09 Octombrie, 2025, 11:40:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: parada gay  (Citit de 8042 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Iunie, 2007, 06:49:18 p.m.
Citit de 8042 ori

Semiramis

Global Moderator
ce părere aveţi de manifestaţia homosexualilor care are loc astăzi (09 iunie 07)? sunteţi de acord cu recunoaşterea acestui tip de viaţă?
am văzut că marşul lor a fost întâmpinat cu violenţă, a intervenit poliţia pentru a-i proteja.
« Ultima Modificare: 09 Iunie, 2007, 06:50:53 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 Iunie, 2007, 08:13:15 p.m.
Răspuns #1

serenity82

Din punctul meu de vedere fiecare cu gusturile lui. Ce nu as fi de acord ar fi sa se casatoreasca si sa aiba copii (adica sa li se acorde dreptul la infierea unui copil).

Oricum marele avantaj, daca se recunoaste acest tip de viata, e ca scad sansele sa te indragostesti de unul care nu e atras de sexul opus, deci mai putina suferinta. Asa nu or fi nevoiti sa se ascunda. Pentru mine chiar nu conteaza ce preferinte sexuale au prietenii mei sau colegii de munca sau familia, ce e important e cat valoreaza acel om si sigur valoarea lui nu e data de preferintele sexuale.

Asa ca eu sunt pro.
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

09 Iunie, 2007, 08:59:27 p.m.
Răspuns #2

pokemon

nu ma deranjeaza orientarea lor sexuala,ma deranjeaza ca fac parada cu asta.
asa ar trebui sa iesim si noi cei "normali" si sa ne iubim in public...exagerez un pic :) dar asta mi se pare ca fac ei!
in rest,atata timp cat nu ma afecteaza in mod direct,sa le fie de bine!
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

09 Iunie, 2007, 10:12:54 p.m.
Răspuns #3

Comoara

Parada gay...viata lor e o parada...
Dac vor sa fie gay fiecare cu cata minte are, dar nu veniti sa va cereti drepturile, asta e parerea mea. Cu ei e ca si o oricare grupare extremista: azi le dai un deget, maine o mana si poimaine or sa spuna ca eii sunt majoritatea si restul ar trebui sa taca. Daca nu ma credeti uitati-va la istorie.
Ce ma deranjeaza cu adevarat e ca vor sa redefinesca , casatoria si vor drepturi egale cu orice cuplu. Parerea mea - si stiu ca o sa imi sariti unii in cap, dar fiecare are dreptul la parerea lui - e ca ei nu ar trebui sa aibe niciodata dreptul sa infieze copii, nu ar trebui sa aiba beneficiile pe care un cuplu normal il are (de exemplu in unele tari the gay vor sa fie recunoscuti ca si cuplu sa platesca taxe mai putine) si ar trebui sa se opreasca din atata parada...ca doar probleme isi aduc pe cap. Au fost intampinati cu violenta...pot sa spun ca ma bucur?

09 Iunie, 2007, 11:49:11 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
[Cateva mesaje au fost sterse, iar Rudy suspendat pentru 10 zile.]

11 Iunie, 2007, 07:13:34 a.m.
Răspuns #5

Cruella

"Oricum marele avantaj, daca se recunoaste acest tip de viata, e ca scad sansele sa te indragostesti de unul care nu e atras de sexul opus, deci mai putina suferinta. Asa nu or fi nevoiti sa se ascunda. "
da serenity........ eu am trecut prin asta.
parada? nu cred ca au nevoie de parada, si nici sa urle in gura mare ca-s gay. pentru mine sunt oameni perfect normali ca mine si ca tine. deci atata vreme cat eu nu circul urland pe strada ca-s "straight", sa faca bine si sa-si exercite drepturile in tacere, ca oricare alt cetatean. personal cunosc cupluri de gay, care imi sunt alaturi la greu si oricand am nevoie de cineva aproape, oameni cu scoala, care chiar nu se demit sa inceapa sa marsaluiasca pe strada cerand mai mult decat poate accepta momentan societatea. si consider ca asa ar trebui sa fie toti: sa nu se ascunda, dar nici sa provoace. la un moment dat societatea va fi destul de pregatita sa le accepte mai multe (hei! si femeile au primit la un moment dat drept de vot! suntem intr-o continua schimbare, doar hai sa nu fortam nota) - parerea mea  ;)
My imaginary friend says you are crazy!

