11 Octombrie, 2025, 11:25:38 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Acceptarea diversitatii sociale - civilizatie sau singuratate ?  (Citit de 3278 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 August, 2007, 12:20:15 p.m.
Citit de 3278 ori

viulian

Administrator
Am citit un articol interesant despre societatea moderna care implica libertatea si drepturi egale pentru toti, dar in felul asta toti se simt mai singuri iar relatiile interumane se erodeaza si sunt inlocuite de norme si reguli.

Sursa [in engleza]:http://www.boston.com

Cu cat este mai mare diversitatea (si lipsa de omogenitate intre membrii comunitatii), cu atat scade si prezenta la vot, oamenii nu se mai ofera sa faca munca voluntara, iar increderea in vecini este cam de doua ori mai mica decat in comunitatile omogene.

Concluziile lor, dupa parerea mea, sunt ca intr-o societate in care toti sunt diferiti (rasa, religie, inclinari sexuale, moralitate, etc) este dificil sa nu calci pe 'bataturi' pe cel de langa tine. Si atunci, ca sa nu risti sa starnesti un conflict, preferi sa taci sau sa limitezi cat de mult se poate interactiunea. Pana la urma, daca nu te leaga mai nimic de celalalt, de ce l-ai mai respecta ca pe unul de al tau ?
E mult egoism aici din cate vad eu, adica respectul fata de cineva asemanator e de fapt respect fata de ceea ce te reprezinta - si faptul ca trebuie sa respecti si ceea ce nu e asemanator cu tine te face sa devii mai rece si mai distant.
Si pana la urma toata lumea se simte mai singura..

Mi se pare o dilema interesanta asta :) cum rezolvi aceasta problema ?

05 August, 2007, 09:49:52 p.m.
Răspuns #1

valentina

E vorba de oameni ,de fiecare cum gandeste.Sti nu cred ca e vorba de rasa ,religie,etc.E vorba de tine ca om,felul de gandire al fiecaruia dintre noi,felul fiecaruia de a percepe viata.Si mai adaug ca e foarte imortanta si educatia pe care o primesti.Am vecini multi ,stand la casa e normal.Dar la un momentdat ne-am apropiat mai mult de o familie,el,om de treaba,imi ajuta sotul si invers.Ea de treaba,dar la un moment dat ceva a rupt legatura de prietenie.Nu stiu nici azi care au fost motivele.Cand ne intilnim pe drum eu o salut ea abea de-mi raspunde.Poate putina gelozie,habar nu am.

Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume