10 Octombrie, 2025, 12:13:07 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Peşte cu ananas dulce-acrişor  (Citit de 6682 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Mai, 2007, 01:18:36 p.m.
Citit de 6682 ori
Offline

Cruella


Ai nevoie de:
800 gr file de peşte
nişte făină
ulei
o lingură de unt
1 ardei gras (eu îl prefer pe cel roşu)
un praz mijlociu
50 gr zahăr de trestie, brun
10 g mălai de porumb
o conservă de ananas – bucăţi
2 linguri de oţet din vin (eu folosesc oţet de mere şi îşi face treaba)
3 linguri sos de soia


Peştele se taie cubuleţe nu foarte mici, se dă prin făină şi se prăjeşte în la flacără mare până devine crocant. Se scoate şi se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie.
Între timp se taie prazul rondele, ardeiul cubuleţe (la fel, nu foarte mici) şi se prăjesc rapid (4-5 minute maxim) la foc mare în unt..
Într-un pahar gradat se pun următoarele: 10 linguri din zeama de la compotul de ananas, oţetul, sosul de soia, mălaiul, zahărul de trestie. Se umple până la 300 ml cu apă fierbinte, se amestecă bine şi se toarnă în tigaie peste ardei şi praz şi se lasă să fiarba mocnit cam 2-3 minute (sau până se îngroaşă uşor sosul). Apoi se adaugă peştele prăjit şi bucăţile de ananas din compot şi se mai încinge o dată bine.
Se serveşte cu orez fiert.
My imaginary friend says you are crazy!