10 Octombrie, 2025, 12:18:27 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Invatatura Zen !  (Citit de 9614 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Mai, 2007, 11:01:19 a.m.
Citit de 9614 ori

Alia

" Sa-i cunosti pe ceilalti inseamna intelepciune, sa te cunosti pe tine insuti inseamna clarificare interioara."

01 Mai, 2007, 03:08:42 p.m.
Răspuns #1

Lady Allia

dacă nu te cunoşti pe tine însuţi...nu ai cum să îi cunoşti cu adevărat pe cei din jur... ar însemna să îi tratezi după standarde diferite...care încă nu te reprezintă...

01 Mai, 2007, 07:00:35 p.m.
Răspuns #2

Escu

Global Moderator
oricat de bine te cunosti pe tine insuti, intotdeauna la o noua provocare o sa te redescoperi. Ceilalti? niciodata nu o sa ii cunosti asa cum ti-ai dori.
Let's put a smile on that face!

01 Mai, 2007, 09:01:51 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Hm. Nu stiu daca a fost tradusa corect invatatura zen  :angel:

Eu am intalnit-o intr-o forma mai expresiva (sau poate nu sunt eu in stare sa inteleg forma de acum), in care se spune ca pierzi timpul daca incerci sa cunosti exteriorul, e suficient sa cunosti cu adevarat interiorul, si vei intelege si exteriorul.

Cred cumva in asta, deoarece am feelingu ca mai mult sau mai putini, toti oamenii se aseamana. Pana la urma crestem in aceiasi societate cu totii. Adica da, un om e mai bun la suflet, altu mai rau, etc, dar asa ii percepi in exterior. Poate si ala rau e bun cu familia lui, sau ala bland aparent e rautacios si ranchinos pe la spate. Nu se stie niciodata.
Dar se zice ca atunci cand te cunosti cu adevarat, accepti pe toti oricum ar fi, caci intelegi cat de greu le e lor sa fie altceva decat ceea ce sunt - doar si tie ti-a luat atat de mult timp sa te intelegi.

Cam asa  :) sper ca nu am ametit.

02 Mai, 2007, 09:50:22 p.m.
Răspuns #4

Alia

Nu stiu daca ai ..."ametit" ,   :) dar asa este, cel putin in perceptia mea....

doar cunoscandu-te cu adevarat poti fi  altruist, obiectiv  fata de ceilalti