10 Octombrie, 2025, 01:33:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Fortele proprii sau Dumnezeu ?  (Citit de 8111 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Aprilie, 2007, 10:07:30 p.m.
Răspuns #15

Semiramis

Global Moderator
cred că s-au spus suficiente din partea tuturor în ceea ce priveşte orgoliul. şi ca să nu se transforme într-o discuţie care poate distra lumea mai mult sau mai puţin rău-intenţionată care citeşte, e mai bine să mutaţi discuţia pe personale sau pe messenger. dar asta o ştiţi şi voi prea bine.  :police:

Escule, referitor la topicul tău.
într-un impas, toţi avem nevoie de un echilibru. acesta îl putem găsi în propria persoană, în cineva apropiat în care avem încredere sau în credinţa noastră (fiecare în funcţie de confesiunea religioasă). cred că ar trebui să găsim răspunsul în noi. viaţa nu este un borcan plin cu miere. există suişuri şi coborâşuri. secretul este să nu cădem la fiecare lovitură şi să rămânem acolo, trebuie să ne ridicăm imediat, altfel la următoarea vom fi şi mai jos şi aşa mai departe până vom fi cu adevărat la pământ şi de acolo nici armata salvării nu ne mai poate ajuta. eu cred totuşi că prin mobilizare numai noi avem capacitatea şi abilitatea de a ne ridica. părerea mea.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 Aprilie, 2007, 10:19:29 p.m.
Răspuns #16

Voislav

Iadul respectiv e unul simbolic, nu tine de Iadul despre care scrie Biblia.

Asa e.
Iadul ni-l facem noi singuri.

Citat
Nu are asa de mare importanta cartea, in orice caz nu este o carte religioasa in sensul in care se pare ca crezi tu ca ar fi.

Daca se vorbeste de iad, intuiesc ca are tendinte dintr-un anumit cult.  :)

Citat
A crede in tine nu inseamna a fi sectant, inseamna a avea libertatea de a nu-i responsabiliza pe altii de fericirea sau nefericirea ta.

Bine ai spus, a crede in tine, adica TU, a crede in propria persoana.
Referitor la in a nu-i responsabiliza pe altii .., esti sigura !?

Citat
singur esti responsabil pentru asta.

Pentru ceea ce este sau pentru ceea ce fugi ?

Citat
Cat despre alte resurse pana la ajunge la Dumnezeu... depinde de la caz la caz...

Pana la Dumnezeu daca vrei sa ajungi .., trebuie sa cunosti umilinta si devotamentul pana la rau.
Din nefericire numai exista, decat foarte rar astfel de persoane.

Citat
apelul la prieteni, la rude, la necunoscuti chiar, la sine insusi... nu stiu... e nevoie de un exemplu concret pentru asta....

Ti-l dau eu.

Anna Nicole Smith !
« Ultima Modificare: 09 Aprilie, 2007, 10:21:16 p.m. de Voislav »
In lumea celor ce sunt pentru a nu mai fi, satul sunt de rau si de bine, de ura si iubire, de egoism si altruism, de Dumnezeu si Satana, de viata si de moarte, de trup si de spirit, de zi si de noapte, de tot ce a fost, ce este si va fi.

10 Aprilie, 2007, 11:27:36 a.m.
Răspuns #17

Zantiala

Referitor la fortele proprii si Dumnezeu... exista o zicala mai veche, in limba engleza : "The Gods help those who help themselves". O alta zicala, de data aceasta autohtona, ne spune ca " Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista".

Mai mult nu am de spus...

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"