09 Octombrie, 2025, 11:43:42 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Naşterea, o minune ?  (Citit de 8874 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

08 Iunie, 2007, 12:59:51 p.m.
Citit de 8874 ori

viulian

Administrator
Ca barbat, eu nu pot intelege entuziasmul acesta al nasterii.

Ce ma intriga insa este ca e privit ca "incredibil", "extraordinar", MINUNEA!
Adica numesti o minune cand ai zero sanse sa se intample ceva, si totusi, in mod miraculos, se intampla.

Minune, dpmdv, ar fi fost daca femeia ar fi fost sterila si totusi.. ar fi nascut. Sau daca avea 60 de ani, dar si-a dorit sa aiba un copil, si totusi a nascut. Atunci, da, este o minune sa nasti.

Unde e minunea ca organismul femeii 'by design' e apt sa nasca, si isi face treaba perfect ? E o minune cand apesi pe buton la lift si liftul coboara ? Sau cand apesi pe clanta, si usa, intr-adevar, se deschide ? Este ceea ce trebuie sa se intample, este normalitatea!
N-aud niciodata vreun barbat zicand cat de minunat e ca se barbiereste. Asta trebuie sa faci, barba creste fara nici o contributie personala, burta creste la fel  :-[

Asa ca.. iertati-ma ca nu pricep specialul, dar cateodata mi se pare ca e doar ingamfare..
Cateodata mi se pare si mie interesant sa am un bebe, de unde eram barbat sa fiu tatic, responsabilitati in plus, un sentiment de sangele apa nu se face, dar de aici pana la minune..

08 Iunie, 2007, 01:09:24 p.m.
Răspuns #1

Lady Allia

Iulian...sa stii ca sunt cazuri in care femeia si barbatul sunt absolut sanatosi, apti d.t.p.d.v. sa conceapa IMPREUNA un copil si totusi NU POT!
 Apeleaza la tratamente medicale, la medici...totul este OK si totusi ei nu pot avea copii!
 Trec ani de zile si cand speranta este ZERO...apare MINUNEA!
 La mine asa...s-a intamplat!

Dar..., nu te grabi! Ai sa intelegi la momentul potrivit si langa femeia potrivita entuziasmul acestor clipe...crede-ma!
 Nimic din ce iti inchipui, din ce ti se spune, din ce vezi nu se compara cu momentul in care tu insasi esti "implicat" intr-o astfel de clipa  magica!

08 Iunie, 2007, 01:14:19 p.m.
Răspuns #2

Miss M.

Hmm ... cam insensibila toata treaba ... auzi - "ingamfare" . Un copil nu chiar un lucru atat de comun precum il faci tu sa para  :P . Dar te inteleg privind lucrurile din punctul tau de vedere al unui barbat celibatar pe la 30 de ani (cred) preocupat mai mult de job (posibil) decat de a-si intemeia o familie . Chiar te inteleg . Dar un copil inseamna mult mai mult si ai sa intelegi asta in clipa in care puiul tau (cand vei avea ) iti va strange prima oara degetul in pumnul lui  :D . Mai vorbim  ;D ...
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

08 Iunie, 2007, 01:15:21 p.m.
Răspuns #3

Miss M.

Si au sarit mamicile siteului pe capu' omului  :D  ;D  :D ... hahahahhah
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

08 Iunie, 2007, 01:26:08 p.m.
Răspuns #4

Lady Allia

;D ;D ;D...bine ca macar nu suntem toate on-line!!!

08 Iunie, 2007, 01:54:39 p.m.
Răspuns #5

Cruella

haha, ma amuza subiectul :)
mi-s femeie, si totusi ii dau intr-un fel dreptate lui iulian. nu e o minune nasterea - in sine. o minune e ca plodu are loc sa iasa! e de parca ti-ai scoate o portocala pe o nara..... dar nu e minune, e ceva firesc, asta e natura vietuitoarelor femele.... noi, oamenii femele avem avantajul ca putem alege daca da ori ba.
ca o fi extraordinar... rezultatul da! nasterea in sine in mod cert NU!!!
la faza cu ingamfarea iuliane cred ca ne ofticam toate :)
adica sa suporti asemena dureri si sa nu fii ingamfat???? veteranii de razboi nu-s ingamfati ca au suportat dureri? si crede-ma (am auzit si eu), alea de nastere chiar sunt mai rele decat oricare alta! asa ca mamicilor, nu sunteti o minune, da aveti toate drepturile din lume sa fiti ingamfate!!!
My imaginary friend says you are crazy!

08 Iunie, 2007, 02:51:54 p.m.
Răspuns #6

Miss M.

Nu e mai ... eu , una , nu iau in calcul durerile si intreg procesul efectiv al nasterii ca in ziua de azi cu putin interes si ceva bani , ce-i drept , sunt metode sa nasti fara sa ai senzatia ca ai trait cel mai groaznic cosmar din cate exista ...  Eu eram in travaliu si faceam integrame asteptand sa nasc , am avut epidurala si n-am avut nici o durere ... cred ca m-au balacarit alea de langa mine care mai aveau putin si se urcau pe pereti  8) ...