11 Iunie, 2007, 08:59:56 p.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
parada lor mi se pare un lucru nu tocmai bine gândit. ei nu astfel vor reuşi să impună punctul lor de vedere. oricum, cei care i-au atacat sunt numai din tagma derbedeilor. astfel de huligan sunt bineînţeles instigaţi de diverse "foruri de ineterese" şi nu de propria judecată. faptul că homosexualii fac paradă nu ne va face neapărat pe noi, majoritatea să îi acceptăm. se va găsi întotdeauna o gospodină care va scuipa în sân sau o mămică să strângă bebeluşul bine la piept la vederea unei astfel de manifestaţii.

12 Iunie, 2007, 10:12:06 a.m.
Răspuns #7

Lady Allia

Atâta vreme cât fiecare om are dreptul său la "a alege" ce fel de viaţă vrea să ducă nu văd de ce să mă deranjeze că lângă masa mea stau doi bărbaţi care se iubesc şi nu o femeie şi un bărbat?!
 De ce mereu încercăm "stigmatizarea", "etichetarea" unor persoane doar pentru că ele nu sunt ca şi noi? Pentru că ele au ieşit din nişte tipare? Cine a format aceste tipare a heterosexualităţii oare? Poate la început a fost doar nevoia de perpetuare a speciei şi...atât! Faptul că noi avem în plus faţă de ei posibilitatea de a avea copii nu face dragostea noastră neaparat mai..."legală", mai cu "drepturi"!
 Tot istoric vorbind...homosexualii au existat mereu! Uităţi-vă la istoria egiptenilor! la ei homosexualitatea era în floare pe vremea faraonilor şi mult timp după aceea! Să nu mai vorbim de de cruciaţi şi alte, alte exemple!
 Faptul că în lumea egipteană era normal să îţi recunoşti relaţia cu un bărbat, iar în lumea creştină...nu...ASTA...spune multe! Ce?
 Că de obicei creştinii se ascund în spatele unor dogme şi a unor cutume când este vorba despre a se manifesta liber încercând să facă din umbră acelaşi lucru...doar că în general fuge de responsabilitatea faptei!
 Ce vreau să spun este că...dacă D-zeu a permis să existe şi aceşti oameni cu orientările lor...nu înţeleg ce ar avea oamenii de obiectat! E alegerea lor, e viaţa lor, e dreptul lor...şi poate e la fel de normal cum este normalitatea heterosexualităţii!
 Nu mă interesează că vor să se ţină de mână în public, că vor să se sărute în public...peste câţiva ani nimeni nu va mai reacţiona astfel când îi va vedea! Şi ei vor deveni un fel de normalitate! Nu mă interesează nici faptul că vor să îşi întemeieze familii! Nu au decât!
 Dacă ei vor să se căsătorească...să o facă!
 La început eram împotriva gândului că vor ajunge să înfieze copii...! Mă gândeam ce fel de educaţie vor primi?! Mă gândeam că sigur şi acei copii vor deveni nişte homosexuali..., dar acum nu mai gândesc nici măcar aşa!
 Nu toţi homosexualii...cum nici toţi heterosexualii sunt nişte oameni iresponsabili care să transforme copilul "după chipul şi asemănarea sa"...!
 Cine sunt eu să zic "Nu" unei astfel de dorinţe? Cine sunt eu să spun că "eu sigur îmi ştiu educa ALTFEL" copilul, iar ei NU?
 Câţi homosexuali din cei de azi nu provin din familii heterosexuale??? Majoritatea!!! De ce? Pentru că aşa sunt ei şi astea sunt alegerile lor! Pentru că natura trebuie lăsată să îşi urmeze cursul fie că ne place, fie că nu ne place!
 Cu manifestaţia lor...puteau să o lase baltă în schimb! Oricum va trece ceva timp până vor fi acceptaţi şi aşa nu vor avea şanse. Ca orice lucru altfel...tot externul va hotără pentru noi...aşa că...la ei este vorba despre "noţiune de timp" nu de acceptare!!!
 Niciodată nu este bine să hulim şi să arătăm cu degetul pentru că viaţa şi D-zeu au o modalitate foarte cruntă de a ne lovi peste degete şi a ne da peste nas!
 Înainte de a eticheta să ne rugăm pentru copii noştri şi pentru ceea ce vor deveni ei!

