11 Octombrie, 2025, 08:17:28 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Omul cat traieste'nvata...  (Citit de 4764 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Ianuarie, 2007, 12:45:43 a.m.
Citit de 4764 ori

|ngerMorT

...zice o vorba veche.

Eu zic ca omul nu reuseste sa invete cu adevarat decat din greselile sale. Vazandu-l pe cel din fata lui ca se loveste cu capul de zid, omul trebuie sa se loveasca si el, ca sa fie sigur ca zidul nu fusese doar pentru cel din fata lui. Daca nu s-ar fi dat si el cu capul de acel zid ar fi stat o viata intreaga sa-si puna intrebarea "dar adca totusi eu n-as fi dat cu capul in zid?". Cu toate astea, dupa prima lovitura, omul nostru se prea poate sa se mai dea o data cu capul de zid. "Daca acum reusesc?". Si uite asa, abia dupa ce face un cucui de toata frumusetea, sau eventual se alege chiar cu capul spart, omul nostru se hotaraste sa caute totusi o usa si sa nu mai dea aiurea cu capul in zid. Dar evident, intrebari vor continua sa-l macine..."de ce n-am reusit? de ce m-am tot dat cu capul de zid? de ce nu am cautat din prima usa?" etc.etc. ... Eu recunosc, sunt o persoana care a dat cu capul in foarte multe ziduri...dar macar am scapat fara cucuie  ;D

Voi cum preferati sa invatati?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

21 Ianuarie, 2007, 12:55:22 a.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
oamenii într-adevăr învaţă. din greşelile lor, din greşelile altora. depinde de disponibilitatea sau de îndăradnicia care îi caracterizează.
eu una, cu unele mă învăţ din ale mele, sau din ale altora, sau uneori nici măcar din ale mele nu învăţ. e relativ. mai depinde şi de stare, de chef, de...Dumnezeu mai ştie ce.
oamenii învaţă. permanent învaţă. lucruri rele, lucruri bune. iarăşi depinde de structura fiecăriua, de materialul din care a fost plăsmuit.

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

21 Ianuarie, 2007, 12:57:23 a.m.
Răspuns #2

Evangeline

Desteptul invata din greselile altora si prostul din propriile greseli :laugh:...zicea tot o vorba. Eu personal am preferat sa invat din greselile altora dar uneori sau poate cateodata de cele mai multe ori prefer sa invat din greselile mele. Atunci cand fac ceva nu ma gandesc ca voi pati la fel ca persoana care a patit-o ci voi fi eu mai cu mot si voi reusi sa-mi fie bine. De asta vrem sa invata din propriile greseli.
Asta depinde de fiecare...dar acum va intreb de ce repetam aceleasi greseli de-a lungul anilor? Stim ca nu ne face bine o anumita mancare si ca ne este rau dar cateodata o mancam pentru ca ne place :-X De ce oare?

:-*
Never, never quit!

21 Ianuarie, 2007, 01:00:10 a.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

Desteptul invata din greselile altora si prostul din propriile greseli

O sa ma prefac ca nu am vazut asta  ;D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

21 Ianuarie, 2007, 01:02:58 a.m.
Răspuns #4

Evangeline

Desteptul invata din greselile altora si prostul din propriile greseli

O sa ma prefac ca nu am vazut asta  ;D

Nu am spus eu asta, e proverbul ;)

Never, never quit!

21 Ianuarie, 2007, 01:04:27 a.m.
Răspuns #5

|ngerMorT

Stiu, stiu, glumeam.  ;D  :-*

21 Ianuarie, 2007, 01:08:36 a.m.
Răspuns #6

Evangeline

Stiu, stiu, glumeam.  ;D  :-*

Mi-am inchipuit si poti sa te enervezi de asemenea ca imi dau seama ca pe oricine deranjeaza proverbul asta ;D

Never, never quit!

21 Ianuarie, 2007, 05:10:07 a.m.
Răspuns #7

Paul

Si cel care a emanat acest proverb, din ale carui greseli crezi ca a invatat mai mult?
Iubesc, deci exist.

21 Ianuarie, 2007, 06:38:16 a.m.
Răspuns #8

Evangeline

Nu stiu cine a emanat proverbul si bineinteles ca nici nu stiu din a cui gerseli a invatat. Parerea mea e ca toti invatam din propriile greseli la un moment dat, nu se poate sa invatam numai din greselile altora ca atunci am fi fara greseli ::)

Never, never quit!

21 Ianuarie, 2007, 08:08:27 a.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator
yap...din greseli invatam.ne mai "desteptam" oleaca ...ca sa zic asa...
Let's put a smile on that face!