10 Octombrie, 2025, 07:52:36 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Si ce faci atunci cand .... ?!  (Citit de 5011 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Ianuarie, 2007, 12:51:32 p.m.
Citit de 5011 ori

elevator

Sunt ferm convins ca dupa ce o relatie ( mai ales daca a fost serioasa ) se termina, iar pt cele doua persoane inca mai exista un strop de iubire unul fata de celalalt ( nu conteaza cvasimotivele unei despartiri ) apar anumite comportamente ciudate ( infantile poate ) ce ascund ca o masca trairile emotionale ale fiecaruia :
- poate inca se mai iubesc, dar se saluta amical si merg mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat;
- refuza sa-si intalneasca privirile in orice circumstante;
- se evita reciproc sau chiar renunta si la orice forma de comunicare ( fie ea si salut );
- sunt total reci unul fata de altul....
Si lista poate continua. Dar totusi ( si apelez aici la experienta si sfatului fiecaruia ) ce credeti ca se ascunde sub aceste comportamente? Fac ele parte, oare, din acel comportament specific unei perioade "post-relatie de iubire" ?! Si totusi de ce ???
Are we the same ?

06 Ianuarie, 2007, 01:08:18 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
depinde de ce s-au despartit, conteaza foarte mult acest aspect.Fiecare actionam in felul nostru, unic de altfel.e greu sa generalizezi fara un motiv de la care sa pleci.Despartire, despartire...se stie ca dupa orice despartire nu poti sa ramai "amic/prieten" cu persoana in cauza.De ce?Iarasi ne lovim de acel motiv.Poate ne lamuresti mai mult...
Let's put a smile on that face!

06 Ianuarie, 2007, 01:12:55 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

Nu sunt sigura ca am inteles intrebarea ta: de ce ne comportam asa? sau ce facem cand celalalt se comporta asa?

Oricum, pana la urma cum sa ne comportam cand relatia s-a incheiat? Altfel decat reci? Daca am pus punct e clar ca relatia nu mai mergea din diverse motive, altfel ar fi supravietuit. E normal sa ne ferim cumva de celalalt daca inca mai sunt sentimente acolo, e forma fiecaruia de aparare, doare mai putin. Sau macar exista iluzia ca ar putea sa doara mai putin.

Ce facem cand celalalt se comporta asa si noi am vrea sa fie "cald"? Pai exista doua variante: fie avem o discutie deschisa (in toate sensurile, marturisindu-ne sentimentele, indiferent de consecinte sau asumandu-ne consecintele), fie ii acceptam alegerea si mergem mai departe. Alte variante nu vad.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

06 Ianuarie, 2007, 01:48:57 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
cand exista o relatie serioasa in care iubire exista, cei doi oameni nu se despart. atat timp cat amandoi inca mai iubesc. despartirea apare atunci cand unul nu mai iubeste. cand mai exista fie si un strop de iubire intre cei doi impartasit, ei vor lupta aprig pentru ceea ce au avut si inca mai au. daca se intampla ceva ireparabil, atunci se intampla fara iubirea unuia. daca unul este inselat de celalalt si iubire inca mai e, cel ce inseala va fi iertat.
asa cred eu.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Ianuarie, 2007, 12:08:37 a.m.
Răspuns #4

elevator

Totusi...Nu cred ca exista persoana pe acest forum care sa nu isi fi parasit persoana iubita din motive " rationale " . De cate ori am spus "punct. asta a fost . intre noi nu mai e nimic ! ", trisandu-ne astfel sentimentele? E greu de recunoscut, dar se intampla frecvent atunci cand intervine ceva rational...Daca nu poti merge mai departe Nu inseamna ca nu iubesti ! ( ma refer in cazul unei relatii )
Chestia cu " un strop de iubire " mi se pare putin ... anosta ( poate prea mult spus ) ! Dar ori e, ori nu e iubire ! Oare poti sa iubesti mai mult sau mai putin sau difera felul in care iubesti ?

Buun...si totusi se termina o relatie ! Ramanem in relatii " bune "cu cei pe care i-am iubit, dar cu timpul ii evitam. Si aici intervine ceva...ce nu cred ca tine de o simpla " autoprotectie " si e mult mai mult decat ... un simplu instinct de conservare ..
Are we the same ?

07 Ianuarie, 2007, 10:31:55 a.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
Buun...si totusi se termina o relatie ! Ramanem in relatii " bune "cu cei pe care i-am iubit, dar cu timpul ii evitam. Si aici intervine ceva...ce nu cred ca tine de o simpla " autoprotectie " si e mult mai mult decat ... un simplu instinct de conservare ..

Tocmai asta e, ca nu ramanem in relatii bune.Cand te desparti de cineva, o faci pentru ca nu ti-a convenit ceva, ca ai fost ranit si e nevoie de timp sa iti lingi ranile...asa ca..."relatii bune" is not an option...
Let's put a smile on that face!