12 Iunie, 2007, 11:01:10 a.m.
Răspuns #8

Zantiala

Hmmm, sunt puncte si puncte de vedere. In Grecia antica si la Roma din cate stiu eu era acceptata... la egipteni nu prea !

Trecand peste considerentele de ordin istoric ale acestui tip comportamental, nu pot sa iau partea nici celor care arunca (literalmente) cu pietre, dar nici celor care se prezinta un public cu acest comportament care oricum l-am lua si l-am rasuci, este, totusi deviat. Unii sun asa pentru ca s-au nascut cu astfel de tendinte, altii au ajuns asa din pricina unor evenimente ale vietii, iar altii au fost indemnati spre un astfel de tip de comportament de catre altii. Manifestarea, costumele prezentate sunt de prost gust. La fel si ideea marsului. Eu nu cred ca ei au nevoie de marsuri prin care sa isi atraga oprobiul majoritatii conservatoare. Oamenii acestia au nevoie de ajutor si de intelegere. Nu de o propaganda agresiva a modului lor de viata.
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

12 Iunie, 2007, 08:20:24 p.m.
Răspuns #9

Lady Allia

"Cu toate riscurile asumate, acela de a fi din nou catalogata drept inchistata, sau de a mi se reprosa ca vreau sa ma impun (pfffff! Smiley ), vin cu o propunere de cel putin meditatie pentru fiecare din noi: Haideti sa fim mai atenti cu cuvintele, mai ales atunci cand ii atribuim ceva lui Dumnezeu, macar ca sa nu derutam pe cei mai putin "cititi" ca noi. "

Nu ştiu ce ştiu alţii mai citiţi ca mine despre Dumnezeu, dar eu sigur ŞTIU că EL ne-a lăsat liberul arbitru!
 Mai ştiu că dacă ne-a lăasat acest liber arbitru ne-a dat nişte drepturi şi nişte reguli şi nicidecum nu ne-a impus vreuna!
 Mai ştiu că dacă NOI de bună voie şi nesiliţi de nimeni facem alegerile noastre...EL este cel care TREBUIE să ne judece şi să ne pună la colţ şi nicidecum alţi oameni!
 A les Dumnezeu vreun om mai altfel, mai deosebit pe care L-a lăsat aici pe Pământ să facă ordine în locul LUI cumva şi eu nu ştiu?
 Dacă eu nu am dreptul să îi atribui ceva lui Dumnezeu...consider că nici alţii nu au dreptul să  îi ia din atribuţiuni!
 Eu mi-am spus o părere! E dreptul meu să vorbesc despre Dumnezeu cum ÎL percep eu, cum ÎL simt eu...aşa cum este dreptul fiecăruia să ÎL simtă şi să Îl perceapă în felul său!
 Dumnezeu este unul pentru toţi, dar nu toţi ÎL percepem la fel!
 Eu NU SUNT pentru homosexualitate, dar cine sunt eu să spun: PRO sau CONTRA???

"In privinta orientarilor sexuale, eu stiu ca sexul "normal", sa-i spunem asa,a fost "lasat" ca mijloc de perpetuare a speciilor."

Da, corect! Doar pentru perpetuarea speciei!
 Poate alţii o fac şi pentru că se iubesc nu? Că doar nu o să fim asemeni animalelor să facem sex unii cu alţii numai aşa...de dragul sexualui şi al perpetuării...nu?
 Faptul că se aleg cu SIDA...hehe...se aleg şi heterosexualii...crede-mă!
 Boli de colon...! Bunicul meu a murit de cancer la colon şi nu a fost homosexual! Boala de colon şi de prostată este o boală foarte des întâlnită la bărbaţi şi nu DOAR din cauza homosexualităţii!

