10 Octombrie, 2025, 04:05:05 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebare pentru romani!!!  (Citit de 6091 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Octombrie, 2003, 10:56:59 p.m.
Citit de 6091 ori

Paul

Vroiam sa va intreb daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti: sunteti mandri ca sunteti romani? Sunteti mandrii ca sunteti oameni? Sau in ce masura faptul ca sunteti romani influienteaza mandria de a fi om. Ms pt atentie..
Iubesc, deci exist.

04 Octombrie, 2003, 11:42:37 p.m.
Răspuns #1

Iosif

Eu unul cred ca trebuie sa fii mandru pentru ceea-ce esti.. ca persoana, nu neaparat pentru faptul ca esti Roman.. Nu cred ca romanul are ceva special fata de alte natii. Poate nu ne nastem toti cu anumite avantaje, dar daca invatam sa profitam de sansele ce se ofera cred ca fiecare am putea ajunge unde vrem (daca vrem rational).
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

08 Octombrie, 2003, 11:12:38 a.m.
Răspuns #2

Amun

Vizitator
NU! In primul rand urasc natura oamenilor ... si in al doilea rand, daca ar fii sa imi aleg o nationalitate, sigur nu va fi romana ... dar asta nu inseamna ca am ceva personal cu tara asta (sau cu romanii, in afara de faptul ca sunt ca PROSTI !!! - cu unele exceptii) ... oricum, se poate si mult mai rau, si daca esti destept te poti folosi cu mare usurinta de prostia (sau mai bine zis naivitatea si nepasarea) romanilor ...

08 Octombrie, 2003, 12:54:08 p.m.
Răspuns #3

Iosif

Gandesti asa pentru ca traiesti in Romania, cei de afara probabil ca zic la fel de natia lor.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

11 Octombrie, 2003, 11:44:48 a.m.
Răspuns #4

Amun

Vizitator
Delacroix, tu chiar crezi ce spui ?

11 Octombrie, 2003, 04:33:54 p.m.
Răspuns #5

Iosif

Da. In sensul ca fiecare din noi avem impresia ca la noi e cel mai rau, pentru ca lumea exterioara noua si-a ascuns mare parte din mizerii. E adevarat ca poate sunt locuri mai bune decat Romania, dar si acolo trebuie sa pui osul la treaba daca vrei sa obtii ceva. Eu cred ca daca fiecare din noi ar pune osul la treaba aici, tara asta ar putea devenii ceva frumos. Toate astea insa dureaza, si, din pacate, cel mai mult dureaza pana lumea isi da seama ca drumul pe care au luat-o nu e cel mai bun.. Daca nu credem in schimbare si nu riscam sa fim noi primii care o infaptuiesc, schimbare nu se va produce niciodata.

14 Octombrie, 2003, 12:11:39 a.m.
Răspuns #6

Paul

Bag mana in foc ca impresia unui raman despre tara lui iubita este mult mai proasta decat impresia unui american. Altfel cum iti explici ca au ajuns sa-si puna steagul pana si pe chiloti. Nu exista american sa nu aiba macar un steag, pe cand la noi steagul este ca floarea de colt arborat pentru o zi numai de 1 decembrie sau la o viziat oficiala a lui Bush. Cred ca treptat nationalismul o sa dispara pentru ca treptat marfa si cultura care in alte timpuri aveau un brand original (made in china, havana etc) se transforma in marfa globala, ceea ce cred ca este un lucru rau. Nu se mai pune accent pe calitate ci numai pe trademark, un cuvant care ar putea vinde un absorbant folosit marca rols roice la acelasi pret cu un album marca Vama Veche. Timpurile se schimba si ar trebui sa ne gandim la nationalitatea noastra de terrani decat de romani, mai ales ca Romania isi vinde piele dracului sa capete cetatenie europeana...:)\
totusi sa fii iubit...
Iubesc, deci exist.

23 Octombrie, 2003, 01:34:23 p.m.
Răspuns #7

katy

Vizitator
stiti ca Romania este declarata cea mai corupta tara din Europa?
eu una nu-s mandra ca-s romanca.nu am de ce.sau sunt .si daca sunt ce?ca daca eram de alta nationalitate ,tot mandra eram.
de ce toti care nu au ce manca nu mai stiu cum sa faca sa plece afara?si de ce numai aia care se descurca si au banu' sustin cu fatarnicie ca nu pot parasi Romania ptr ca este tara natala si..tra ..la ..la ..tot felul de siroape ieftine?
  delacroix viseazi prea mult.cu cine vrei tu sa pui osu' la treaba in tara asta cand romanii nu stiu pe cine sa mai calce pe cap ca sa se ridice ei?
  .....parerea mea.

14 Septembrie, 2004, 03:25:28 a.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Daca poporul roman mi-a facut cinstea de a ma lasa sa ma nasc in mijlocul lui, asta e un motiv suficient sa fiu mandra ca sunt romanca.
« Ultima Modificare: 15 Septembrie, 2004, 02:08:30 a.m. de DIANA »

15 Septembrie, 2004, 05:03:16 p.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
 Eu as fii mandru si daca as fii ultimul rrom  :)
 Trebuie sa fii mandru de poporul caruia ii apartii.
 Dispretuiesc profund pe acei romani ajunsi dincolo carora le este rusine de nationalitatea si originiea lor, si incearca sa se ascunda din pricina asta.

15 Septembrie, 2004, 05:53:21 p.m.
Răspuns #10

0nLy_Hope

deacord cu tine Muzafer :) eu una sunt mandra ca sunt romanca. sa ne gandim la toate lucrurile frumoase care ni se ofera aici in comparatie cu alte tari in care oamenii nu au nici macar siguranta ca maine vor mai trai sau ca vor avea ce manca sau unde dormi. Vreau sa cititi ceva si apoi sa realizati ce binecuvantati santem cu totii... :)

Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un
 sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor
 popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus
 in felul urmator:
 57 de asiatici
 21 de europeni
 14 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
 8 africani
 52 ar fi femei
 48 barbati
 70 nu ar fi albi
 30 albi
 70 nu ar fi crestini
 30 crestini
 89 ar fi heterosexuali
 11 ar fi homosexuali
 6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6
 ar fi din Statele Unite
 80 ar sta in case de nelocuit
 70 ar fi analfabeti
 50 ar suferi de malnutritie
 1 ar fi pe moarte
 1 ar fi pe punctul de a se naste
 1 ar avea un computer
 1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)
 Daca te gandesti la lume din perspectiva asta, nevoia
 de a accepta, de a intelege si nevoia de educatie devin clare.
 Ia in considerare si asta:
 Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav,
 inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care
 nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.
 Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori,
 agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de
 milioane de oameni de pe lumea asta.
 Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat,
 arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde
 de persoane.
 Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc
 unde
 sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din
 populatia lumii.
 Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o
 pusculita -

esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.
 Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti,
 intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada.
 Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat:
 pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri
 printre
 cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca.
 Cineva a zis odata:
 Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
 Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi.
 Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
 Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.
 Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant.
so I lay my head back down and I lift my hands and pray, to be only your's I pray...