Are rost sa iubesti? Am fost invatati ca toate au un "rost" pe lume. Asadar, poate ca exista si un "rost" al iubirii.
Si daca nu iubim, ce sa facem altceva? Sa uram? Sa fim indiferenti? Se poate si asta.
De fapt, unii oameni (daca ii mai putem numi asa) nu stiu sa iubeasca, nu pot sa iubeasca, nu vor sa invete sa iubeasca. Considera iubirea drept o mare prostie, minciuna, naivitate ... orice, dar nu ceva demn de a fi bagat in seama.
Caror "riscuri" te expui cand iubesti? Sa fii vulnerabil, sa ai prea multa incredere, sa visezi, sa speri ... Se intampla ca riscurile sa se materializeze si sa fii ranit. Iar atunci, pentru o vreme, devii foarte circumspect, foarte rational. Dar poti fi continuu suspicios si trai astfel? Daca sufletul tau este sensibil, cu siguranta nu vei putea trai asa. Vei crede din nou ca pe planeta aceasta exista si oameni buni, onesti, cu caracter, cu maniere, cu valori morale, si-i vei cauta, si-i vei gasi, ii vei pretui si vei zambi din nou.
E atat de frumos sa iubesti, sa fii indragostit! (sa te reindragostesti din timp in timp de omul de langa tine este de-a dreptul fantastic, daca ai sansa)
Cred ca rezervele iubirii sunt inepuizabile, daca au existat candva in sufletele noastre.
Parerea mea este ca merita sa iubesti, daca Dumnezeu te-a inzestrat cu acest har.