11 Octombrie, 2025, 01:51:47 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: sa mai vorbim...  (Citit de 5507 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

13 Noiembrie, 2003, 02:28:56 p.m.
Citit de 5507 ori

umbre

Vizitator
Hai sa presunem ca toti oamenii ar fi prosti si ca din marea de imbecili s-ar distinge, din cand din cand, cate o sclipire. Unul cu o alta viziune, sau pur si simplu unul cu o viziune. Majoritatea l-ar caracteriza automat drept un nebun.
La noi e tocmai invers, dar aceeasi treaba: toti au capacitati intelectuale, doar ca unii au mai putine - si le spunem idioti.

14 Noiembrie, 2003, 08:05:09 p.m.
Răspuns #1

Morticia9

Am mai auzit o varianta.. Idioti sunt cei cu idei multe..  :)
Cred, ajuta Doamne necredintei mele!

17 Noiembrie, 2003, 01:55:19 p.m.
Răspuns #2

androgin

Vizitator
indiferent din ce punct de vedere privim problema, omul este valorizator, iar in spirtul valorizarii intocmeste ierarhii...vor exista mereu anumite categorii de oameni, intrucat suntem diferiti unii de alti si avem nevoie de o delimitare clara a diferentelor....
desigur, avem tendinta de a simplifica toata procedura prin utilizarea unor termeni brutali, insa este nevoie de asa ceva. suntem prea multi si ne deosebim prea mult unii de altii ca sa ne putem analiza reciproc in profunzime...de aceea ne limitam la acele persoane care ne trezesc interesul, care au un rol in propria noastra viata. de fapt, ficare este centrul propriei sale lumi, iar tot ce iese din raza sa de actiune este receptat obiectiv si, de cele mai multe ori, cu reticenta.

02 Februarie, 2004, 11:28:19 a.m.
Răspuns #3

david

stiti ce cred eu, ca in general oamenii  fac ierarhizari din depedenta fata de cei care sunt mai destepti, nu stim sa ne rezolvam problemele si atunci ne punem speranta ca  cineva mai destept sa ne spuna ce este mai bine,  realitatea este ca exista oameni mai dotati si oameni mai putin dotati, dar relatiile dintre oameni  sunt de asa natura incat se exacerbeaza anumite calitati pana acolo incat ne este tot mai greu sa ne acceptam asa cum suntem, iar acest lucru conduce la o tot mai mare izolare a omului, fiind in contradictie cu natura sa sociala.
  un om  cu o anumita viziune va avea raspunsuri pe care fie le acceptam sau fie le respingem, si daca nu reusim sa le intelegem atunci le respingem catalogand-ul pe celalalt nebun... chiar si eu m-am gasit de multe ori in situatia asta.

18 Februarie, 2004, 09:12:05 p.m.
Răspuns #4

cruella

Vizitator
Dar nu trebuie sa ne imaginam ca toti oamenii sunt idioti sau nebuni.
De exemplu, un idiot ii crede pe toti cei din jur idioti  etc :twisted:

19 Februarie, 2004, 06:47:54 p.m.
Răspuns #5

Paul

Ideea este ca omul, ca fiinta rationala, sau ca varf de lance trofica... s-a gandit sa clasifice. In privinta clasificarii, Sappy' a grupat in clase/domenii/capitole lucruri, insusiri, oameni in functie de una, doua...niscaiva insusiri comune. Lucru bun de altfel, pentru ca ne vine mai usor sa caracterizam ceva, avand niste puncte de referinta. Asa si cu omul... stim ca exista categorii de oameni, precum: cretini, idioti, imbecili, dobitoci, prosti, prostuti, naivi, molatici, isteti, dezghetati, destepti, inteligenti, genii, etc. care sunt doar repere de care ne putem ajuta in caracterizarea cuiva. Ganditi-va la spectrul cromatic.... el are cam 16  milioane de culori insa omul l-a rezumat foarte simplu in ROGVAIV. E ceva firesc sa existe si idioti, si genii si mediocrii precum noi. E viata.
Iubesc, deci exist.

20 Februarie, 2004, 11:52:34 p.m.
Răspuns #6

androgin

Vizitator
cert! abstractizarea si generalizarea sunt doua dintre caracteristicile (capacitati, mai mine zis) definitorii ale omului...
si totusi, stau si ma gandesc....daca as fi culoare, m-as multumi sa mi se spuna simplu Rosu sau Albastru, cand poate ca eu imbin nuante nebanuite si nestiute?

"E ceva firesc sa existe si idioti, si genii si mediocrii precum noi." - da! dar ti se pare firesc sa ne depersonalizam in spatele unor tipologii, rapindu-ne prin aceasta, de cele mai multe ori, orice sansa de rectificare a eventualelor greseli de ierarhizare?

Fireasca vietii ar trebui sa fie dorinta de descoperire a celorlalti, nu tendinta de simplificare a procedurii....

te-astept la un chat, Bllue ! :)

08 Octombrie, 2004, 07:44:51 p.m.
Răspuns #7

cv

Vizitator
citeam un profil si am gasit acest subiect. mi-a parut interesant si poate-l reluam.
un principiul lui Peter spune ca "intr-o ierarhie fiecare salariat tinde sa urce pana la nivelul sau de incompetenta" iar eu cred ca extinderea se poate face si dincolo de... salariat
acum nu-mi ramane decat sa gresesc conform legii lui Vile: "nimeni nu te asculta pana cand nu faci o greseala" ;)

12 Noiembrie, 2004, 08:16:18 p.m.
Răspuns #8

NICU

12 Noiembrie, 2004, 08:18:00 p.m.
Răspuns #9

cv

Vizitator
 :) bun venit! chiar asa: nicu ce faci?
sa mai vorbim? :D

13 Noiembrie, 2004, 07:04:57 a.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
cioc-cioc! Deranjez? Te vedeam vorbind cu tine insuti. Deci daca esti ocupat, vin mai tarziu!  :)Oricum, deocamdata nu vreau decat sa iti spun "Bun venit!".  ;)