"Apoi, forumul LoveTime este unul destul de libertin. Cum de nu a aparut nici un gay care sa-si trambiteze orientarea sexuala? Nu e nici unul din membrii "pe invers"? Cum de se feresc homosexualii sa intre in dialog cu noi? Sau daca sunt printre noi din aceia, de ce nu se simt incurajati sa o spuna?"

De ce să o facă dacă lumea încă e plină de prejudecăţi şi de primul care aruncă piatra???
 De ce să o facă dacă încă există oameni care etichetează fără să cunoască?
 Şi...de unde ştim că nu au făcut-o deja? Sunt mulţi care au spus că iubesc, dar nu şi pe cine... ;) :D ;)!

12 Iunie, 2007, 10:14:30 p.m.
Răspuns #10

Semiramis

Global Moderator
am încercat să privesc subiectul legat de homosexuali din mai multe direcţii.
pe de-o parte, sunt oameni care au dreptul la fericire. ăsta este modul lor de a gasi fericirea, prin împreunarea cu o persoană de acelaşi sex. în acelsşi timp cred că ei se nasc astfel ci nu devin. de asemenea, nu exclud posibilitatea ca, o persoană slabă de înger care din proprie iniţiativă sau nu a întreţinut relaţii sexuale cu cineva de acelaşi sex, să se simta atrasă mai apoi de astfel de practici. ceea ce cred. fără a fi puritană, cred că firea lucrurilor este în asentimentul majorităţii, că doar de aia bărbaţii au ceva ce femeile nu au şi astfel perpetuăm specia.
pe de altă parte, luând în considerare că ei există, se iubesc, întemeiază cupluri, la noi încă nelegitime, cred că ar trebui găsită o formulă juridică, exceptând căsătoria, prin care ei să fie recunoscuţi ca şi cuplu în cazul unui divorţ sau al morţii unuia dintre parteneri. dacă un astfel de cuplu, după 30 de ani de trai împreună, se finalizează în decesul unuia, supravieţuitorul să nu trebuiască să fie alungat de familia care niciodată nu a acceptat această uniune.
acum, ce să spun? ei ca minoritate s-au adunat homosexuali, transexuali sau travestiţi. unii dintre ei sunt oameni normali (dacă facem abstracţie de "nenormalitatea" orientării sexuale, spun asta referitor la completarea bărbat-femeie adusă mai devreme în discuţie), alţii au probleme de natură patologică. dacă le ignorăm problema oricum nu rezolvăm nimic. în postul meu dinaintea acestuia am spus că la ultima paradă (care tot un soi de a cerere a recunoaşterii lor este), ei au fost fugăriţi de huligani. eu nu am văzut oameni cu judecată să arunce cu piatra...ce e asta? ignoranţă sau recunoaşterea lor de către pătura inteligentă a societăţii? mi-e teamă că e doar ignoranţă şi nepăsare faţă de probleme societăţii.

