Eu am trait,in fiecare clipa ,durerea prietenei mele cele mai bune,careia,i-a murit prietenul de 35 de ani de infarct.Ea,care este tot asistent medical,a trebuit sa stea o noapte cu el,intr-o "anticamera de WC",dupa ce s-a rugat sa nu fie dus la morga spitalului,pentru a sta acolo pana dimineata,cand i se va face autopsia.Apoi,pentru ca nu a fost imbalsamat ca lumea,a trebuit sa-i injecteze formol(omului pe care l-a iubit,cu care a dormit si s-a trezit in fiecare dimineata timp de 3 ani si...),sa poata sta lumea in jurul lui la priveghi.Si..daca nu era de-ajuns,a fost nevoie sa trateze pe toata lumea de acolo,pentru ca brusc,nici un medic nu era disponibil,chiar pe bani grei,credeti-ma.
.
..De ce?De ce?De ce?
Credeti-ma stiu o gramada de povesti ca aceasta,si totusi,am puterea de a merge mai departe,cred in Dumnezeu,asa cum stiu eu si,atunci cand ma mai indoiesc,sau ii cer sa-mi dovedeasca, ca exista...si fac blasfemie,nu stiu,se intampla ceva,vine cineva si ma linisteste,sau un gand bun imi trece prin minte,sa-mi dea rabdare...
Am stat nopti intregi cu ea si i-am explicat ca nu Dumnezeu e de vina.Ea spune ca ma crede.Nici acum nu i-a trecut.A ramas cu gandul ca tot ce atinge ea moare.S-a despartit,dupa ce s-a casatorit,legal,de trei ori..tot pe motivul acesta.Brusc,i se imbolnaveau sotii,prefera sa dea motiv de divort,decat sa se intample ceva rau.Mai bine era ea considerata vinovata,si este intr-un fel stigmatizata pe motivul ca ,vezi Doamne, ar fi femeie usoara...N-am spus,prietenul care a murit,planuise in cele mai mici detalii nunta lor,ii cumparase rochie de mireasa si ea a aflat totul,de la mama lui dupa ce el murise.
Acum,spun si eu,Dumnezeu stie ce face,am si citit ceva pe Lovetime legat de faptul ca "ascunse sunt caile Domnului"...cine suntem noi sa spunem ca nu are dreptate in ceea ce hotaraste EL sa faca?
Daca nu putem "da vina " pe Dumnezeu,in ce fel traim o viata intreaga cu aceasta povara?