10 Octombrie, 2025, 05:48:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Poezia  (Citit de 4261 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Mai, 2007, 10:23:57 a.m.
Citit de 4261 ori

Lorelei

"Poezia

e ca si cand,
in loc sa mori,
ar incepe deodata sa ninga"

(Miron Manega)

Nu e chiar celebru, dar este foarte aproape de sufletul meu. Poezia imi pare uneori forma de iesire din moartea calduta care ne caracterizeaza atunci cand ne pierdem in lucrurile marunte, in cenusiul cotidian.
Atunci cand nu avem ceva de facut, inventam parca inadins sarcini, doar ca sa nu ramanem singuri cu noi insine. Ne-ar strange, ne-ar jena, ar fi prea multa liniste. Si atunci ne asiguram un zgomot de fond constant care sa nu ne lase sa ne gandim la ceea ce e esential in viata. Ne pierdem in detalii marunte, insignifiante. Iar poezia vine sa ne salveze, in loc sa murim putin in fiecare zi, ne trezim ca se intampla miracole, ca atunci cand incepe brusc sa ninga. Minunile din noi si de langa noi pe care uitam sa le privim. Important este probabil ce alegem, moartea sufletului inainte de vreme sau incredibilul ninsorii din poezie...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Mai, 2007, 10:42:39 a.m.
Răspuns #1

Lady Allia

mai ninge-mă cu versuri
sau flori de măr
creşte-mi iarbă verde
din albul colii de hârtie
împleteşte-mi gândurile
cu flori de mac
zâmbeşte cu sânge albastru
din albia unde curge sufletul
pictează cerul
cu roiuri de fluturi
ce nasc stele

Poezia se naşte când sufletul vrea să moară sau vrea să zboare...!
 Peniţa umple hârtia cu lacrimi, cu ţipete, cu doruri, cu zâmbete şi scrisori de dragoste...
 Uneori în loc de cerneală curge din ea sângele albastru al sufletului, iar alteori se transformă într-un roi de fluturi...ce nasc stele!

25 Mai, 2007, 12:38:34 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Mie ... mi se pare foarte fain citatul.

Poezia... (cuvantul adica, sau simbolistic privind 'declansatorul' trecerii) aproape ca nici nu mai conteaza [nu minimizez, lorelei, ci... cel mult generalizez].

Moartea - in citat - imi pare orice inseamna vegetativ. Plictiseala mare, rutina cotidiana, ritmul de melc in care putem construi orice; si poate insemna chiar si.. moartea. O vad insa ca pe e o metafora ce descrie amorteala sufleteasca.

A incepe sa ninga - in citat... e o sinteza extraordinara. Tipul asta, autorul, e genial. Prima ninsoare starneste in fiecare un murmur interior, un freamat, o reintoarcere la tot ce inseamna viu, mirific, o alipire de aceasta inocenta alba a existentei.. si toate astea... fara sa faci nimic. Decat sa privesti si sa cazi in extaz.

Trecerea asta din amorteala in extaz.. acest supapa eliberatoare.. mai conteaza ca e Poezia ? Mai conteaza cum ai ajuns acolo ?

« Ultima Modificare: 25 Mai, 2007, 12:40:08 a.m. de viulian »

26 Mai, 2007, 11:54:31 p.m.
Răspuns #3

valentina

"Poezia este omul"
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

28 Mai, 2007, 09:55:57 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
eu nu scriu poezie. însă o citesc. cu mare drag. nu citesc necunoscuţi. decât unul singur. în rest...ce să spun? că aştept recomandări. şi zăpadă.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!