Ingrediente:4-5 morcovi
2-3 radacini de patrunjel
1-2 cepe
2-3 ardei grasi
800-1000 gr carne (porc+vita)
1 kg cartofi
putin ulei
condimente
ustensile:ceaun
lingura de lemn
ambianta:departe de lume
dar aproape de apa
timp de prepararese incepe inspre seara si dureaza pana noaptea tarziu
portiiin functie de cate persoane au mai ramas treze pana la ora aceea!
Aceasta reteta este o varianta putin modificata fata de cea pe care o veti gasi in cartea de bucate, in sensul ca toate ingredientele sunt considerate oarecum optionale ( ca sa nu ne enervam atunci cand constatam ca pe unele le-am uitat acasa

)
Deci, in timp ce am delegat pe altcineva (obligatoriu altcineva

) sa adune lemne pentru foc, se scot de prin rucsac legumele, se curata, se spala si se taie rondele.

In ceaun se pune un pic de ulei, peste care se adauga legumele si se calesc incetisor, pret de o tigara!

Dupa aceea se adauga carnea taiata cubulete (nu prea mici, atentie la degete!)

si condimentele.

Intre timp, persoana responsabila cu lemnele (fochistul de servici) trebuie sa aiba grija ca focul nici sa nu se stinga, nici sa nu fie prea mare.
Se mai gusta din cand in cand si in functie de cate persoane nu au picat inca la datorie se declara :'in 15 minute e gata"
Cand s-a intunecat de-a binelea si mancarea arata cam asa
declaram ca este gata!

Se serveste din farfurii adanci de tabla sau direct din ceaun, daca acestea (farfuriile) au fost uitate acasa, ceea ce n-a fost cazul de data aceasta, pentru ca bucatarul sef am fost eu

Nu incercati acasa ca e zadarnic! Fara ceaun, noapte, lingura de lemn, stele si mult fum...nu iese nimic, asa ca pana cand mergeti si voi, bucurati-va de asta!
Inda si echipa (stie el, si-i multumesc

) va ureaza pofta buna!