10 Octombrie, 2025, 01:32:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Fortele proprii sau Dumnezeu ?  (Citit de 8107 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Aprilie, 2007, 10:42:01 a.m.
Citit de 8107 ori

Escu

Global Moderator
M-am intrebat de nenumarate ori.... de fiecare data cand un om e la pamant (psihic) si incearca sa se ridice, cine il ajuta ? Se ridica singur?
Ii trebuie ceva in care sa creada?
Dumnezeu il ajuta sa se ridice?

Avem nevoie de ceva/cineva ca sa putem crede in propriile forte?Ne ridicam singuri sau ne ajuta cineva?
Let's put a smile on that face!

09 Aprilie, 2007, 02:39:39 p.m.
Răspuns #1

Just

Eu tind sa cred ca fiecare din noi avem o parte din dumnezeu sau am mostenit o particica din aceasta "Forta Universala" .Ma gandesc ca latura buna din noi inseamna o infima parte din dumnezeu si tocmai de aici puterea noastra de a infrunta greutatile ,de a ne ridica atunci cand suntem jos. E nevoie sa crezi in "ceva" ,fie ca acel ceva esti Tu ,Dumnezeu sau o Forta.Nu cred ca putem trai fara a avea vreo credinta ,chiar si ateii care il refuza totusi pe Dumnezeu ,cred -poate ca in propriile lor puteri ,nu stiu .

Cred ca puterea de a ne ridica o gasim in noi ,mai devreme sau mai tarziu ,cert e ca o avem .Ne putem ridica singuri ,mai usor atunci cand avem credinta .Chiar si interventia celor din jur nu face decat sa scoata la iveala puterea ce salasluieste in fiecare din noi .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Aprilie, 2007, 06:39:55 p.m.
Răspuns #2

Voislav

M-am intrebat de nenumarate ori.... de fiecare data cand un om e la pamant (psihic) si incearca sa se ridice, cine il ajuta ? Se ridica singur?

Mereu singur, daca vrea si are putere, daca nu moare.  :)

Citat
Ii trebuie ceva in care sa creada?
Dumnezeu il ajuta sa se ridice?

Intra pe forumurile africanilor si-i intreaba acesta chestie.  :laugh:

Citat
Avem nevoie de ceva/cineva ca sa putem crede in propriile forte?Ne ridicam singuri sau ne ajuta cineva?

Ai nevoie de tine, sa fi stapan pe tine, ca sa te ridici, nu pe bazaconii.

Eu tind sa cred ca fiecare din noi avem o parte din dumnezeu sau am mostenit o particica din aceasta "Forta Universala" .

La care forta te referi ?
A mustei ?
Sau a tantarului ?

Citat
Ma gandesc ca latura buna din noi inseamna o infima parte din dumnezeu si tocmai de aici puterea noastra de a infrunta greutatile ,de a ne ridica atunci cand suntem jos.

Ma intreb cati din cersetorii de la coltul strazii s-au ridicat de jos.

Citat
E nevoie sa crezi in "ceva" ,fie ca acel ceva esti Tu ,Dumnezeu sau o Forta.Nu cred ca putem trai fara a avea vreo credinta ,chiar si ateii care il refuza totusi pe Dumnezeu ,cred -poate ca in propriile lor puteri ,nu stiu .

Daca nu sti, nu te aventura in comentarii non-sens.
Adica in a te increde in tine, e similar cu a te increde in Dumnezeu !?

Citat
Cred ca puterea de a ne ridica o gasim in noi ,mai devreme sau mai tarziu ,cert e ca o avem .

Nu zau ?
In care latura a corpului se gaseste mai multa putere ?

Citat
Ne putem ridica singuri ,mai usor atunci cand avem credinta .`

In ce ?

Citat
Chiar si interventia celor din jur nu face decat sa scoata la iveala puterea ce salasluieste in fiecare din noi .

Adica daca tu cazi si te impiedici, iar eu iti ofer mana sa te ajut, te increzi in puterea ta ca si cum tu te-ai fi ridicat !?  :rofl:
In lumea celor ce sunt pentru a nu mai fi, satul sunt de rau si de bine, de ura si iubire, de egoism si altruism, de Dumnezeu si Satana, de viata si de moarte, de trup si de spirit, de zi si de noapte, de tot ce a fost, ce este si va fi.

09 Aprilie, 2007, 07:22:53 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

M-am abtinut sa-ti sterg postul pentru ca esti nou venit. Daca ai ceva de spus consistent, spune, dar sa scrii doar ca sa-i trimiti pe altii pe site-urile africanilor sau sa faci comentarii puerile despre fortele mustelor si ale tantarilor nu ne intereseaza (vorbesc in nume propriu, dar sunt absolut sigura ca si altii ar subscrie). Daca ai chef de bascalie constanta nu ti-ai gasit forumul. Probabil trebuie sa cauti la africani...

