10 Octombrie, 2025, 01:26:28 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cugetare de octombrie  (Citit de 7363 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Noiembrie, 2006, 09:09:31 p.m.
Citit de 7363 ori

Paul

Cugetare de octombrie
Esti tu sau nu esti ceea ce pari a fi, fiinta de mocirla indesata cu primordii demonice si cu firave foliole angelice… Sau nu?

Esti tu condos de cele mai nobile sentimente, sau NU?

Poti fi tu oare obiectul invidiei ingerilor, sau Nu?

Te macina constiinta sau te abandoneaza?

Crezi sau Incerci sa uiti sa crezi?

Preferi satisfactiile fugare unei satisfactii indelungate dar care se lasa ceva mai mult asteptata si necesita un oarecare grad de sacrificiu?

Esti o fiinta complexata?

Esti pudic, si totusi nu destul de pudic sa te feresti de Dumnezeu?

Toate aceste intrebari mi le pun zilnic… inconstient sau constient, conceptual sau factual in momentul unei decizii… Periculos dansul cu Dumnezeu, pentru ca… te poti usor impiedica, rupandu-ti gatul… si picand dincolo. Dincolo o fi mai bine? Sau Iad semnifica o extensie umana a conceptualului Rai…?
   Oricum sunt prea micut inca sa pot sa-mi dau seama de prea multe. Am cochetat totusi, cu toate ca simt eu ca fara prea mare success, cu poezia, sperand cumva sa ating un oarecare grad de puritate lingvistica, sau sa gasesc o cale de a-mi exprima mai bine trairile interioare… Sau poate NU… poate scriu pentru a-mi proiecta macar abstract o viata de success… pe panza imaginatiei mele. Poate scriu pentru ca sunt complexat… Poate scriu din necredinta, poate din suparare, poate din pofta, poate din narcissism exagerat, sau poate doar ca sa ma dau mare… In orice caz… nu-mi pare rau ca scriu … pentru ca… imi las repere in timp, la care ma voi intoarce poate candva in viitor cu placere…
…..
   Continuare 
   Din ce in ce mai des mi se pare ca se da pagina, si devin un browser al propriei vieti, avid sa vad cat mai mult in cat mai putin…
Lupta cu raul e grea dar si lupta cu gruel e rea… Pentru ca e binecunoscut ca e mai facil sa faci rau decat atractiv sa faci bine, totusi inca sper in mantuire pentru ca asa sunt cladit si speranta sper sa fie o calitate in cazul asta.
   Sunt construit pentru a functiona mai bine noaptea si execrabil dimineata sau in timpul zilei. Sunt binedispus doar cand un sambure de satisfactie mi-a binecuvantat ziua. Sunt prost dispus sau macar introspect in rest. In rest… Astept sa-mi vina mintea la cap si e coada lunga a celor ce asteapta acelasi lucru. Daca as fi minte, as mai zabovi putin, macar pentru ca as sti ca asteptarea face… premiul de 10 ori mai bine primit.
   Domnul sa aiba mila de sufletul meu. Amin.
Iubesc, deci exist.

21 Ianuarie, 2007, 05:53:43 a.m.
Răspuns #1

Paul

Azi sunt binedispus sa fiu indispus... Sau mai bine zis... zambesc grimaselor mele... De ce imi storc aiurea creierii ca sa scriu aici? Pentru ca ma simt in siguranta, pentru ca aici gandurile mele isi gasesc campia atat de manoasa, cum nicaieri nu este...
     Nu am pretentia sa fiu inteles aici, in cazul in care nici eu nu ma inteleg mai mult. Doar ca dau curs unor sacadari sufletesti, care altfel s-ar fi pierdut in uitare, in suspensie, ganduri nerostite, cuvinte nearticulate...
     Ati observat cum ca in fiecare text scris, dam nastere unor cuvinte sau unor sentimente care altfel nu ar fi putut lua fiinta?
       Pe mine ma fascineaza subiectul asta... Cate ganduri ni se zdrobesc zilnic in filtrul gandirii... din toate numai un infim procent fericit ajunge sa iasa si sa ne inspire...
Voi reveni
Iubesc, deci exist.