, desi am discutat asta si in particular la o cafea...haide sa dau si in scris ceea ce ti-am spus

!
In primul rand ma bucura faptul ca deschizi topicuri interesante si sper sa continui tot asa! Ma bucura deasemenea ca dragii si dragele mele de aici te-au "adoptat" deja in marea noastra familie si apreciaza efortul tau de a te acomoda,iar pentru acest fapt le multumesc din suflet, pentru ca meriti!
Revenind la topic...chiar daca ne place sau nu ne place ideea, copii nostri vor avea nesansa (o numim noi),de a se naste in mijlocul unei explozii,a unei avalanse de tehnologie cu care vor trebui sa tina ritmul, vor fi nevoiti sa tina pasul.
Trebuie sa ne gandim la faptul ca pe timpul bunicilor si parintilor nostri tehnologia de abia incepuse, dar noi ne-am nascut cu ea in case si nu a fost atat de rau pentru noi... Depinde cum este folosita si cum ii vom educa sa o foloseasca!
Faptul ca se vor naste cu un calculator in casa pe care la varsta de 3-5 ani vor stii sa il utilizeze ca niste mici robotei va fi un lucru bun pentru ei deoarece vrem sau nu, ei vor fi nevoiti sa utilizeze acest sistem de calcul, dar tot de noi va depinde in ce scop ii vom lasa sa-l utilizeze.
La urma urmei noi suntem cei care trebuie sa stim sa fim prietenii lor mai mari care sa ii indrume si sa ii educe spre binele lor.
Este evident ca mi-ar placea sa fie o persoana caruia sa ii placa sa se joace de-a ascunselea, sa se urce prin copaci, sa invete sa fie sociabil si sa iubeasca colectivitatea, dar...doar de mine ca si parinte va depinde toate acestea! Mi-ar placea sa stiu ca ii vor placea masinutele si papusile in locul jocurilor gen: Mortal Kombat, Diablo, NFS...etc, dar va fi alegerea lui,iar eu va trebui sa invat sa i-o respect intr-o oarecare masura, daca nu voi putea, sau nu voi stii sa ii prezint avantajele alternativelor.
In ceea ce priveste timpul liber...eu cred ca l-as orienta catre cercetasi...fie ca este fata, fie ca este baiat, iar asta chiar de foarte micut. De ce? Pentru ca acolo inveti sa te integrezi in grup,acolo inveti sa imparti totul cu cei de langa tine, de care si depinzi intr-o oarecare masura..., pentru ca acolo invata sa respecte prietenia si ajutorul, sa nu mai pun in considerare faptul ca invata supravietuirea si respectul fata de natura.
Altceva...,dupa cum am mai spus cea mai grea "meserie" pe care o avem ca si oameni este cea de parinte, deoarece nu avem voie sa gresim...Greselile in ceea ce priveste educatia pot fi uneori marcante si daca nu stim sa modelam vom privi o viata pe care am distrus-o si principalii raspunzatori vom fi noi si de abia apoi societatea si prietenii!