Dincolo de asta si de suspiciunile mele de rea vointa din partea ta, s-ar putea sa ma insel si tu doar ai crezut ca esti spiritual... Asa incat traditionalul "bun venit" si de-aici om mai vedea...

Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

09 Aprilie, 2007, 07:31:38 p.m.
Răspuns #4

Voislav

Sorry Loreley, nu credeam ca posturile mele au vreo tendinta de iz provocator, totusi e un forum de discutii nu wikipedia, poate diferit ca altele unde activez.

Ok

P.s. - esti credincioasa ?  :)
In lumea celor ce sunt pentru a nu mai fi, satul sunt de rau si de bine, de ura si iubire, de egoism si altruism, de Dumnezeu si Satana, de viata si de moarte, de trup si de spirit, de zi si de noapte, de tot ce a fost, ce este si va fi.

09 Aprilie, 2007, 07:34:16 p.m.
Răspuns #5

Lorelei

Ok si din partea mea, sper ca vei avea multe de spus. Ironia isi are locul si ea, atata vreme insa cat nu devine atac la adresa celor de pe forum. Deci... sa curga randurile...

PS. Are importanta daca sunt credincioasa?

09 Aprilie, 2007, 07:36:15 p.m.
Răspuns #6

Voislav

Ok si din partea mea, sper ca vei avea multe de spus. Ironia isi are locul si ea, atata vreme insa cat nu devine atac la adresa celor de pe forum. Deci... sa curga randurile...

Fi linistita, nu atac pe nimeni.

Citat
PS. Are importanta daca sunt credincioasa?

Cred ca da, fiindca in pozitia de credincioasa imi poti da un raspuns, care deviaza complet de cel daca ai fi agnostica.

09 Aprilie, 2007, 07:39:02 p.m.
Răspuns #7

Lorelei

Un raspuns la ce? Credinta sau necredinta mea reprezinta o alegere personala care tine de intimitatea mea, intotdeauna voi raspunde pe forum cat pot de obiectiv, indiferent de ce cred sau nu cred, nu voi aduce argumentul dogmei chiar daca poate cred in el, dupa cum nu voi ataca persoanele care o fac desi poate ca le consider bigote sau in forul meu interior pot fi atee. Deci pana la urma credinta sau necredinta mea e o chestiune personala, nu cred ca isi are locul o dicutie despre ea aici. Inca n-am inteles insa la ce intrebare ti-as putea raspunde.

PS. Am senzatia oricum ca incurci ateismul cu agnosticismul. Pentru ca altfel ideea de credinta nu se opune agnosticismului.
« Ultima Modificare: 09 Aprilie, 2007, 07:40:50 p.m. de Lorelei »

09 Aprilie, 2007, 07:51:06 p.m.
Răspuns #8

Voislav

Un raspuns la ce?

La tine.
                        ( - tu mi-ai raspuns prima oara. )  :)

Citat
Credinta sau necredinta mea reprezinta o alegere personala care tine de intimitatea mea, intotdeauna voi raspunde pe forum cat pot de obiectiv, indiferent de ce cred sau nu cred, nu voi aduce argumentul dogmei chiar daca poate cred in el, dupa cum nu voi ataca persoanele care o fac desi poate ca le consider bigote sau in forul meu interior pot fi atee.

Perfect de acord cu tine, credinta aleasa iti apartine ( daca exista ).

Citat
Deci pana la urma credinta sau necredinta mea e o chestiune personala, nu cred ca isi are locul o dicutie despre ea aici. Inca n-am inteles insa la ce intrebare ti-as putea raspunde.

Ok, vom vorbi de credinta pe aria religiei.
Referitor la ce intrebare mi-ai putea raspunde, sincer sa fiu nu as avea decat una : TU.

Cine esti ?
In ce categorie sociala ( daca pot sa-i spun asa ) te incadrezi mai bine ?
Ce iubesti in acest moment ?
Si ce urasti ?
E un hobby petrecerea timpului in virtual world ori e doar pierderea timpului ?
Te simti in stare sa te confrunti in orice tema ce se bazeaza pe o arie necunoscuta ?
Cum te simti in fata injustitiei ?
Te simti o persoana cu o putere deplina in a te decide ?
Iti acorzi mereu dreptate ?
Ce ai dori sa atingi acum ?
Ce ai darui lumii ?
Dar cum te-ai desparti de ea ?

« Ultima Modificare: 09 Aprilie, 2007, 07:53:17 p.m. de Voislav »

09 Aprilie, 2007, 09:21:11 p.m.
Răspuns #9

Lorelei

Ok, poate raspunsuri la intrebarile tale (sau macar la o parte) vei gasi prin paginile forumului... Aici deja intrebarile tale sunt  :offtopic:  :laugh: :laugh:

Propun ca topicul sa revina la provocarea initiala acum...

