Au trecut cateva luni de cand erai in acea situatie dureroasa, marialm, si cand cautai niste raspunsuri la framantarile tale. Sperand ca ai depasit cu bine acel moment, o sa-ti spun la ce concluzii am ajuns eu trecand prin aceleasi experiente.
De ce mor oamenii? Pentru ca moartea e incheierea unui ciclu dintr-o serie mai lunga, necesara evolutiei fiecaruia dintre noi. Moartea nu e sfarsitul a tot si a toate, e o trecere spre alta stare. Daca te intrebi de ce se produce intr-un moment si nu intr-altul, asta tine de planul de viata al fiecaruia, de destinul sau.
Desi stiu si inteleg asta, am simtit aceeasi durere si disperare ca si tine, marialm, cand mi-am "pierdut" mai intai mama si apoi tatal. Am avut aceeasi impresie ca poate n-am facut totul ca sa-i salvez, ca poate nu le-am aratat, in timp, cat de mult ii iubesc. A fost un soc pentru mine, dincolo de faptul ca s-au chinuit foarte mult, pentru ca, de mica, nu am suportat ideea ca, intr-o buna zi, ei nu vor mai fi aici. Stiam ca e o copilarie si, pana la urma, a trebuit sa ma confrunt cu realitatea, asa cum e ea, sa accept ca asta e mersul lucrurilor si sensul vietii.
Si dupa o perioada, in care nu m-a mai interesat nimic, in care nu mai vroiam sa fac nimic, incet-incet mi-am revenit, am inceput sa caut (si pe internet, pentru ca era la indemana) sa aflu si alte pareri si conceptii despre viata si nu numai, sa incerc sa inteleg si sa ajut alti oameni, astfel intelegandu-ma si ajutandu-ma pe mine. Asa am descoperit, printre altele, acest forum.
Am povestit toate astea, marialm, si cu dorinta de a te incuraja, de a te face sa intelegi ca, dincolo de durerea despartirii de tatal tau, pastrand tot ce a fost bun si frumos in amintire, e necesar sa te ocupi in continuare de viata ta. Viata merge mai departe! Si noi o data cu ea.