11 Octombrie, 2025, 01:14:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Reciprocitate!  (Citit de 5299 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Ianuarie, 2007, 11:20:16 p.m.
Citit de 5299 ori

ONLY DESIRE

"Iubirea cauta iubire si ea. nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu cu toata puterea si cu toata fiinta" (c. brancusi)

cata dreptate are Brancusi? ar trebui sa punem mai mult accent pe sentimentele noastre si nu a celuilalt? suntem capabili sa iubim fara a cere nimic in schimb,fara a ne conditiona sentimentele.....sa iubim si atat?

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

22 Ianuarie, 2007, 12:12:53 a.m.
Răspuns #1

ONLY DESIRE

in iubire reciprocitatea e esentiala.nu iubim fara sa speram,macar incostient,ca suntem iubiti.insa,intre a spera sa fim iubiti si a face un scop din acest lucru,este o mare diferenta.este normal sa ne dorim ca in schimbul iubirii ce o oferim,vom primi iubire,caci pana la urma implinirea in iubire consta in reciprocitatea sentimentelor.Cu toate acestea dorinta de a fi iubit nu trebuie sa primeze;cel mai important e sa ne dorim sa stim sa iubim cu adevarat.daca suntem capabili sa iubim cu toata fiinta,sa ne daruim trup si suflet persoanei iubite,neconditionat,atunci suntem vrednici sa fim iubiti la randul nostru.iubirea adevarata nu gaseste decat iubire,caci cum putem rasplati o persoana ce si-ar da viata pentru noi,ce pretuieste fiecare clipa in care ne are alaturi,sufera in fiecare secunda ce o desparte de noi.....daca nu prin iubire?Iubeste si vei fi iubit....dar nu iubi pentru a fi iubit!
« Ultima Modificare: 22 Ianuarie, 2007, 12:27:00 a.m. de ONLY U »
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

22 Ianuarie, 2007, 01:29:25 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Umm.. pana la urma daca pui fericirea ta in mainile altuia, e ca si cum te-ai condamna, nu ?
Adica nu zic ca e rau, dar cumva 'responsabilizezi' persoana. Si daca ea nu se potriveste perfect si nu se muleaza pe asteptari (unele intime), se poate ajunge usor la frustrari, reprosuri, dezamagire, abandon..

Mi se pare eliberatoare iubirea de care vorbeste Brancusi, dar pe de alta parte nu cred ca e genul de iubire care sa dureze o viata. Io cred ca se refera mai mult la intensitatea cu care e traita iubirea initial.. Dar dupa aceea... ce ramane :D ?

22 Ianuarie, 2007, 04:28:26 a.m.
Răspuns #3

Evangeline

Eu sunt de parere ca trebuie sa iubim in primul rand si apoi sa cerem iubire. E omenesc sa vrem sa fim si iubiti atunci cand iubim, dar nu numai sa cerem iubire fara a iubi. La asta cred ca se referea Brancusi. Nu cred ca a vrut sa dea de inteles ca trebuie sa iubim fara sa fim iubiti. Pentru ca e dureros si nimeni nu-si doreste asta. Mesajul e sa iubim cu toata fiinta noastra si abia atunci sa avem pretentii sa ni se inapoieze iubirea cu aceeasi intensitate. Asa cum de foarte multe ori ne gandim intai la noi si apoi la altii, (asta variaza in functie de om) asa trebuie sa ne gandim intai la sentimentele noastre fata de o persoana si pe urma la sentimentele celeilalte persoane fata de noi. 

:-*
Never, never quit!