De putin timp am trecut print-o poveste din asta in care era cat pe-aci sa devin tatic

Noroc cu pastila de a doua zi (Postinor) si multa energie investita pentru a convinge partenera sa o ia.
Si asta m-a facut sa ma gandesc mult de tot la viitor si la ce inseamna un copil..
Lasand la o parte egoismul, neatentia, mustrarile de constiinta, samd la care imi promit sa fiu mult mai atent pe viitor, totusi mi-am dat seama ca partenera ideala este femeia alaturi de care nu mi-e groaza la gandul sa am un copil nedorit cu ea.
Adica ok, am fost implicat in actul sexual, 50% a fost si neatentia mea, dar totusi am fost implicat intr-un act sexual si _atat_ si nu intr-un act sexual in urma caruia sa devin tatic, fara sa fiu intrebat. Doua lucruri complet diferite!

Oricum, lasand la o parte asta, ma intreb cum ar fi sa fiu langa o femeie alaturi de care sa nu ma panichez daca e sa apara un copil in urma unui act sexual neprotejat. Sunt o multime de criterii care imi defineau partenera ideala, credeam ca sunt aproape, dar acum am o alta perspectiva.
Daca pot tolera un copil neplanificat cu o femeie fara ca sa fiu crizat de schimbarea aceasta in viata mea, speriat de noua responsabilitate, probabil ca da, e femeia pe care o cautam de mult.
Nu stiu, m-am tot gandit si rasgandit. Cred ca e un criteriu bun, mie cel putin mi se aplica - intrebarea este oare e valabil ? Voua vi se aplica ? Ganditi-va pt un minut ca in urma unei neatentii va apare un bebe cu persoana cu care sunteti in relatie. Oare chiar e persoana ideala care sa va fie aproape ?
PS: Nu as vrea ca threadul sa devina un loc pentru a mustra neatentia, sau etc; cunosc tot ce e de cunoscut. De asemenea, nu e vorba nici de constrangeri gen "sunt crizat deoarece nu e momentul, nu am bani, nu e momentul pentru amandoi ca sa avem un copil, etc". Sa presupunem ca sunt bani, e timp, nu sunt alte responsabilitati mari gen parinti bolnavi, sau cine stie ce altceva care ocupa tot timpul. Sa presupunem ca sunt conditiile ideale sa cresti un bebe, dar totusi... apare frica asta in momentul neatentiei.
Ce spune asta ?