13 Iunie, 2007, 08:28:28 a.m.
Răspuns #11

Cruella

se pare ca mai multe probleme avem noi in a ne gandi cum sa ne comportam corect fata de ei, decit au ei in a primi sau nu drepturi legale de cuplu. unii le sustinem punctul de vedere, altii nu putem impartasi nimic cu ei.... eu zic ca e o problema care pe mine personal nu ma priveste (si nu spun asta din ignoranta, ci pentru ca asa e). mi se pare absurd sa te apuci sa dai cu pietre in ei pentru ca sunt homosexuali. la parada probabil au fost o multime de oameni care nu sunt gay, dar care simpatizeaza cu ei si ii sustin.
de ce nu dam cu pietre in irinel si monica? de ce putem accepta o legatura dintre o fetiscana si un barbat care i-ar putea fi cel putin bunic? de ce aia e ok, dar doi barbati care se iubesc, sau doua femei care se iubesc (pe bune, nu pentru bani) sunt demni de dispret? de ce nu aruncam cu piatra in toti care se prostitueaza, fac sex pentru bani? de ce cu aia nu avem nici un fel de problema? de ce nu avem probleme cu modul de a gandi a unor oameni sau cu modul de a se manifesta? de ce cu modul in care se iubesc? cata vreme oamenii se iubesc mie mi se pare ca e ok. mai bine gay decat sa dea cu parul, sa fure sau sa omoare.
Referitor la ceea ce zicea diana, ca de ce nu exista si animale gay.... daca tu nu le-ai vazut sau nu stii de existenta lor, nu inseamna ca nu exista. parintii mei stau la sat si au un fel de mica ferma. crede-ma, exista si animale gay :)
despre prejudecati... cred ca se bazeaza pe majoritate. sa incerc sa explic ce vreau sa zic cu asta. adica daca 9 din 10 se imbraca in rosu, iar unul in verde, inseamna ca ala e cu probleme. chiar daca verdele e o culoare mult mai frumoasa. sau daca 9 din 10 maninca paine, iar unul salata. evident ca ala care maninca salata e cu probleme. nu ne intrebam daca e mai bine ce face sau mai rau, sau daca stilul lui ne influenteaza pe noi.... e efectul de turma. ce fac restul nu poate sa-mi strice mie, dar daca numa unul face ceea ce as vrea sa fac si eu, atunci vad cum reactioneaza lumea, si apoi probabil ma abtin.
si apropo: incercam sa facem totul cat mai corect cu putinta si exact atunci "dam cu batul in balta". stateam pe o terasa cu doi prieteni gay - sunt un cuplu de citiva ani buni - si la un moment dat unul din ei a inceput sa zica bancuri cu homosexuali. am ramas putin interzisa, iar replica lui a fost "na ce-i? ca doar si tie iti place sa zici bancuri cu olteni". mi-am dat seama ca prin comportamentul meu prea protector sau prea simpatizant, poate paream falsa. sau poate paream stanjenita de faptul ca stiu ca ei sint gay, cu toate ca insist ca e ceva normal! atunci mi-am dat seama ca nici macar eu nu consider chestia asta ca fiind ceva "normal" (adica in tiparele societatii), dar e ceva cu care pot trai, care mie nu imi afecteaza viata sau judecata sau modul de a trai, e ceva ce nu ma deranjeaza. si cunoscandu-i pe ei, pot sa zic ca da, acum incep sa consider homosexualitatea ceva normal. cat despre intrebarea daca m-as simti ofensata daca cineva ar striga dupa mine "ba, homosexualule" - probabil ca nu. mirata da, dar nicidecum ofensata.
My imaginary friend says you are crazy!

13 Iunie, 2007, 10:06:21 a.m.
Răspuns #12

Lorelei

Discutia asta s-a mai purtat, se pare insa ca nu vom epuiza niciodata subiectul. Pentru cine e curios... http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=3145.0
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

13 Iunie, 2007, 12:57:04 p.m.
Răspuns #13

Lady Allia

Lore...nu ar trebui atunci sa alipim subiectele ca sa nu se mai creeze iarasi mai multe topicuri pe aceeiasi tema si sa nu mai stim unde sa citim? Sunt multe topicuri cu aceeiasi tema care ar trebui alipite pt. a nu crea confuzie la nou veniti si...nu numai!

13 Iunie, 2007, 05:13:12 p.m.
Răspuns #14

Zantiala

Nu sunt deacord sa li se dea dreptul de casatorie... asta ar fi intr-adevar deranjant, cel putin.

Cat despre homosexuali si religie, cred ca existenta cuvantului "sodomit" si insasi soarta nefericita a celor doua orase lamureste destul de clar pozitia lui Dumnezeu fata de problema. Mergand insa mai departe, sa nu uitam ca se mentioneaza in repetate randuri ca multi dintre membrii bisericilor primare inainte de convertire au practicat diferite practici sexuale specifice lumii greco-romane, inclusiv homosexualitatea. Dumnezeu i-a iertat, caci El iarta orice, dar convertirea a impus si o renuntare la aceste practici.

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"