11 Octombrie, 2025, 09:21:36 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ...jocuri de logica...  (Citit de 85479 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Decembrie, 2006, 03:11:35 p.m.
Citit de 85479 ori

Paul

Aici v-as ruga sa postati joculete logice... Eu o sa vin cu prima propunere:

Esti intr-o livada de mere. Ai furat un sac de mere si vrei sa fugi. Te prinde un paznic:
- daca vrei sa scapi, trebuie sa-mi dai jumatate + 1 din merele tale.
Ii dai jumate+ 1 din mere si te lasa sa pleci.
Dar te prinde alt paznic, care-ti cere tot jumate + 1 din mere.
Il servesti si pe cel de-al doilea si mergi mai departe.
Te mai prinde un paznic... care, culmea iti cere jumate + 1 din merele ramase.
Il servesti si pe ultimul, si iesi fericit din livada. Cand te uiti in sac, constati ca mai ai un singur mar. Cate mere ai avut in sac la inceput?

Se va incerca rezolvarea acestui joc. Cand va fi rezolvat, se poate posta altul. Va astept cu raspunsuri
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 03:28:46 p.m.
Răspuns #1

|ngerMorT

Asta e mai mult de matematica. Dar cum mi-a placut intotdeauna matematica  ;D.

Raspunsul este 22 de mere. Trebuie sa scriu si rezolvarea? E cu multi "icsi"  ;D

Eu o sa ofer o ghicitoare, pentru ca al urma urmei si ea apeleaza la cap  ;D

"L-ai vazut, dar nu ai avut parte de el, cand o sa ai parte de el, nu o sa-l vezi." Ce e?

ps: nu va inspirati din alte parti  ;D
« Ultima Modificare: 09 Decembrie, 2006, 03:33:05 p.m. de |ngerMorT »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

09 Decembrie, 2006, 04:38:53 p.m.
Răspuns #2

Paul

asteptam jocuri de logica
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 04:56:59 p.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

Bine. Mi-am adus aminte de un joculet de cand eram eu mica. E usurel, dar pana la alte propuneri...

Un taran are un lup, o capra si o varza. Si trebuie sa traverseze un rau. Nu poate sa iia decat un singur lucrur cu el in barca. Cum face sa le duca pe toate pe partea cealalta astfel incat sa nu mananca lupul capra sau capra varza?  :D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

09 Decembrie, 2006, 05:00:47 p.m.
Răspuns #4

Paul

1.drum: ia capra, o duce pe celalalt mal
2.drum: vine inapoi, ia lupul ... il trece dincolo, ia capra inapoi in barca...
3. lasa capra pe malul1 si ia varza ... o duce pe malul 2
4. lasa varza pe malul 2 ... se intoarce si dupa capra, si o trece raul.
Gata... Cred ca asta e solutia:)
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 05:02:14 p.m.
Răspuns #5

|ngerMorT

Il stiai si tu  :P. Oricum, e randul tau sa pui alt joc  ;D

09 Decembrie, 2006, 05:07:20 p.m.
Răspuns #6

Paul

Ok... asta nu e un joc... e mai degraba o intrebare, dar:
Intr-o cursa de atletism, pe ce loc ajungi daca-l depasesti pe atletul de pe locul 2?
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 05:15:57 p.m.
Răspuns #7

|ngerMorT

Daca il depasesti DOAR pe cel de pe locul 2, ajungi tu pe locul 2.

09 Decembrie, 2006, 05:17:14 p.m.
Răspuns #8

|ngerMorT

Daca tot tu ai avut dreptul sa pui intrebare in loc de joc, atunci ramane valabila ghicitoarea mea  :P

09 Decembrie, 2006, 05:18:07 p.m.
Răspuns #9

pokemon

Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

09 Decembrie, 2006, 05:29:41 p.m.
Răspuns #10

Paul

Ghicitoarea ta este rezolvata Inger_mort...  ;D. Nu incerca sa tragi chiulul cu responsabilitatile, intrebare sau joc... trebuie sa lasi ceva in loc.Altfel la ce sa se raspunda?
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 05:38:12 p.m.
Răspuns #11

|ngerMorT

Nu a fost rezolvata ghicitoarea. Eu nu vad nici un raspuns la ea. Uite, a dat si Pokemon un raspuns la intrebarea ta. Pana la urma care e corect? Pokemon propune si tu un joculet.

09 Decembrie, 2006, 06:07:52 p.m.
Răspuns #12

Paul

ok. Fuga de responsabilitati, ma face sa o rog pe Pokemon sa propuna un joc. Daca nici ea, atunci oferta e deschisa pentru oricine
Iubesc, deci exist.

09 Decembrie, 2006, 06:11:52 p.m.
Răspuns #13

pokemon

daca il depasesti pe ultimul..pe ce loc vei fi? ;D
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

09 Decembrie, 2006, 06:17:00 p.m.
Răspuns #14

|ngerMorT

Cam greu sa-l depasesti pe ultimul.  :P

Hai ca propun un joculet ca sa mi-l iau pe Bllue de pe cap  :P.

Identificati greselile logice din acest text:

"Citeam deunazi la pagina 18 a unei mici brosuri cu mult text si fara nici o ilustratie ca, in preajma orasului Miercurea Ciuc, unde se inregistreaza de obicei temperaturile cele mai scazute din tara noastra, pe la inceputurile lunii mai, cu toate ca temperatura fusese in timpul zilei relativ moderata, noaptea s-a lasat deodata un frig si a inceput sa ninga, asternandu-se un covor de zapada destul de gros. Am intors repede fila, pentru a afla ce e atat de curios in asta. Si, astfel, am putut citi pe pagina urmatoare ca exact peste 72 de ore de la scaderea pronuntata a temperaturii, un soare arzator a topit zapada in cateva ore!".

Bllue ghicitoarea asta era:
"L-ai vazut, dar nu ai avut parte de el, cand o sa ai parte de el, nu o sa-l vezi."
 Si inca mai astept un raspuns la ea.

ps offtopic: chiar nu fac presupuneri asupra celui care mi-a dat minusuri. se stie el care e, eu nu.  :)
« Ultima Modificare: 09 Decembrie, 2006, 06:21:46 p.m. de |ngerMorT »