11 Octombrie, 2025, 11:29:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: De ce se fabrica arme?  (Citit de 2537 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Iulie, 2007, 11:58:44 a.m.
Citit de 2537 ori

Just

Noaptea ma gandesc la fel de fel de lucruri si iata ce mi-a dat in minte noaptea trecuta.
 Ma tot intreb :De ce se fabrica arme?
 E clar cu scopul precis de a fi folosite in razboaie ,lupte ,crime .
 Oare oamenii care le fabrica sunt constienti ca ceea ce fac ei acolo va lua o viata ,doua...sute ?
 Eu nu stiu ce sa cred.In loc sa stopam criminalitatea noi (sau ei )contribuie la sporirea ei .Este ca un fel de incurajare .
 Avem nevoie de arme ?Alta cale nu exista?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Iulie, 2007, 12:04:01 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
e si asta o industrie. cineva trebuie sa castige si de pe urma armelor nu ?
Let's put a smile on that face!

09 Iulie, 2007, 12:17:40 p.m.
Răspuns #2

Just

Da ,castiga si castiga bine!
 No comment.
 Dar imi pare ceva de genul :Dai un ban si iei o viata ,doua ...n.Si aici nu discutam numai de violatori,alti criminali,hoti ,ci chiar de copii,batrani (lipsiti de aparare) si oameni ca mine si ca tine ,care nu sunt implicati in treburi murdare, dar care totusi sunt omorati zi de zi fara macar sa stie de ce.
 Si atunci inca ma intreb :De ce se mai fabrica arme? poate pentru ca unii sunt legati la ochi sau pur si simplu si-au acoperit ochii si urechile (nu vad ,nu aud) sau poate pentru ca nimanui nu-i pasa de vietile pierdute-n van.
 Cu toate astea nimic nu se va schimba.Unii fabrica (fara sa gandeasca putin) si altii cumpara .Asta e! Armele sunt si ele o afacere (MAI PRESUS DE TOATE),dar mie nu-mi pare normal catusi de putin.

« Ultima Modificare: 09 Iulie, 2007, 12:19:16 p.m. de just_a_tear »
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Iulie, 2007, 12:18:44 p.m.
Răspuns #3

Lady Allia

Stii iubita...
 Candva si eu gandeam EXACT la fel ca si tine. Dar mi-am descoperit apoi o latura pe care nici nu o banuiam. Tata acum e colonel in rezerva. A iesit in pensie de cativa ani, dar inainte mergeam des la el la unitate. Am invatat sa iubesc haina militara, unele concepte si multe, multe altele....printre care tancul (cu care ma plimba tata  ;D) si ... armele!
 Cand mi-am permis mi-am cumparat si eu una.
 O Norconia de calibru 5,5 pentru tir sportiv.
 O "Shuuty" (asa i-am pus nume  :laugh:) absolut minunata! Crede-ma!
 Nu toti cei care tin in mana o pusca se gandesc sa ucida, cum nu toti cei care le fabrica se gandesc ca acestea vor fi folosite in scopul crimelor. Eu trageam cu ea la tinta si in cutiile de bere! Niciodata, dar niciodata nu m-am gandit sa trag dupa pasari sau animale! Nici cei cu care mergeam la poligonul de la cabana padurarului nu se gandeau sa "ucida" ceva cu armele lor, desi unii aveau brevet de vanatori  :). Noi...eram doar niste admiratori de arme asa cum unii sunt de masini, de haine, de bijuterii.
 Problema draga mea nu sunt niuci cei care fabrica armele si nici cei care le cumpara. Problema consta in faptul ca omul este o fiinta distructiva care mereu se gandeste doar la rau, iar atunci cand il poate face nu se sfieste.
 De ucis iubita poti ucide cu orice! Cu o sticla de bere! Cu o bucata de scandura, de lemn! Cu un cutit! Cu masina!
 Dar ... DAR ... ca defapt aici consta adevarul! Nu toti cei care au asa ceva in maini se gandesc la ucis ci doar aceia care dintotdeauna aua avut astfel de probleme sau predilectii si, bineinteles cei care sunt obligati sa tina o pusca in mana a se proteja - securitatea, armata, politia - !