se pare ca mai multe probleme avem noi in a ne gandi cum sa ne comportam corect fata de ei, decit au ei in a primi sau nu drepturi legale de cuplu. unii le sustinem punctul de vedere, altii nu putem impartasi nimic cu ei.... eu zic ca e o problema care pe mine personal nu ma priveste (si nu spun asta din ignoranta, ci pentru ca asa e). mi se pare absurd sa te apuci sa dai cu pietre in ei pentru ca sunt homosexuali. la parada probabil au fost o multime de oameni care nu sunt gay, dar care simpatizeaza cu ei si ii sustin.
de ce nu dam cu pietre in irinel si monica? de ce putem accepta o legatura dintre o fetiscana si un barbat care i-ar putea fi cel putin bunic? de ce aia e ok, dar doi barbati care se iubesc, sau doua femei care se iubesc (pe bune, nu pentru bani) sunt demni de dispret? de ce nu aruncam cu piatra in toti care se prostitueaza, fac sex pentru bani? de ce cu aia nu avem nici un fel de problema? de ce nu avem probleme cu modul de a gandi a unor oameni sau cu modul de a se manifesta? de ce cu modul in care se iubesc? cata vreme oamenii se iubesc mie mi se pare ca e ok. mai bine gay decat sa dea cu parul, sa fure sau sa omoare.
Referitor la ceea ce zicea diana, ca de ce nu exista si animale gay.... daca tu nu le-ai vazut sau nu stii de existenta lor, nu inseamna ca nu exista. parintii mei stau la sat si au un fel de mica ferma. crede-ma, exista si animale gay
despre prejudecati... cred ca se bazeaza pe majoritate. sa incerc sa explic ce vreau sa zic cu asta. adica daca 9 din 10 se imbraca in rosu, iar unul in verde, inseamna ca ala e cu probleme. chiar daca verdele e o culoare mult mai frumoasa. sau daca 9 din 10 maninca paine, iar unul salata. evident ca ala care maninca salata e cu probleme. nu ne intrebam daca e mai bine ce face sau mai rau, sau daca stilul lui ne influenteaza pe noi.... e efectul de turma. ce fac restul nu poate sa-mi strice mie, dar daca numa unul face ceea ce as vrea sa fac si eu, atunci vad cum reactioneaza lumea, si apoi probabil ma abtin.
si apropo: incercam sa facem totul cat mai corect cu putinta si exact atunci "dam cu batul in balta". stateam pe o terasa cu doi prieteni gay - sunt un cuplu de citiva ani buni - si la un moment dat unul din ei a inceput sa zica bancuri cu homosexuali. am ramas putin interzisa, iar replica lui a fost "na ce-i? ca doar si tie iti place sa zici bancuri cu olteni". mi-am dat seama ca prin comportamentul meu prea protector sau prea simpatizant, poate paream falsa. sau poate paream stanjenita de faptul ca stiu ca ei sint gay, cu toate ca insist ca e ceva normal! atunci mi-am dat seama ca nici macar eu nu consider chestia asta ca fiind ceva "normal" (adica in tiparele societatii), dar e ceva cu care pot trai, care mie nu imi afecteaza viata sau judecata sau modul de a trai, e ceva ce nu ma deranjeaza. si cunoscandu-i pe ei, pot sa zic ca da, acum incep sa consider homosexualitatea ceva normal. cat despre intrebarea daca m-as simti ofensata daca cineva ar striga dupa mine "ba, homosexualule" - probabil ca nu. mirata da, dar nicidecum ofensata.