Deci...hai să intru şi eu puţin în vorbă...

...
Dragele mele...într-un fel sau altul toate aveţi dreptate..., dar aici nu este vorba de femeia modernă...este vorba de femeie în general...
Femeile din punctul meu de vedere se împart în trei categorii: familiste, carieriste şi întreţinute...!
La urma urmei ce fel de femeie vrei să devii...nu depinde doar de tine ci şi de familia în care ai crescut, de dogmele create în jurul tău, de anturaj, de felul tău de a fi.
Femeia adevărată este cea care poate şi ştie să se împartă între familie şi idealurile sale în carieră.
Ar fi foarte frumos dacă am reuşi să facem o facultate, să avem un loc al nostru şi să fim cât de cât realizate pe plan profesional înainte de căsătorie, dar...nu toate femeile se căsătoresc la 25-28 de ani ca acest lucru să poată fi împlinit. De aceea consider că dacă ştim să găsim un echilibru, iar cel de lângă noi ne iubeşte şi ne înţelege putem face tot ce ne dorim şi alături de cineva. Va fi mai greu desigur, dar nu imposibil.
Nu trebuie să accepte nici să fie întreţinută (pe termen limitat), dar nici să facă în anumite ipostaze din acest lucru un capăt de lume...În viaţă surprizele sunt mai multe decât ne aşteptăm, iar familia şi problemele ei sunt mult mai importante decât anumite ţeluri şi orgolii (valabil şi bărbaţilor).
Ar fi ideal ca fiecare femeie să lupte pentru un viitor al ei, pentru visele ei, pentru carieră..., dar înainte de orice ar trebui să ştie că adevărata valoare ne-o da familia şi în special copii...: felul în care ştim să îi educăm, felul în care ştim să le fim alături. Am eşuat în ceea ce priveşte copii şi familia...mă întreb restul ce rost mai au? Am dat rateu în cel mai important domeniu al carierei..."familia"...!
Degeaba ştim să fim studenţi buni, angajaţi model, şefi perfecţi dacă nu ştim să fim mame şi soţii în familia noastră!
În viaţă fiecare om are misiunea de a da mai departe ceea ce ştie, ceea ce este..., are misiunea de a întemeia o familie, de a avea copii (nu vorbesc de cei care nu au posibilitatea), de a avea o familie, deoarece tot ce rămâne în urma noastră este familia. Copii sunt cei care prin fiecare zâmbet de-al lor, prin fiecare realizare ne duc mai departe chiar şi atunci când noi nu mai suntem...Chiar dacă murim...trăim prin ei!
Dar..., chiar dacă nu putem înţelege trebuie să respectăm şi faptul că în jurul nostru societatea crează "tipare"..., iar femeia carieristă...este unul dintre aceste tipare. Aceasta este femeia care la orice oră din zi şi din noapte se va trezi şi va acţiona cu promptitudine în tot ceea ce înseamnă serviciul ei. Va face din acesta o fixaţie şi pentru ea nimic nu va avea aceeiaşi valoare ca şi munca ei...Va alege călătoriile în interes de servici, copilul va sta mai mult cu bona, soţul...va face ce vrea, iar ea va obţine ce îşi va dori: succesul profesional!
Apoi...un alt tipar este: femeia întreţinută...! Femeia care din punctul meu de vedere mă face să îmi fie uneori ruşine de sexul meu...DA! Este femeia care pentru haine frumoase, pentru maşină, casă, zile întregi pierdute la cosmetică şi coafor...uită defapt că în viaţa asta există şi alte lucruri mai preţioase... Se vinde pentru ceva care oricum niciodată nu va fi al ei, se lasă tratată ca o cârpă şi niciodată nu va primi respectul pe care îl aşteaptă. Defapt..nici nu îl merită!
Însă...noi vorbim aici de ...femeia-femeie! Femeia care va lupta pentru o carieră, va obţine o anumită parte din ceea ce şi-a dorit profesional, va urca în timp pe trepte, dar în acelaşi timp va ştii să aibă o familie, un iubit şi va reuşi cu siguranţă să se împartă echitabil între aceste două elemente esenţiale ale existenţei: familia şi munca!