10 Octombrie, 2025, 05:45:13 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: De ce un om nu se poate gadila singur ?  (Citit de 4974 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Ianuarie, 2007, 02:06:56 p.m.
Citit de 4974 ori

viulian

Administrator
Mie mi-a placut ideea - nu stiam ca nu ne putem gadila singuri  :-[

"Raspunsul sta intr-o zona a creierului numita cerebellum, zona responsabila de monitorizarea propriilor miscari. Cercetatorii de la University College London au demonstrat cum cerebelul poate anticipa senzatiile traite ca urmare a propriilor miscari dar nu poate anticipa senzatiile cand sunt cauzate de altcineva. Cand incerci sa te gadili singur, cerebelul stie ce vei simti si astfel anuleaza raspunsul creierului atunci cand  zona sensibila este gadilata.
...
Folosind mici roboti, cercetatorii au descoperit ca pana si o intarziere foarte mica intre propriile miscari si cele ale robotilor poate cauza senzatia de gadilat. Cu cat intarzierea este mai mare, cu atat senzatia e mai puternica."

Sursa: http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=000819E8-6B14-1F25-8D4A80A84189EEDF&ref=rss
Autor: T. Bogaerts

31 Ianuarie, 2007, 06:20:09 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
nu prea ne gădilăm singuri deoarece anticipăm mişcarea şi nu mai există elementul surpriză.  :-\
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

31 Ianuarie, 2007, 07:00:13 p.m.
Răspuns #2

George Ene

Ba eu susţin că putem să ne gâdilăm şi singuri! Şi iată cum:
Înainte de a ne gâdila e bine să începem să râdem... "de noi înşine", fireşte. Şi râdem, şi râdem, până când râsul devine molipsitor, atât de molipsitor încât chiar începem să-l luăm în serios (asta însemnând că vom ajunge să râdem de râsul propriu). Când constatăm că nu ne mai putem opri din râs, ei, bine, atunci - dar numai atunci - e cazul să începem să ne gâdilăm. Cum? Simplu! Cele mai sensibile părţi ale corpului (la gâdilat) sunt coapsele, pe care e bine să începem să le lovim cu blândeţe, ritmic, pe măsură ce râdem. Şi, minunea-minunilor se va petrece atunci când porţiile de râs se vor împleti cu gâdilăturile coapselor (căci gâdilări vor deveni, în mod sigur). După aceea treceţi la torace. Şi tot aşa, mai cu blândeţe, mai cu câte o lovitură gingaşă, începeţi gâdilatul burţii, al coatelor etc. Şi dacă, din întâmplare, intră cineva în cameră, fiţi pe fază, nu vă opriţi, luaţi-l la gâdilat şi pe el, care (ca să vă facă pe plac) se va lăsa antrenat la gâdilat, în aşa fel încât după ce se va dumiri cu privire la ceea ce se întâmplă, chiar se va gâdila... Veţi vedea minunea-minunilor, că din această treabă poate ieşi ceva extraordinar, căci simţindu-vă bucuria vor veni la gâdilat toţi din casă. Carevasăzică acest gâdilat, asemenea căscatului, fiind "neam de cerşetor", toţi din casă, chiar şi prietenii (veniţi din întâmplare pe la voi) se vor vroi gâdilaţi, şi nu doar atunci, când vă apucă pe domniile voastre gâdilatul, ci şi a doua zi, şi a treia, încât gâdilatul poate devini jocul preferat al familiei (şi chiar al prietenilor).
Să-i mulţumim lui Iulian, că ne-a lansat această temă, cu oarecare motivaţie ştiinţifică, că, adică, ne-a dat prilejul s-o discutăm, dar mai ales să ne gâdilăm singuri, ca-n felul acesta să ne bucurăm, cu de la noi aprobare. Că dacă sunt tot mai rare bucuriile care ne vin de la alţii, măcar să ne bucurăm de bucuriile pe care ni le facem singuri, ori singuri în doi, ori, şi mai bine, în familie!
Am zis! Eu, când am simţit că mă cuprind indispoziţiile, spre a mă revigora am... făcut-o: m-am gâdilat singur! Şi-a mers! De aceea vă şi zic că merită să încercaţi. Vă garantez rezultatul...
E cantu dinoscitur avis

11 Februarie, 2007, 09:40:21 p.m.
Răspuns #3

Miss M.

Incercam sa invat ceva ??? la mate ... maine examen  :-\ . Am luat o pauza sa ma relaxez . Am starea aia aiurea ca as rade din orice , sunt singura acasa ... aiurea rau . Nu mi se intampla prea des dar ma gandesc ce ciudat ar fi sa ma apuce vreodata pe strada sau in metrou  ;D aoleooo ... Fix acum dau de chestia asta ... M-a bufnit rasul fara sa fie nevoie sa incerc sa ma gadil singura ! Pentru orice eventualitate tre' sa dau un copy-paste indrumarului de auto-gandilat lansat de Geo , cand m-or ajunge suferintele am de gand sa incerc , sper sa mearga  ;)
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

15 Februarie, 2007, 10:55:57 p.m.
Răspuns #4

Lady Allia

Eu... :-[...uufff ştiu că par o ciudată..., defapt sunt o ciudată  :happydance: :bounce: :happydance:..., dar eu atunci când ceva îmi place şi mă bucură am o vorbă: "mă gâdilă sufletul"...şi chiar e o astfel de senzaţie...parcă îmi trec furnicuţe prin tot corpul şi mă binedispun până la râs... :-[ :woot: :-[...!

16 Februarie, 2007, 05:13:27 p.m.
Răspuns #5

|ngerMorT

Hmmm... eu daca iau o pana si o trec prin talpa ma gadil.  ???
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

16 Februarie, 2007, 08:21:15 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
Let's put a smile on that face!

16 Februarie, 2007, 08:33:53 p.m.
Răspuns #7

|ngerMorT

Nici eu nu ma gadil in zona coastelor pe unde se gadila lumea de obicei. Si nici in talpa nu e insuportabil, dar oricum, e un gadilici.  ;D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

17 Februarie, 2007, 09:20:03 a.m.
Răspuns #8

pokemon

eu ma gadil rau....dar nu singura :D
nici macar cu pana nu ma pot gadila  :-\  :police:
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.