Spune o vorba ca fericirea adevarata este totdeauna o clipa … asa sa fie ? Fericirea este o suma de clipe de vis risipite de-a lungul anilor ? … oscilam intre momente fericite si nefericite suspendate undeva in timp . Nu ma pot impaca cu chestia asta , o clipa dureaza prea putin si nu stiu de ce am senzatia ca pentru un singur episod de fericire platim intotdeauna mult prea mult … oare merita ? … Fericirea nu mai este un scop in viata mea , am renuntat sa mai traiesc cautand un imposibil , ceva la care atat de greu ajungi … de fapt , sincera sa fiu , in ultima vreme nu prea mai vad un tel in viata mea … in afara unui singur , vesnic si suprem dar care este mai degraba o motivatie de a trai decat un tel … ingerasha mea scumpa … ciudat ce putere iti dau sentimentele de mama cand nu mai traiesti pentru tine sa poti trai pentru altcineva …
Asa … ce ziceam ? A , da - fericirea … oare este definita de zambete , de a fi impacat cu tine insuti , de a astepta fiecare rasarit de soare cu entuziasm , cu dorinta de a trai cu recunostiinta de a fi in viata si a te bucura de oamenii din jurul tau , de sentimente si intamplari … da , sentimentele … tot la ele se ajunge din orice punct ai pleca . Totul in lumea asta depinde de sentimente , relatii de tot felul , prietenii , fericiri , nefericiri …
Fericirea mea … oare am fost vreodata fericita cu adevarat ? Se poate sa fi fost sau cel putin asa credeam atunci , dupa o vreme vezi lucrurile altfel . Spunea cineva ca fericirea este un tel care nu se atinge niciodata dar in cautarea lui merita sa mergi toata viata sau , in termeni liberi , speranta moare ultima - nimic mai adevarat dar , totusi , pana cand ? … pana cand sa-ti crosetezi iluzii care nu-si gasesc implinirea niciodata , pana cand sa tot cazi si sa gasesti puterea de a te ridica sa mergi mai departe , pana unde mai departe , as intreba … poate ca iluziile sunt cele care ne tin in viata dar vine o zi cand spiritul oboseste si cade istovit la pamant , s-a saturat sa astepte , sa spere , sa cada si sa se ridice … in ziua aia vede brusc lumea cu alti ochi . Am senzatia ca am ajuns la acel moment … ma simt ca un copil de 5 ani care a aflat ca nu exista Mos Craciun . Fericirea e o minciuna , o iluzie , o momeala inventata sa ne tina in cursa pana la sfarsit …
furam clipe de la viata si ne amagim ca este un rost in toate ...