10 Octombrie, 2025, 08:19:08 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: A spune ce crezi...  (Citit de 4209 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Aprilie, 2007, 09:43:57 p.m.
Citit de 4209 ori

Lorelei

"O spun doar ca un fapt pe care nu-l comentez: daca toti oamenii ar ar sti ce spun ceilalti despre ei, n-ar mai exista in lume nici macar patru prieteni." (anonim)

Cred ca e o problema reala: aceea a sinceritatii absolute. Absolut inutile, cred eu, si perverse, viclene. Exista ganduri pe care nu este bine sa i le destainui, cred, nici celui mai bun prieten. Desi daca ar privi adanc in el ar recunoaste ca si el gandeste la fel uneori. Voi ce credeti? E buna vreodata sinceritatea absoluta?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

18 Aprilie, 2007, 10:01:43 p.m.
Răspuns #1

cv

Vizitator
Do you ever tell little lies? "white lies"

Fiecare spunem minciuni, uneori doar pentru a-i proteja pe cei dragi sau a-i face sa se simta bine. Alteori pentru a nu-i intrista cu temerile, cu nereusitele noastre de moment. Sunt minciuni si minciuni. Minciuni nevinovate care ne fac viata frumoasa si minciuni care ne ruineaza

Dupa ce trecem de faza falling in love si ajungem la staying in love... devenim putin mai directi.
Fara asta nu s-ar mai bucura barbatii de iubita ci... de nevasta (si nu va impaunati... si eu prefer... iubitul :D )
Si in prietenie la fel...

19 Aprilie, 2007, 12:21:39 a.m.
Răspuns #2

crocantzel

Vizitator
Preferam minciuna care salveaza sau adevarul care ucide? Mie imi place sa ma dau drept un om sincer. Asta e singurul lucru care il cer de la cei din jur: sa fie sinceri cu mine. Asta si fiindca am o abilitate de a detecta minciunile care mi se spun. Simt cand sunt mintit, oricat de mica ar fi minciuna. Simt ce simte cel de langa mine. Si sentimentul de a fi mintit e extrem de neplacut. EU incerc sa fiu cat mai sincer cu putinta, dar totusi, sinceritate absoluta nu exista, dupa umila mea parere. Nu poti spune mereu adevarul. O minciunica cat de mica se strecoara. Uneori cred ca se simte chiar nevoia de a spune cate un neadevar, poate doar din dorinta de diversitate. Deci nu va ingrijorati, toata lumea minte.

19 Aprilie, 2007, 03:32:46 p.m.
Răspuns #3

Lady Allia

...A spune ceea ce crezi... deşi nu este un subiect de zâmbit, mie îmi vine să zâmbesc... Majoritatea oamenilor când afirmă ceva o fac crezând că doar ei şi numai ei deţin adevărul şi de cele mai multe ori în loc să spună ... acuză!
...A spune ceea ce crezi nu întotdeauna este echivalent cu adevărul despre o anumită faptă, a numită persoană...!
...A spune ceea ce crezi este relativ, subiectiv şi constă de cele mai multe ori în presupuneri!

..."A spune ceea ce crezi"... - fiecare ar trebui să treacă prin sita gândirii şi a sufletului ceea ce spune înainte de a spune, pentru că ce ai spus...e bun spus şi nici o mie de ape nu mai şterge!

21 Aprilie, 2007, 01:48:27 p.m.
Răspuns #4

Alia

Bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, avea o vorba : "O adevarata doamna nu spune niciodata tot ceea ce gandeste"!
Cred ca avea dreptate, desi, recunosc , eu nu sunt o adevarata doamna....
Dar revenind la subiect, sinceritatea absoluta are darul de a rani uneori pe interlocutor. Un alt aspect important este si cum spui, ceea ce spui.....si mai ales cat foloseste interlocutorului exprimarea adevarului nud.
Personal cred ca sinceritatea absoluta nu trebuie exprimata nimanui. Si cand spun acest lucru nu ma gandesc neaparat la..."tot ce spui poate fi folosit impotriva ta", ci doar la un anumit soi de intimitate absolut necesara fiecarui indivit....