10 Octombrie, 2025, 08:31:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce ne apropie de alţi oameni?  (Citit de 4147 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Ianuarie, 2007, 07:20:42 p.m.
Citit de 4147 ori

Lady Allia

Mă întreb şi acum...şi m-am întrebat mereu: "Ce mă face să mă apropii de unele persoane mai mult decât de altele?"...
 Oare ce ne opreşte câteodată din drum şi ne face să întindem mâna cu un zâmbet larg şi să spunem...:
 "- Ramona-Sandrina...încântată să te cunosc!"???
 Ce îi face pe unii mai deosebiţi? De ce din sute de persoane care trec zilnic pe lângă noi doar câteva ne rămân întipărite în minte? De ce din mii de persoane care ne trec prin viaţă doar câţiva ne rămân alături? De ce alegem dintre 2-3 străini unul ca să ne fie prieten şi...mai mult...de ce din milioane de oameni doar unul singur ni se potriveşte asemeni unei mănuşi pe suflet?...Ce ne apropie de alţi oameni?

Vreau să ştiţi însă că eu nu cred în tipare de frumuseţe şi nici nu am avut niciodată aşa ceva...Tiparele sunt nişte limite din punctul meu de vedere...nişte bariere care ne ţin departe de persoane care au cu adevărat calitate sufletească, intelectuală, umană...! Tipare ne plafonează sentimental şi ne îngrădesc...Eu aşa cred şi din acest punct de vedere nu mi-a plăcut să îmi pun aşa zişii "ochelari de cal" peste ochii şi suflet...Am vrut să văd omul aşa cum e el...nu îngrădit şi plafonat de idei anticipate despre cum ar trebui să fie...

20 Ianuarie, 2007, 07:53:02 p.m.
Răspuns #1

|ngerMorT

Un zambet cald cred ca va atrage atentia oricui in orice situatie. Traim intr-o lume in care raul nu ezista sa-si faca simtita prezenta, si de multe ori un zambet ne poate incalzi sufletul atat de mult... Dorim liniste, dorim iubire... dorim sa vedem oameni care zambesc, pentru ca ne fac si pe noi sa zambim.. pentru ca ne aduc aminte ca viata nu este totusi numai in nuante de gri.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

21 Ianuarie, 2007, 12:32:13 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
ne apropie de alţi oameni dorinţa de a nu fi singuri.
unii ne atrag îndeosebi faţă de alţii. "chimie" ar spune americanii. ţine de caracter. o persoană egocentrică nu va accepta lângă ea o persoană cu temperament, care poate reprezenta un pericol pentru orgoliul propriu. nu ţine de tipare într-adevăr...ţine mai mult de atracţie sau, de lipsa ei.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

21 Ianuarie, 2007, 12:42:48 a.m.
Răspuns #3

Lady Allia

Îmi plac răspunsurile...amândouă...şi sunt în totalitate de acord cu ele, dar pe măsură ce ne adâncim în topicuri îmi doresc cu ardoare să pun o întrebare...: "Semiramis...nu vrei să ieşim la o cafea? Tare mult îmi place felul tău de a simţi şi de a gândi... Parcă seamănă cu al meu...sau nu? :) ;D :)"...
 Deci...cred fără să mă înşel că aşa funcţionează şi atracţia aia care o ai îndeosebi pentru unele persoane mai mult decât pentru altele...

21 Ianuarie, 2007, 01:17:22 a.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
:)
îţi mulţumesc Lady Allia! după cum spunea Îngerelu, zâmbetele ne fac să ne simţim mai aproape unii de alţii, aşa că, zâmbesc acum.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

21 Ianuarie, 2007, 05:13:57 a.m.
Răspuns #5

Paul

Eu zic... ca nu numai dorinta de a nu fi singur, mai e si dorinta de a construi, care ne atrage unii de altii... unde-s multi puterea creste...
Iubesc, deci exist.

25 Ianuarie, 2007, 11:48:40 p.m.
Răspuns #6

catty

compatibilitatea si diferentele

consider ca pe langa acel sentiment de atractie...de a te simnti cu adevarat in largul tau doar in prezenta anumitor persoane...conteaza foarte mult si compatibilitatea...prefetinte, gusturi, dorinte, vise...
si...de asemenea...nu cred ca doua persoane care seamana foarte mult se vor apropia ... si diferentele au rolul lor...