Pentru mine minunea a fost sa o vad pe bebe a mea , s-o tin brate , stiu ca am avut-o in burta atata timp si am asteptat-o dar e altceva cand o vezi , asa mica , dragalasa , delicata ... nu ma saturam s-o privesc , imi venea s-o trezesc din somn numai sa vad ce mai schiteaza , sa gangureasca cu mine , etc ... Puteti zice ce vreti dar este o minune greu de explicat in cuvinte , fiecare o va intelege la randul sau la adevarata intensitate numai atunci cand va avea o minune a lui  :P

08 Iunie, 2007, 04:39:08 p.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Ooook e drept, eu am cautat-o  :-[

De acord cu Cruella, ca na, e ok atitudinea pana la urma - doar sa nu simt eu ca mi se scot ochii - atunci trec cu vederea.
Despre inseminarea in vitro insa.. cand copilul tot al tau este, doar ca e tinut in alta burta.. Mai e la fel oare ? Tot o minune ?

08 Iunie, 2007, 04:54:08 p.m.
Răspuns #8

Miss M.

Procedura cand se insemineaza o alta femeie sa poarte in burta copilul tau ( cu ovulele tale ) se numeste "mama purtatoare" ... poti sa te inseminezi in vitro cu embrionul deja format si sa sa porti tu sarcina ... Femeilii stie  :P

Si da ... de ce nu ? Poate ca nu inseamna exact acelasi lucru de la cap la coada sau poate inseamna mai mult , cine stie  ::) ...  este implinirea unui vis maret pentru femei care nu pot avea copii ... dar aste sunt , dupa mine , situatii extreme ...

08 Iunie, 2007, 05:28:08 p.m.
Răspuns #9

Lady Allia

Numele ei era Ioana!  :'( :-* :'(
 O fetita de numai 5 luni. Bruneta, cu ochii mari si albastri precum cel mai pur azur din lume. Avea tenul alb ca si laptele...iti venea sa nu o atingi nici macr cu privirea sa nu cumva sa se murdareasca de egoismul, rautataea sau ce o mai fi insemnand cateodata omul! Doi banuti rosii si o gurita absolut...perfecta!
 Totul din ea emana frumusete, stralucire, dorinta de viata si zambet! Era ca o steluta pe un cer negru si gros de minciuna! Va vine sa credeti ca mama ei a parasit-o la spital dupa ce a nascut-o? Un copil perfect sanatos care vroia doar sa traiasca, sa aiba o mama...sa fie iubit!
 Am vrut de prima data sa o adopt! Aveam totul! Aveam familia, aveam conditiile, aveam stabilitate financiara...si MI-O DOREAM DIN TOT SUFLETUL!!!
 Nu am stat pe ganduri nici o clipa! Nu m-am indoit ca nu am sa o pot iubi ca si pe propriul meu copil! Nu m-am indoit nci o clipa de faptul ca daca am sa am eu copii am sa fac diferente! Nu m-am indoit nici o clipa de ceea ce am simtit pentru ea! O iubeam si INCA o iubesc!
 Nu mi-a fost lasata fericirea de a o avea! Am suferit enorm! Am simtit ca mi-a fost smuls cel mai frumos vis! Am murit putin atunci si inca plang amintindu-mi de ea! Nu stiu ce s-a intamplat cu ea! Nu stiu daca a fost sau nu infiata...ma rog insa si acum sa fi gasit o familie care sa simta pentru ea ca vrea sa ii dea toata dragostea si linistea de care are nevoie!
 Daca iti doresti cu adevarat sa fi mama poti fi si atunci cand copilul nu l-ai adus tu pe lume!
 Minunea este inainte de toate insasi...COPILUL!!!

09 Iunie, 2007, 03:09:23 a.m.
Răspuns #10

Comoara

Mamicilor, va pup!
Bine ca ati avut voi grija sa-l trageti pe Vivian de urechi, ca merita! :P
Minunea se intelege cel mai bine cand iti ti in brate bebele pentru prima data. Dintr-o data ajungi sa zici ca tiganu ca ai cel mai frumos si mai destept copil! (o sa va spun bancul alta data)

09 Iunie, 2007, 09:40:10 a.m.
Răspuns #11

Escu

Global Moderator
cine-i vivian ?
Let's put a smile on that face!

09 Iunie, 2007, 10:05:42 p.m.
Răspuns #12

Comoara

In mod evident Vivian e Iulian, rebotezat :-[
Multumes, Escule, ca mi-ai deschis ocii si Iulian, imi cer scuze  :angel: won't happen again!

09 Iunie, 2007, 10:09:09 p.m.
Răspuns #13

saab

eu ma gandeam ca Vivian este partea feminina a lui Iulian... :D

09 Iunie, 2007, 10:13:28 p.m.
Răspuns #14

Comoara

Hey  ;) poate sti tu ceva...