10 Octombrie, 2025, 06:15:42 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Norocul  (Citit de 5656 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Aprilie, 2007, 05:37:19 p.m.
Citit de 5656 ori

Zantiala

"Sa fie cu noroc !" , "Sa ai noroc !"

Sunt vorbe ce le auzim aproape in fiecare zi, vorbe devenite aproape obisnuinta. Invocam norocul, sperand la nivel de subconstient ca prin aceasta invocatie banale vom reusi sa intoarcem firul sortii pentru noi, sau pentru cel de langa noi.

De obicei, spunem ca avem noroc atunci cand soarta ia brusc o turnura favorabila noua, si ne plangem de ghinion atunci cand soarta nu doreste sa ne faca pe voie . Traim intre aceste doua extreme. Un om nu poate sa nu aiba nici noroc, nici ghinion, mereu se va afla undeva intre. Va trai intr-o constelatie de evenimente norocoase si evenimente ghinioniste ce ii vor defini viata. Va avea mai mult sau mai putin noroc, mai mult sau mai putin ghinion. Sau poate la fel de mult din amandoua .

Ce este norocul ?Oamenii au cunoscut din vechime acest concept, si tematori fiind, au incercat sa il intruchipeze sub chipul unor divinitati. Zeita Fortuna este un exemplu minunat in acest sens. Tot sub auspiciul gandirii misticiste, au aparut si superstitiile. Un conglomerat de comandamente si recomandari, a caror executare sau neexecutare putea sa aduca modificari pozitive sau negative in lumea materiala si spirituala inconjuratoare -  in mintea oamenilor - noroc, sau ghinion. Bine sau rau.

Si totusi, cum putem aduce norocul ? Cum putem aduce ghinionul ?
Unii spun ca norocul ni l-am face singuri . Poate ca da, dar chiar si asa, cei ce au izbandit in viata de-a lungul vremurilor par sa fi primit in momente critice  si un soi ajutor NEVAZUT, nesperat, impredictibil. Tot asa, si marii perdanti au fost sabotati in actiunile lor de astfel de evenimente.

Exista deci noroc ? Exista ghinion ?
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

02 Aprilie, 2007, 06:30:16 p.m.
Răspuns #1

Lady Allia

Eu spun că norocul este cum şi-l face omul! Depinde de fiecare în ce credem şi cum luptăm ca să avem ceea ce ne dorim! Norocul este precum iubirea într-un fel..., dacă crezi cu adevărat în el, dacă îl cauţi...atunci sigur o să avem parte de el!

02 Aprilie, 2007, 07:11:31 p.m.
Răspuns #2

Zantiala

Este si nu este asa.

Sa luam de exemplu cazul marilor artisti, ai oamenilor de geniu - Mihai Eminescu, spre exemplu, care a combinat in modul cel mai fericit inteligenta si ascutimea mintii cu profunzimea si caldura sufleteasca descatusandu-le intr-un fior artistic de neegalat... si totusi, ce destin trist a avut !

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

02 Aprilie, 2007, 08:25:26 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
norocul şi ghinionul există. nu ţine de noi. pur şi simplu ele ni se întâmplă. degeaba la invocăm noi până nu mai putem, oricum, nu le putem atrage.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Aprilie, 2007, 08:26:55 p.m.
Răspuns #4

pokemon

sanbatate...sanatate au avut si cei de pe Titanic...norocul le a lipsit...
eu cred ca norocul exista si nu cred ca noi putem sa influentam prea mult.
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

02 Aprilie, 2007, 08:40:37 p.m.
Răspuns #5

Lady Allia

Să nu confundăm "destinul" cu "norocul" !
Zantiala..., Eminescu pe mine m-a fascinat întotdeauna...! Am avut întotdeauna impresia că el a folosit poezia în "cel mai egoist" mod...De ce? Pentru că nouă, celor care am rămas după el nu ne-a mai lăsat nimic ca să putem vreodată să îi egalăm minunatele versuri...! El pur şi simplu a scris tot şi despre tot şi a scris cu atâta pasiune şi frumuseţe încât ne-a golit de orice şansă de a mai puea deveni poeţi adevăraţi în urma lui...!
Dar..., pentru că după toate urmează un "dar"... deşi norocul el şi l-a făcut..., destinul i-a fost cel neprielnic! El a ştiut să se folosească frumos şi inteligent de fiecare prieten (în sensul bun) şi fiecare oportunitate, a avut succese şi carieră, însă în plan sentimental a fost un statornic şi...a eşuat! Eu zic că atunci când iubim trebuie să ştim să renunţăm şi să mergem mai departe..., dar el a fost un idealist...a rămas şi a sfârşit gol şi nefericit! Mare păcat, mare tristeţe!!!  :'( :'( :'(
 :)...Mă bucur că mai place Eminescu...!

02 Aprilie, 2007, 09:03:02 p.m.
Răspuns #6

Zantiala

Citat
Să nu confundăm "destinul" cu "norocul" !

Crezi ca nu se confunda ? Se foloseste adeseori expresia "asa i-a fost norocul", adica asa i-a fost scris destinul...
In conceptia de baza, de vreme ce exista aceasta expresie, pare ca norocul se confunda cu insusi destinul...  Sau ca este o placa turnanta in compozitia acestuia. :)

Cat despre Eminescu, cred ca esenta destinului sau este suprinsa in versurile din final ale Luceafarului... defapt, "Luceafarul" si "Epigonii" sunt considerate "arta poetica" a lui Eminescu. Conceptiile sale despre viata, cele mai multe din ideile, credintele si simtamintele sale le regasim acolo.

03 Aprilie, 2007, 08:18:42 p.m.
Răspuns #7

amelie

noroc sau ghinion? este destinul doar...nu cred ca norocul sau ghinionul ti-l poti face singur.lupti pentru ceva din toate puterile si constati la un moment dat,ca indiferent de ceea ce ai dorit, de ceea ce ai facut pentru asta, de cat de mult ai luptat sa-ti implinesti dorinta ...destinul ti s-a impotrivit. si peste ceva timp realizezi ca parca acel lucru n-a fost asa de important...poate ca viata ti-a oferit altceva,ce din punctul tau de vedere din acel moment e mult mai bun decat ce ti-ai dorit atunci...a fost ghinon sau noroc?
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

03 Aprilie, 2007, 08:25:09 p.m.
Răspuns #8

Lady Allia

"...destinul ti s-a impotrivit. si peste ceva timp realizezi ca parca acel lucru n-a fost asa de important...poate ca viata ti-a oferit altceva,ce din punctul tau de vedere din acel moment e mult mai bun decat ce ti-ai dorit atunci...a fost ghinon sau noroc?"

:)...mi-a plăcut şi ţin să recunosc că m-a impresionat în mod deosebit felul în care ai simţit să pui problema...! Adevăr grăit-ai, deşi eu tot susţin că norocul ni-l facem singuri..., iar destinul ni-l scrie D-zeu!  :)

05 Aprilie, 2007, 12:57:03 p.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator
De cele mai multe ori spun "Eu nu am noroc!", iar cand e totul ok si imi merge bine spun "Doamne ce norocos sunt ca am clipa asta". Ciudat nu ?
Nu cred ca ne nastem cu noroc, ceva, Cineva echilibreaza totul. Mai devreme sau mai tarziu. Important e ca se intampla.
Let's put a smile on that face!

08 Aprilie, 2007, 09:48:29 p.m.
Răspuns #10

Just

Topicul m-a dus cu gandul la unchiul meu si pisica neagra (ghinion) .Ori de cate ori o pisica neagra ii taie calea este cu adevarat disperat ca ii aduce ghinion .Ce s-a intamplat? A avut 2 accidente de masina si de fiecare data, inainte o pisica i-a taiat calea. Eu cred ca avem tendinta de a asocia situatiile nefavorabile cu ceva de genul :"Asta e! Ginionul ...ce sa-i faci!? " sau situatiile favorabile cu norocul "M-am nascut norocos" .Depinde numai de noi in ce ne implicam si pe ce drum o apucam ,cum ne descurcam in anumite imprejurari.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Aprilie, 2007, 12:36:07 a.m.
Răspuns #11

Semiramis

Global Moderator
superstiţiile sunt pentru cei ce cred în ele... :ninja:
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 Aprilie, 2007, 04:47:04 a.m.
Răspuns #12

diana_nistor

Vizitator
« Ultima Modificare: 08 Octombrie, 2007, 05:55:24 a.m. de diana_nistor »

09 Aprilie, 2007, 06:53:49 p.m.
Răspuns #13

Voislav

Eu, una, mi-am rezolvat criza nascand un copil sotului meu. Femeile ma numesc "fericita". Altele spun cu noroc. Daca era baiat, ii puneam numele GAD (noroc), dupa una din semintiile VT.

Mai sa fie !!!
Apoi copilul la care i-ai dat numele dupa una din uitatele semintii care au existat, te va face fericita si va fi plin de noroc.

Mie, personal nu prea-mi suna bine.  ::)
In lumea celor ce sunt pentru a nu mai fi, satul sunt de rau si de bine, de ura si iubire, de egoism si altruism, de Dumnezeu si Satana, de viata si de moarte, de trup si de spirit, de zi si de noapte, de tot ce a fost, ce este si va fi.