09 Aprilie, 2007, 09:34:17 p.m.
Răspuns #10

Voislav

Ok, poate raspunsuri la intrebarile tale (sau macar la o parte) vei gasi prin paginile forumului...

Poate cu mici indicii, am sa le si gasesc.

Citat
Aici deja intrebarile tale sunt  :offtopic:  :laugh: :laugh:

Nu vroiam sa fiu indiscret.  :)

Citat
Propun ca topicul sa revina la provocarea initiala acum...

Foarte bine.
Asa ar trebui sa fie spiritul de initiativa al fiecarui moderator.

Bine Lorelei - revenim .., crezi ca cineva trebuie sa creada in vreo divinitate ca sa se ridice sa spunem din stadiul de cersetor la o persoana ce duce o viata normala !

09 Aprilie, 2007, 09:39:48 p.m.
Răspuns #11

Lorelei

Nu musai... probabil uneori e suficient sa creada cu toata taria in el. Sau e suficient sa aiba noroc (daca "norocul" asta o fi neutru si n-are nimic de-a face cu doamne-doamne  ::))...

Este o carte fantastica a lui Antonie Plamadeala, Trei ceasuri in iad, in care personajul principal ajunge sa se roage numai si numai in disperare de cauza, atunci cand simte la modul absolut ca numai o minune il poate salva, ii poate reda viata. Cred insa ca pana la a se ajunge la acest prag... ne pot salva multe intre timp. Fie si din stadiul de cersetor... Acum ca resursa ultima e (sau poate fi) sau nu dumnezeu... din nou e discutabil...

09 Aprilie, 2007, 09:59:06 p.m.
Răspuns #12

Voislav

Nu musai...

Te cred.  :)

Citat
probabil uneori e suficient sa creada cu toata taria in el.

Precum sectantii !?
De aceea numarul lor s-a inmultit in zonele rurale.

Citat
Sau e suficient sa aiba noroc (daca "norocul" asta o fi neutru si n-are nimic de-a face cu doamne-doamne  ::))...

Norocul e NEUTRU.  :)

Citat
Este o carte fantastica a lui Antonie Plamadeala, Trei ceasuri in iad, in care personajul principal ajunge sa se roage numai si numai in disperare de cauza, atunci cand simte la modul absolut ca numai o minune il poate salva, ii poate reda viata.

Este o carte .., bine ai spus.
Iadul NU exista, nu exista absolut nici o dovada care sa-l reprezinte.
Eu o consider o poveste.  :)

Citat
Cred insa ca pana la a se ajunge la acest prag...

Al iadului ?
Esti sigura ca acel suflet s-a reantors din iad si a scris aceasta carte ? - presupun, ca el a fost fiindca nu am citit cartea.

Citat
ne pot salva multe intre timp.`

Da-mi te rog cateva exemple.  :)

Citat
Fie si din stadiul de cersetor...

Sau al unui milionar.
Multi nu pretuiesc nimic si nu exista decat pentru a se autodistruge singuri.

Citat
Acum ca resursa ultima e (sau poate fi) sau nu dumnezeu... din nou e discutabil...

Si mereu va fi ....  :)

09 Aprilie, 2007, 10:04:20 p.m.
Răspuns #13

Lorelei

Iadul respectiv e unul simbolic, nu tine de Iadul despre care scrie Biblia. Nu are asa de mare importanta cartea, in orice caz nu este o carte religioasa in sensul in care se pare ca crezi tu ca ar fi.

A crede in tine nu inseamna a fi sectant, inseamna a avea libertatea de a nu-i responsabiliza pe altii de fericirea sau nefericirea ta. singur esti responsabil pentru asta.

Cat despre alte resurse pana la ajunge la Dumnezeu... depinde de la caz la caz... apelul la prieteni, la rude, la necunoscuti chiar, la sine insusi... nu stiu... e nevoie de un exemplu concret pentru asta....

09 Aprilie, 2007, 10:06:14 p.m.
Răspuns #14

Voislav

Voislav, Escu tocmai te-a facut idiot, sub ochii ingaduitori ai lui Lorelei!"Asa ar trebui sa fie spiritul de initiativa al fiecarui moderator."????

Rudy

Dragul meu, ea a intervenit in a sterge insultele ( moderator pe moderator ), iar eu pentru acest gest ii multumesc.
Apoi a continuuat pe calea pasnica, invitand la dialog, ceea ce e si normal pe un forum de discutii.

Acum de ce userul Escu a folosit expresiile care nu stau in carecter la nimeni, mai ales la un moderator, numai el le stie.  ???

Responsabilitatea libertatii de exprimare apartine tuturor, inclusiv a userului Escu.
« Ultima Modificare: 09 Aprilie, 2007, 10:08:32 p.m. de Voislav »