10 Octombrie, 2025, 06:08:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Proverb  (Citit de 5453 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Ianuarie, 2007, 05:28:22 p.m.
Citit de 5453 ori

crocantzel

Vizitator
Nu am gasit un titlu mai interesant din pacate. Nu asta conteaza. Am auzit acum ceva timp o vorba de duh. Cineva zicea ca e o zicala veche de sute de ani. De mult timp meditez asupra ei si asupra impactului pe care il are auzul sau
Suna cam asa:

Daca cred in Dumnezeu si El nu exista nu am pierdut nimic, dar daca nu cred in El si exista atunci am pierdut totul.

De vreo cateva luni meditez si drept sa va spun poate sa zdruncine niste pareri...

11 Ianuarie, 2007, 06:06:13 p.m.
Răspuns #1

ONLY DESIRE

am discutat o data pe marginea acestui "proverb" la ora de religie.toti am ajuns la aceeasi concluzie:atat timp cat credem in ceva,intr-un reprezentant al binelui ne straduim,unii mai mult,altii mai putin...sa fim mai buni,mai iubitori,mai intelegatori...mai umani intr-un cuvant.
nu avem nimic de pierdut daca incercam sa facem bine,caci in definitiv binele cu bine se rasplateste.in schimb daca nu tinem cont de nimic,nu avem nici o retinere de la nimic,ducem o viata desfranata....si intr-adevar exista o divinitate,la sfarsitul vietii vom plati pentru toate pacatele...si atunci am pierdut tot:ne-am pierdut pe noi insine.
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

11 Ianuarie, 2007, 08:26:26 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
dacă aţi văzut filmul "the body", aţi şti că este adevărat tâlcul proverbului.
în film exista ipoteza că ar fi fost descoperit într-o peşteră un trup al unui bărbat de 33 de ani, care murise în urma răstignirii, fusese tâmplar. întrebarea pusă de toată lumea a fost una şi aceeaşi: dacă omul acesta este Isus, înseamnă că el nu a înviat a treia zi după scripturi şi nu s-a ridicat la Cer de-a dreapta Tatălui. deci el nu a fost nemuritor, deci nu a fost Fiul lui Dumnezeu, deci Dumnezeu nu există...asta însemna prăbuşirea creştinismului şi nu numai.
discuţia poate continua...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

11 Ianuarie, 2007, 10:12:42 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Pariul lui Pascal... Da, nu stiu ce sa zic. Nu ma pune neaparat pe ganduri, imi pare doar o gandire cumva egoista, extrem de asiguratoare si neresponsabila. Daca tot nu crezi, macar ASUMA-TI, omule, necredinta ta. Daca crezi, crede din toata inima! Nu sta la adapostul fricii de "dar daca...". E o vorba in popor care zice ca Dumnezeu mai rau se scarbeste de jumatate de drac decat de un drac intreg.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

12 Ianuarie, 2007, 09:52:56 p.m.
Răspuns #4

valentina

Oare de ce lumea tot cauta raspunsuri pe care nu le pot adevarii?De ca nu ne lasam in voia a ceea ce avem?CREDINTA chiar daca exista chiar daca nu(dupa unii ),ea ne da puterea de a merge mai departe.
         Eu cred cu tarie ca exista acel ceva ,cineva care ne ocroteste.Si va doresc si voua sa aveti parte de aceeasi tarie de a crede in "INFINITUL DUMNEZEU".
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

12 Martie, 2007, 08:56:09 p.m.
Răspuns #5

katya1886

A crede sau nu in Dumnezeu...Aleg sa cred. De ce? De multe ori m-am aflat in situatia de a-l nega, de multe ori l-am negat pentru ca uneori pare sa fie atat de absent fata de problemele acestei lumi, dar nu pot sa nu iau in calcul multe alte fapte fara explicatie logica ce mi s-au intamplat si stiu ca si altora s-au intamplat. Ca nu exista o explicatie logica, dovezi? Ne izbim de atatea lucruri chiar in viata cotidiana fara a le putea explica, cine iti garanteaza, desi nu cred ca e exemplul cel mai potrivit, ca ai avea un suflet? Il poti atinge, il poti vedea? Nu cred. Dar il simti.
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

29 Septembrie, 2007, 02:03:07 a.m.
Răspuns #6

Arius

Dumnezeu nicioadata nu este absurd... >:( Cum ai ajuns la concluiza asta? ??? Mereu gasesti o explicatie daca cauti si vrei cu adevarat sa o gasesti. ;)
Este drept sa spunem ca lumea este absurda, nedreapta, rea, plina de suferinta dar D-zeu nu este responsabil pentru raul din lume! Daca ar fi asa, ce rol mai are "imotrivitorul" si "calomniatorul" lui?

Dak doar crezi k D-zeu exista nu castigi nimik... fara sa acumulezi cunostinte exacte despre D-zeu si dak nu aplici nimik din "poruncile" Lui:D