10 Octombrie, 2025, 09:40:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iertarea  (Citit de 6149 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Noiembrie, 2006, 08:39:09 p.m.
Citit de 6149 ori

pokemon

Ma gandeam astazi...daca putem cu adevarat sa iertam greseala celui de langa noi,indiferent de felul acesteia.Putem ierta 100% o greseala,si putem uita tot ceea ce s a intamplat?
 Putem sa trecem peste asta fara sa reprosam in timp "ca te am iertat" atunci cand...ai facut nnnn greseala?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

11 Noiembrie, 2006, 08:53:09 p.m.
Răspuns #1

charlie

asta depinde de fiecare in parte... si depinde si de greseala...
« Ultima Modificare: 11 Noiembrie, 2006, 09:10:04 p.m. de nimeni »
You believe but what you see
You receive but what you give

11 Noiembrie, 2006, 09:01:28 p.m.
Răspuns #2

pokemon

Intr adevar...depinde de fiecare in parte...reformulez atunci...Voi ati putea sa iertati,dar mai ales sa uitati greseala celui de langa voi?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

11 Noiembrie, 2006, 09:18:35 p.m.
Răspuns #3

catty

eu pot spune ca am iertat multe greseli dar putine am reusit sa uit...

11 Noiembrie, 2006, 10:48:45 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
Pai depinde... daca e dezamagire totala.. atunci nu pot uita. Adica e autoconservare, daca stii ca un lup rau e in padure si atenteaza la siguranta ta, atunci ocolesti zona. Daca sunt maruntisuri... atunci trec cu vederea pe moment, da nu uit :D niciodata nu uit.

12 Noiembrie, 2006, 05:15:05 a.m.
Răspuns #5

Evangeline

Mmmda ::) nici eu nu as putea uita greselile altora, dar de iertat, am iertat mereu. Cred ca nimeni nu poate uita atunci cand cineva greseste enorm in fata lui/ei. De iertat e usor dar de uitat mai greu...cu timpul poate se uita, dar sunt unele greseli care nu le poti uita toata viata desi le=ai iertat. Mai corect ar fi ca odata cu iertarea sa vina si uitarea adica sa-ti stergi din minte ceea ce a fost rau...dar suntem oameni si rar uitam cand e vorba de greseli ::)

:-*
Never, never quit!

12 Noiembrie, 2006, 10:31:34 a.m.
Răspuns #6

denyyy

Nu stiu daca am iertat in totalitate pe cineva ??? ??? ??? ??? dar stiu sigur ca nu urasc persoana respectiva.Se poate intampla oricui. :P :P :PCe ,,naspa''m-as simti daca cineva nu m-ar ierta ;D ;D

12 Noiembrie, 2006, 12:23:58 p.m.
Răspuns #7

serenity82

NU pentru ca nu uitam si la un moment dat tot ii vom reprosa  :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

12 Noiembrie, 2006, 01:14:42 p.m.
Răspuns #8

pokemon

Dupa ce am citit raspunsurile voastre...m am gandit...oare am iertat 100% pe cineva...sa iert din tot sufletul...caci nici eu nu pot uita...si ima tot gandesc daca am iertat din inima sau am iertat rational ???

12 Noiembrie, 2006, 01:37:21 p.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

Ma gandeam acum, daca gresind foarte mult in fata unei persoane as prefera sa-mi spuna ca nu ma iarta sau sa-mi spuna ca ma iarta dar de fiecare data cand ne vedem sa ma priveasca intr-un anume fel care exprima un repros continuu......

Eu de fel sunt o persoana care iarta destul de usor, recunosc. Si de multe ori poate e un defect, pentru ca la un moment dat celelalte persoane se pot invata cu asta si pot merge pe ideea "lasa ca ii trece". Nu cred ca am avut parte nici de greseli foarte mari din partea celorlalti, dar oricum, de iertat am iertat. Si da, pot sa spun, ca eu am dat si uitarii.

Dar evident asta tine mult si de persoana cealalta si de felul in care isi asuma ea greseala. Daca realizeaza ca a gresit, daca isi cere scuze si imi dau seama ca regreta, eu chiar pot sa iert si sa uit.
« Ultima Modificare: 12 Noiembrie, 2006, 01:38:56 p.m. de |ngerMorT »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

12 Noiembrie, 2006, 04:47:02 p.m.
Răspuns #10

serenity82

Sincer te felicit ingerasule. E foarte important sa uiti daca ierti dar stii uneori sunt greseli pe care le ierti pentru ca il iubesti pe cel de langa tine insa niciodata nu le uiti. Si atunci nu poti spune ca ierti 100% pentru ca ierti cu sufletul dar nu ierti cu mintea. Si daca o greseala care ai iertat-o la un fost prieten te afecteaza in alte relatii si ti-e frica sa nu patesti la fel tot nu poti spune ca ai iertat 100%. poti ierta 100% doar greseli mici insa daca esti mintit foarte tare sau ranit sau jignit nu poti ierta 100%. eu una cel putin nu pot insa ii stimez pe cei care pot sau cel putin sustin ca pot.
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

12 Noiembrie, 2006, 06:09:06 p.m.
Răspuns #11

Escu

Global Moderator
cand esti fericit....si simti ca iubesti...si esti iubit....uiti...ierti....
Let's put a smile on that face!

15 Noiembrie, 2006, 01:20:10 p.m.
Răspuns #12

burn_2_hell

de iertat iert..dar niciodata nu uit...si nu stiu sincer daca iert din toata inima.. :-\....am iertat de prea multe ori persoane care nu meritau..acum imi este greu sa mai iert....ca inainte..
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

17 Noiembrie, 2006, 04:29:19 p.m.
Răspuns #13

digitty

Lucruri marunte:
In acest caz de iertat nu prea se pune problema la mine pentru ca deseori uit ca sunt suparata pe acea persoana si ma port ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...insa atunci cand imi amintesc,incep din nou sa fac pe botoasa... :)

Lucruri importante(dezamagire din partea prietenilor sau a persoanei iubite):
La prieteni iert...destul de greu dar iert...insa nu 100%.
In cazul unei relatii...niciodata nu iert...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

25 Noiembrie, 2006, 04:29:07 p.m.
Răspuns #14

suflet

depinde de greseala ...
cand greseala este foarte mare ... nu trebuie sa incerci sa o ierti ... ci sa incerci sa traiesti cu ea si sa o acceptica pe o greseala cu conditia sa nu se mai repete ... cand greseala se repeta ... nu se mai poate numi greseala ci obicei ... si pentru obicei nu exista iertare...

:-* :-*
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin