09 Octombrie, 2025, 11:54:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Este iubirea de ajuns?  (Citit de 11458 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Decembrie, 2006, 10:27:40 p.m.
Citit de 11458 ori

|ngerMorT

Cum e pana la urma cu iubirea? E de ajuns?

later edit: am modificat postul pentru ca problema mea s-a rezolvat. pana la urma se pare ca adevarat problema este un prieten cu probleme la cap  ::)...care ma iubeste mult prea mult.  ;D

Oricum, discutia pe tema "Este iubirea de ajuns?" este inca deschisa. Va pup.  :-*

« Ultima Modificare: 03 Decembrie, 2006, 07:18:17 p.m. de |ngerMorT »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

02 Decembrie, 2006, 10:44:40 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
de multe ori iubirea nu este suficientă. de multe ori ea nu mai poate acoperi prăpăstii care apar între cei doi, privind plăcerile comune, lumea exterioară dragostei lor.
dragă îngeraş, mai mult ca sigur acesta nu este cazul tău. indiferent ca o fost doar o tachinare sau o ceartă serioasă, nu pot spune decât că îmi pare rău şi că sper la împăcarea voastră. se pare că există o măsură în toate. cântăreşte şi trage o concluzie.
te pup şi bafta!

asta aşa, că te cunosc. nu prea mai scriu de obicei la probleme legate de inimioarele altora...şi cred că la tine se va rezolva. te pup din nou  ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Decembrie, 2006, 10:54:06 p.m.
Răspuns #2

|ngerMorT

Eu m-am dat asa drept exemplu negativ... topicul nu se doreste a ma avea in prim plan pe mine. De fapt nici nu doresc sa se comenteze situatia mea, ci sa se raspunda intrebarii: E iubirea de ajuns?

:-* Semi
« Ultima Modificare: 02 Decembrie, 2006, 11:02:49 p.m. de |ngerMorT »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

02 Decembrie, 2006, 11:00:45 p.m.
Răspuns #3

Escu

Global Moderator
fato...cu iubirea aia mai vin si alte chestii...si daca alea lipsesc...se pare ca nu e de ajuns......
Let's put a smile on that face!

02 Decembrie, 2006, 11:01:43 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
Nup, din punctul meu de vedere iubirea nu e de ajuns. Iubirea e ceva care tine putin la inceput si da un sentiment de siguranta si certitudine.. liniste si pace samd. Ce ramane sunt cutumele fiecaruia - obiceiurile - si de fapt felul in care se descarca de stressul cotidian.

Adica asta e ce am observat eu.. Daca felul in care unul se descarca de stress (fie ca sta pe computer, fie ca roboteste in bucatarie, fie ca vrea sa iasa cu prietenii, sau.. ca vrea sa petreaca timp cu partenerul, samd) calca peste 'piticii' partenerului.. atunci apare scandal indiferent de cata iubire a fost initial.

Adica daca eu vreau sa zac la televizor ca de fapt sunt prea obosit sa fac altceva, dar tipa vrea sa se plimbe pe la muzee ca sa se descarce, felul asta ne va scinda pana la urma. Caci unul din noi trebuie sa renunte la acest egoism personal numa ca sa ajute pe celalalt.

Cele mai bune relatii pe care le-am vazut sunt relatiile in care felul de scapat de stress este similar. Adica amandoi vor sa mearga sa joace tenis, sau amandoi au chef de un film, sau ea vrea musai la cumparaturi iar pe el nu-l deranjeaza caci oricum isi cauta si el ceva. Samd.

02 Decembrie, 2006, 11:10:57 p.m.
Răspuns #5

catty

sustin si eu aceeasi idee...oricat ne-am dori..iubirea nu e de ajuns...
daca preocuparile si interesele nu coincid cat de cat....daca exista egoism si lipsa de intelegere....nu va merge niciodata

02 Decembrie, 2006, 11:40:57 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
Mda, egoismul asta intr-un fel e util - adica daca la servici ai indura tot stress-ul zilnic, iar acasa daca vii renunti la tot ce te descarca doar ca sa faci pe plac partenerului care si el vine la fel de stressat - doar sa fii Maica Tereza sa ai atata intelegere si acceptare si dupa un an, doi, trei..

La inceput si eu am crezut ca poti sa treci peste toate, sa rabzi, in numele iubirii, sa primesti doar cand ea (sau el) are chef sa dea, dar tu sa lasi mereu de la tine si tot sa nu fie bine. Acuma am cam priceput cum stau lucrurile :) si sunt ceva mai pragmatic.
Cand esti stressat ai chef sa primesti sau cel putin sa fii lasat in pace - la fel si partenera/partenerul e drept - dar pana la urma iubirea nu e un cec in alb in care renunti la cel care esti si la individualitatea ta.
Si pana la urma primeaza cutumele fiecaruia indiferent cat de mult ti-ai dori ca relatia sa fie cum ai visat si nu cum a ajuns.

02 Decembrie, 2006, 11:44:18 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
se spune că în iubire cineva iubeşte iar celălalt se lasă iubit...poate că este adevărat, dar totuşi cred că şi cel care se lasă iubit, iubeşte la rândul lui.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Decembrie, 2006, 11:46:55 p.m.
Răspuns #8

diana_nistor

Vizitator
Ingeras, imi pare rau de cele intamplate! Poate ca totusi e doar o stare temporara. Poate e doar iubirea care trebuie eliberata ca sa se intoarca la tine mai puternica si mai hotarata. Iar daca nu... inseamna ca nu a fost ea cea adevarata. Bke, de fapt tie iti scriu mai mult si mai mult acum. Gandeste-te bine la toate lucrurile. Sa va dea Dumnezeu intelepciue sa faceti ceea ce trebuie!

02 Decembrie, 2006, 11:52:58 p.m.
Răspuns #9

catty

Mda, egoismul asta intr-un fel e util - adica daca la servici ai indura tot stress-ul zilnic, iar acasa daca vii renunti la tot ce te descarca doar ca sa faci pe plac partenerului care si el vine la fel de stressat - doar sa fii Maica Tereza sa ai atata intelegere si acceptare si dupa un an, doi, trei..

daca s-ar reusi sa se faca compromisuri pe rand....fiecare sa renunte atunci cand celalalt are mai mare nevoie...dar in cate situatii se reuseste ajungerea la acel echilibru?

03 Decembrie, 2006, 01:36:42 a.m.
Răspuns #10

suflet

si eu sunt cam in aceeasi situatie ca si tine ... si chiar si eu ma intreb si tot eu imi raspund "nu e deajuns" tre sa ai o gramada de calitati ca sa-l faci pe partener sa se simta bine atunci cand nu e vorba numai de iubire ...
in iubire toti suntem maestrii ... tre sa fim si la restul maestrii si chiar si atunci mai e loc pentru inca putin ... dar totusi e bine...
bafta mai departe ... si spune-i ca daca nu aveti prea multe lucruri in comun, atunci ar trebui sa va faceti cateva (sa incepeti sa faceti compromisuri) ... daca exista iubire, completati-o voi (dar trebuie sa contribuiti amandoi)

:-* :-*
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

03 Decembrie, 2006, 01:57:52 a.m.
Răspuns #11

Evangeline

Din pacate iubirea nu e de ajuns :(...ma doare si poate ca in final voi zambi langa cel pe care il iubesc sau poate ca nu. Iubirea nu e de ajuns atunci cand intervin prietenii, familia, problemele de zi cu zi. Atunci cand un cuplu a invatat cum sa faca fata in primul rand stresului si pe langa asta toate problemele care se ivesc atunci acea relatie va rezista cat mai mult. O relatie sanatoasa nu consta numai in iubire :-X. Draga ingeras imi pare rau pentru cele ce s-au intamplat si iti spun sincer ca nici relatia mea nu e prea stralucita din aceeasi cauza...iubirea nu e de ajuns :(

:-*
Never, never quit!

07 Decembrie, 2006, 08:15:02 p.m.
Răspuns #12

suflet

exista casnicii fericite chiar daca sotii nu se iubesc

:-* :-*
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

07 Decembrie, 2006, 08:21:58 p.m.
Răspuns #13

Escu

Global Moderator
defineste "casnicii fericite"
Let's put a smile on that face!

07 Decembrie, 2006, 08:25:23 p.m.
Răspuns #14

Lorelei

alea nu sunt casnicii fericite, e cel mult o aparenta de fericire sau o multumire calduta. Ma indoiesc ca poate exista fericire fara iubire. Dar... in fine... Cat despre iubire... daca e de ajuns... eu sunt mai idealista, am senzatia ca daca exista dragoste restul toate se rezolva, si prieteni, si parinti... si daca nu se rezolva... se ignora...
Dar... nu sunt sigura ca e asa. Se poate sa existe cazuri in care presiunile exterioare sa fie prea greu de suportat si atunci dragostea nu mai e de ajuns....
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.