trebuie sa recunosc ca am intampinat cu o oarecare reticenta subiectul asta(motiv pentru care am si intarziat sa raspund, de altfel).
pare-mi-se ca exista ceva in firea omului care il face sa-si neglijeze propriile probleme sau cel putin sa le evite abordarea. s-a discutat aici cu ceva timp in urma despre situatia actuala a Romaniei, iar concluziile au fost de-a dreptul descurajatoare. a spera intr-o Romanie mai buna este de datoria ficaruia dintre noi, a lupta pentru ea e o alegere. un lucru e sigur, cand vine vorba de politica nimic nu se rezolva de la sine...e nevoie de actiune si de multa bunavointa. dupa cum se vede treaba, tinerii, cei care intr-adevar ar putea face ceva pentru tara, nu dau nici un semn in privinta asta si pe buna dreptate, zic eu...exista printre noile generatii tendinta de inabusire a traditionalismului si a patriotismului totodata. Nu e vina noastra; suntem produsul trecutului si avem in spate un lung sir de lamentatii si deziluzii.
nimeni nu se mai gandeste la un Tepes sau la un Mihai Viteazul fara acea nostalgie a timpului apus demult, pe cat de irevocabil pe atat de irecuperabil.
asadar si prin urmare, cum mi se pare prea putin probabila aparitia din neant a unui roman care sa miste munti, tind sa cred ca peste decenii vom avea parte de o Romanie tot mai diluata si depersonalizata de negresita interventie a Occidentului. vom continua sa fim servili (ca doar la asta ne pricepem cel mai bine),si ne vom consola cu asa-zise aliante, neuitand, fireste, sa amintim din cand din cand de gloriosul nostru trecut si de vitejii stramosi ai patriei :roll: