Nu, nu mi-ar place sa fiu nemuritoare.
As ajunge sa am un dar si totdata un blestem.
Tot ce as cunoaste astazi intr-un fel, maine si-ar schimba forma, intelesul, abordarea, interesul...
As ajunge sa cunosc azi un copil...care maine devine un Vincent Van Gogh, un Camille Pissarro, un Francesco Guardi, un Leonardo da Vinci, un Einstein, un Stanescu, un Eminescu..., iar mai apoi...eu as ramane goala in timp ce ei ar creste si apoi ar muri.
Azi...un tablou, o lucrare, o poezie de-a lor poate e inestimabila...(pentru mine ar fi), iar maine, poate va ajunge undeva intr-un colt batran si invechit de muzeu.
M-as gandi ca locul meu e acolo - nu al lor!
La ce mi-ar mai folosi atatea informatii, culori, ani...daca nu as mai avea cu cine sa le impart?
O informatie vitala acum...poate maine devine nesemnificativa!
Lumea s-ar invarti asemeni unui carusel mult prea repede la inceput, iar apoi mult prea incet, iar eu...as ramane mereu, mereu aceeiasi.
Fixa asemeni unei pietre peste care trece un rau!
Daca la inceput era interesant, frumos...in timp iti doresti sa te erodezi, sa te sfarmi si sa devii una cu raul!
Oamenii dragi mi-ar muri mereu, iar eu as fi piatra funerara care ramane sa ii pazeasca!
E greu si o data, intr-o viata sa te desparti de cineva drag, dar intr-o eternitate???
M-as simti cum bine a spus Tolkien in cartea sa: "o bucata de unt intinsa pe o felie prea mare de paine".
Nu...nu mi-ar place!