008, 10:54:43 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Dar sa faci ceva din tot sufletul, sa te lupti sa ajungi sa faci ceea ce iti place: AIA e fericirea!

Asta e fericirea daca privesti din gradina celor care simt ca au ratat sansa. Dar daca ai fi in gradina celor care lupta, deci... daca ai face asta si ai lupta, si ai ajunge sa faci ceea ce-ti place - e vreo garantie ca 'te ţine' ? Te saturi repede, asta pentru ca daca ai avut suficienta energie sa ajungi acolo si sa lupti, sigur mai 'exista' energie - adica 'sursa' e la indemana cumva, e usor 'de luat' din ea. Si ce faci cu energia care continua sa vina ? Cat sa alergi apoi dupa altceva ?

15 Mai, 2008, 01:12:47 a.m.
Răspuns #6

In Love

Vizitator
Parerea mea este:
  • Nu cauta Fericirea caci ea va venii singura
  • Viata iti va rezerva o bucata de fericire odata si odata!

15 Mai, 2008, 08:14:50 a.m.
Răspuns #7

sunshine

Cand ai sufletul impacat, cand simti ca ai totul si daca ai pierde  o farama din el lumea ta se destrama, atunci inseamna ca esti fericit.Nu cred sa existe un secret .Putem trai clipe , zile, ani de fericire. Orice clipa in care simt ca sufletul meu pluteste, pentru mine conteaza.O sa radeti dar eu sunt fericita si cand visez cu ochii deschisi....Important este sa ne dorim sa traim ca sa putem primi fericirea.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

15 Mai, 2008, 09:16:27 a.m.
Răspuns #8

Outboards

Vizitator

E si asta o chestie avand in vedere ca nu putem face doar  ceea ce ne dorim...e evident ca esti mai fericit cand ajungi la "performanta" de a invata sa-ti placa ceea ce faci, desi initial acea preocupare nu-ti produce placere. Oricum, nu cred ca pot exista multe persoane pe deplin fericite, de fapt cred ca in viata oricarui om exista pe langa motive de nefericire si motive de nefericire (nemultumire). Termenul de "fericire" e greu de explicat si cu siguranta exista o multitudine de feluri de a percepe fericirea, precum si o multitudine de definitii ale acesteia. Nici nu cred ca exista "fericire deplina" sau "nefericire deplina" ci doar momente fericite ce alterneaza cu altele nefericite in viata fiecaruia.

15 Mai, 2008, 09:19:58 a.m.
Răspuns #9

Outboards

Vizitator
sorry ...se pare ca am bagat ca citat tot textul... :P

15 Mai, 2008, 09:30:48 a.m.
Răspuns #10

sic

Vizitator
Cand ai sufletul impacat, cand simti ca ai totul si daca ai pierde  o farama din el lumea ta se destrama, atunci inseamna ca esti fericit.  

Nu am fi, oare, fericiti daca am avea totul si chiar daca am pierde tot ce avem lumea noastra ar ramane la fel?

15 Mai, 2008, 10:41:09 a.m.
Răspuns #11

sunshine

Lumea mea nu ar fi la fel ( eu nu ma refer la un "tot material"). Poate spune cineva ca, dupa ce a pierdut o parte din suflet, viata lui a ramas neschimbata? Fericirea lui a ramas aceeasi? Ma indoiesc.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

15 Mai, 2008, 08:59:15 p.m.
Răspuns #12

inda

Nu sunt experta in fericire si nici nu-mi bat capul prea mult cu ea, insa nu cred ca ma va face vreodata fericita o chestie care nu-mi place sa o fac, chiar daca in timp am invatat sa o fac foarte bine.
Am eu ceva impotriva lucrurilor care trebuie invatate sau facute, in momentul in care apare cuvantul magic adio fericire ! In viziunea mea fericirea e legata de cuvantul optional nu de obligatoriu.
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Mai, 2008, 11:24:28 p.m.
Răspuns #13

Strumfita

mda.. fericirea .. o banalitate!
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

15 Mai, 2008, 11:29:16 p.m.
Răspuns #14

sic

Vizitator
 :o Asa nasol e sa fii fericit?!  ;D