10 Octombrie, 2025, 01:12:44 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Somn  (Citit de 5314 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Ianuarie, 2007, 05:24:41 a.m.
Citit de 5314 ori

Dedeiu

De niste saptamani am probleme cu somnul si anume nu ma pot culca mai drevreme de 5-6 dimineata. Am incercat diverse metode: betie, nedormit, sculat la 8 si calmante(nu toate deodata  :laugh: ). Am baut bine, am adormit la o ora decenta, a doua zi iarasi la 5-6 dimineata. Am incercat cu calmante. Nu prea pricep cum functioneaza si daca functioneaza, eram la fel. Ieri noapte nu am dormit deloc. Acum dupa cum vedeti scriu... . Are cineva o idee cum as putea sa fac sa pot sa adorm pe la 11-12?

26 Ianuarie, 2007, 05:32:51 a.m.
Răspuns #1

charlie

sa obosesti mai mult in timpul zilei ?  ;D

eu acum sunt treaz din cauza examenului de la ora 13.30 ... dar acum ma duc la somn.

PS: buna dimineata.
You believe but what you see
You receive but what you give

26 Ianuarie, 2007, 07:59:17 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Man, ca sa ti se faca somn seara... mergi dimineata si alearga in parc, sau mergi la o sala.. pana seara organsimul se va resimti si o sa pici lat.

Si apoi... gandeste-te ce stressuri ai si incearca sa le rezolvi cumva, insomnia n-am auzit sa aibe o cauzalitate fizica, de cele mai multe ori e o reactie de aparare la stressul cotidian.

26 Ianuarie, 2007, 09:40:06 a.m.
Răspuns #3

Escu

Global Moderator
stiu eu...stiu eu....
ia-ti un caine ! de talie medie, gen labrador, cocker, retrivier...sa te alerge putin  ;D
Let's put a smile on that face!

26 Ianuarie, 2007, 11:33:15 a.m.
Răspuns #4

Cruella

si eu am trecut printr-o faza de probleme cu somnul. eram obosita psihic atata de tare, incat nu mai reuseam sa adun 2 cu 2 (la modul cel mai serios....). dar fizic eram doar intepenita, ma durea spatele de la stat in fata monitorului 12-13-14 ore pe zi. apoi m-am hotarit sa plec pe jos de la servici, seara cind imi termin treaba si nu mai stiu sa adun 2 cu 2. zis si facut. am de mers cam 7-8 km de la locul de munca pana acasa. dar indiferent cat de terminata ma simteam, am depus acest efort sa merg seara de seara pe jos cei 7-8 km, si surpriza! dorm bustean!
nu stiu daca si pe tine te ajuta, dar poate merita sa incerci.
My imaginary friend says you are crazy!

26 Ianuarie, 2007, 03:15:31 p.m.
Răspuns #5

Dedeiu

Cred ca ati depistat problema. Ia sa incep sa dau ture  :P

26 Ianuarie, 2007, 07:36:29 p.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
cred că doar ai somnul dereglat. ţi s-a zis bine să faci ceva mişcare.
nu te aştepta să îţi reglezi somnul înapoi în 2 zile...
fă eforturi să te culci seara pe la 11, citeşte ceva cât stai în pat. dacă dormi în general măcar 7 ore, chiar dacă te culci la 6 dimineaşa, înseamnă că eşti ok, tu îţi faci media de somn, numai că aşa te-ai obişnuit...
hai baftă! să ne ţii la curent.

ps nu îţi lua căţel dacă nu ai timp de el...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

26 Ianuarie, 2007, 09:59:14 p.m.
Răspuns #7

valentina

Iti recomand sa nu mai bei,sa faci multa miscare si sa asculti muzica placuta.Iti donez o portie de somn de la mine.Mie imi e atat de somn incat acum as vrea sa dorm,dar nu pot din cauza copilelor .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

26 Ianuarie, 2007, 10:26:44 p.m.
Răspuns #8

Miss M.

Moamaaaa , ce n-as da sa am si eu o portie de insomnii   ;D  eu tot sunt intr-o permanenta lupta cu timpul  :-\ ... Hai sa facem schimb ca eu as dormi 12 ore pe noapte  :laugh:
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

26 Ianuarie, 2007, 11:04:27 p.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

Eh da... nu deranjeaza pe nimeni sa doarma putin atata timp cat urmatoarea zi nu e obosit. Dar crede-ma ca nu vrei sa te simti groaznic de obosit si sa nu poti adormi  :(... e groaznic. Te simti mort de oboseala, dar pur si simplu nu reusesti sa adormi.. si stai, te enervezi si degeaba. Mos Ene e de vina!  >:(
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

26 Ianuarie, 2007, 11:10:59 p.m.
Răspuns #10

Miss M.

Problema mea cea mai mare atunci cand dorm putin este aceea ca mi-e foarteeee greu sa ma trezesc si sa ma pun pe picioare ... Odata ce reusesc sa fac asta e totul Ok indiferent cate ore am dormit dar e foarte dificil sa depasesc momentul trezirii  :(  Spre exemplu noaptea trecuta am avut de facut un proiect si am adormit la ora 05 a.m si m-am trezit la 06 a.m ... am dormit numai 1 ora si spre mirarea mea , dupa ce am depasit faza cu trezitul , am fost fresh toata ziua , m-am simtit foarte energica  ::)
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

27 Ianuarie, 2007, 02:33:15 p.m.
Răspuns #11

Just

Stii ce se intampla? Orele de nesomn se acumuleaza si chiar daca acum nu se vede oboseala,o sa o simti mai tarziu.Aveam si eu nopti in care doarmeam cate doua ore ,iar dimineata eram ca noua ,gata de o alta zi de munca numai ca s-a acumulat oboseala si acum cu greu ma trezesc dupa 5 ,6 ore de somn.

Dedeiu,e bine intr-adevar sa faci miscare si sa nu dormi in timpul zilei ,sa incerci sa-ti refaci programul. Nu cred ca e indicat sa apelezi la calmante sau bautura (hehe)-sunt solutii temporare. E bine ca incet ,incet sa-ti reglezi din nou somnul -miscare,mai putine cafele (in cazul in care bei) si in pat la o ora normala chinuindu-te sa-l convingi pe Ene sa treaca si pe la tine.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

30 Ianuarie, 2007, 12:12:35 a.m.
Răspuns #12

Dedeiu

Am incercat, dar nu merge asa. Nu beau cafea si de baut o fac social(cateodata se pune si Yahoo!).

30 Ianuarie, 2007, 12:30:31 a.m.
Răspuns #13

Evangeline

Problema cu somnul e foarte serioasa. Asa cum a zis si Lacrimioara se aduna si vai de voi cand se aduna. Somnul e cheia succesului si nu e o gluma sau pentru cei care au studiat psihologie la facultate stiu ca perioada de REM trebuie sa aiba loc intr-o noapte altfel te simti extenuat. Dar nu vreau sa fiu off topic asa ca nu intru in amanunte.
Dedeiu probabil te-ai obisnuit asa si acum iti este foarte greu sa adormi la o ora normala. Pai cred ca sportul sau nu chiar si munca te va ajuta sa obosesti si sa poti sa te culci la ora 11-12 p.m. Am si eu momente cand pe la 12 a.m. ma simt fresh dar daca nu adorm pana in 1 a.m. a doua zi sunt extenuata pentru ca trebuie sa ma trezesc pe la vreo 6 am. Inca o smecherie ca la mine merge de minune. Mergi in pat pe la vreo 11-12 si rasfoieste o carte, revista sau ce vrei tu. Important e sa-ti obosesti ochii ca sa il cheme mai repede pe Mos Ene. Mi-am mai adus aminte una...nu stiu daca porti lentile de contact sau nu dar am sa-ti spun si asta poate o va citi altcineva care are nevoie de ajutor. In general dupa ce iti scoti lentilele ochii se simt atat de obositi ca au fost obisnuiti cu lentila si cand nu o mai ai e ca si cum ochiul se chinuie sa stea deschis ;D Asa ca scoate lentilele pe la 11 p.m. si sa vezi ce somn o sa ai.

Succes :-*
Never, never quit!

02 Februarie, 2007, 08:18:36 a.m.
Răspuns #14

Dedeiu

Azi dau ultima restanta si o termin cu examenele. Ieri seara am adormit pe la 2 si m-am sculat la 6:47. De multe ori adormeam dupa 5 si vreau sa va impartasesc bucuria ca ma simt mai odihnit decat 12 ore de somn. Este adevarat ca in ultima saptamana am inceput sa fac miscare cu mult efort. Ce inseamna sesiunea asta  :laugh: