11 Octombrie, 2025, 01:21:18 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ramai...  (Citit de 13468 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Aprilie, 2005, 12:55:22 p.m.
Răspuns #15

un_suflet

Ce usor este sa rostesti "cosul de gunoi"...  Nu ti-e teama oare ca prin aceste cuvinte sa nu gresesti...si altcineva sa gandesca la fel despre "greseala ta"...sa te aseze in cosul de gunoi?
"IERTAREA este cel mai de pret dar pe care ti-l poti face tie insati!"
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

16 Aprilie, 2005, 10:38:11 p.m.
Răspuns #16

HERRA

Vizitator
Nu, nu mi-e teama! Stiu ce e in sufletul meu si il cunosc pe cel care a gresit!
Noi oamenii suntem rabdatori si poate credinciosi! Iisus a spus 'DACA CINEVA ITI DA O PALMA, TU, INTOARCE-I SI OBRAZUL CELALALT' dar eu, ca un muritor si pacatos de rand vin si ma intreb ' cand ti-e desfigurata fata ce te faci? astept sa fii nenorocit pe viata?'
Intr-o lume lipsita de moralitate, decenta si credinta, in care daca esti ingaduitor esti catalogat drep 'fraier' ce e de facut? Daca eu intorc si obrazul celalat voi fi luata drept sac de box!
Azi, cu cat esti mai 'tare' cu atat esti mai apreciat, cu cat esti mai rau cu ata esti mai temult, cu cat esti mai ingaduitor cu atat esti mai desconsiderat! va spun asta din experienta proprie!
In ziua de azi e adevarat ce se spunea o data' ai gresit o data, e vina ta! ai gresit a doua oara, e numai vina mea!' si aici nu ma refer strict la ' o data, de doua ori'.....

16 Aprilie, 2005, 11:34:34 p.m.
Răspuns #17

Guardian|Angel

acum doi ani de zile,am suferit o mare deziluzie....cei mai buni prieteni ai mei,o fata si un baiat,pe care ii stiam inca din bancile clasei intai....m-au "injunghiat" pe la spate si apoi au rasucit cutitul in rana....
am jurat sa ma razbun...le-am spus-o si lor....ei se asteptau la ce era mai rau din partea mea....mai ales la cum  i-am amenintat...apoi....m-am linistit, am judecat la rece...si m-am decis sa intorc si obrazul celalalt....ce am facut?
m-am pus pe invatat(eram in clasa a 12-a),am luat bacul cu ceas mai mare nota din liceu si am intrat la facultate....la noi in Galati, sa intri la facultatea de litere e cel mai greu...apoi m-am intalnit cu ei, i-am salutat si m-am oprit sa stau de vrb cu ei....cand m-au intrebat ce mai fac le-am spus de reusitele mele....asa am intors eu obrazul celalalt si m-am si razbunat(sa le fi vazut fetele...cand ei amundoi s-au lasat de scoala din clasa a zecea si a unsprezecea)...
sa`mi spuyneti daca am procedat corect...mai ales tu,herra...pentruy ca daca am p[ovestit asta,a fost ca o replica la ce ai spus tu!
va pup!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

16 Aprilie, 2005, 11:49:48 p.m.
Răspuns #18

Singur si trist

Cred ca nu m-am facut inteleasa. Eu am acea umbra de indoiala si ea s-a nascut din  cauza unui principiu. Intotdeauna am crezut ca voi avea alturi de mine o fiinta blajina, micuta, care sa aiba mereu de ajutorul meu, bruneta, si slabuta. Astazi iubesc o femeie puternica, putin plinuta,(nu ii grasa, dar nu e nici slaba ) >:(. ea tine pasul in casa si de multe ori ea ma ajuta pe mine. O iubesc , dar uneori puterea ei ma eclipseaza si ramane acea "umbra de indoiala" de care vorbeam mai devreme. Dar cum sa renunt? O iubesc! Pana cand? Nu stiu dar azi sufar doar la gandul ca as putea ramane fara ea, sau doar am devenit dependent?! :-\

16 Aprilie, 2005, 11:53:22 p.m.
Răspuns #19

Guardian|Angel

de ce ai crezut ca vei avea o femeie slabuta....bla bla bla??
dragostea apare cand si unde te astepti msai putin....uite dovada!

17 Aprilie, 2005, 12:02:57 a.m.
Răspuns #20

HERRA

Vizitator
Parerea mea sincera ! Intradevar, nu te-ai razbunat asa cum le promisesei atunci, dar parerea mea e ca tu nu ai intors obrazul celalat si le-ai dat tu o palma!
Ai intors obrazul celalalt cand ai renuntat la razbunare si te-ai apucat de invatat! atunci da, si ai avut si merite pentru acest lucru, dar, le-ai dat o plama cand le-ai spus ca ai intrat la ce-a mai ravnita facultate! Le intorceai obrazul daca nu le spuneai, pana la urma tot aflau.
parerea mea....poate ma insel! asta ea..sunt doar om

17 Aprilie, 2005, 12:06:06 a.m.
Răspuns #21

Guardian|Angel

si cica rezabunarea e arma prostului....proasta sa fiu da` tot la facultate sa raman:P
ok iti respect parerea dar cand am stat si am vrb cu ei...(inca mai stau)...si incerc sa ii ajut...de data asta stiu sigur ca nu mai au ce sa imi faca....eu nu am incredere in ei...vreau doar sa le arat ce prietena bune le-am fost si le puteam fi mai mult de atat...oricum ei acum sufera...au deja un copil....iti dai seama ca nu munceste nici unul din ei...sunt vai de capul lor...pe cand eu sunt pe propriile mele puteri....eu zic ca le-am intors obrazul.....stii cum e??numai ca nu l-am lasat descoperit :P...aveam bara de protectie ;D

17 Aprilie, 2005, 12:13:45 a.m.
Răspuns #22

Singur si trist

Cand suntem mai tineri, ca sa nu spun copii, nu toti ne formam un prototip?
Asa am facut si eu si ute...asa cum spui si tu, iubire a aparut cand nu ma-m asteptat. Si totusi...ramane acea umbra :( Ar trebui sa ma opresc si sa ma gandesc serios ce sa fac, sau sa renunt sau sa las lucrurile asa ca poate nu mai voi gasi niciodata iubirea?

17 Aprilie, 2005, 12:15:58 a.m.
Răspuns #23

Guardian|Angel

totul vine de la sine....ca e de rau,ca e de bine....fii sigur de un lucru...iubirea e peste tot...dar gandeste-te ca daca nu e asa cum ai visat tu dintotdeauna...nu inseamna ca e din vina ei...si nici a ta...daca sunteti fericiti...de ce nu ati profita?
fara atatea ganduri,si mai ales din cele negre...traieste`ti viata,clipa...CARPE DIEM!

17 Aprilie, 2005, 02:42:02 p.m.
Răspuns #24

HERRA

Vizitator
Mai Singurelule, de ce nu ne spui mai multe sa iti putem intelege temerile si sa putem sa iti dam macar un sfat!
De ce te temi? de ce pui dragostea ei ( sau sa fie a ta) la indoiala?
De ce te temi ca stai langa ea din obijnuinta?
Poate ne poti da mai multe detalii!

Cat despre RebecKa....nu pot decat sa mi te imaginezi cum 'ii ajuti' tu pe aia, povestindu-le ca fain e la facultate, poate le dai si cate un sfat'io de eram in locul  vostru faceam avort!' Sau multe alte astfel de vorbe 'dulci'
Mai copile, tu stai pe lanaga ei pentru ca nu ai ce sa iti mai faca si iti place modul in care au decazut? Nu mai fi rea, mai! Chiar tu spui ca nu mai ai incredere in ei....atunci de ce iti pierzi timpul? sa le faci rau?
Esti egoista  :'(....ma intrestezi  :'( :'( :'(, pritena mea nu e o egoista....e o fata buna....zi-mi ca am dreptate! Nu e niciodata prea tarziu sa mergi sa indrepti lucrurile!
NU e corect sa na bucuram pentru deciziile incorecte pe care le-au luat altii in viata!
Nu se stie niciodata unde ne va purta valul vietii si sa nu ajungem si noi sa fim luati in derandere!
Eu iti doresc tot binele din lume pentru ca esti o fata destepta si buna( si frumoasa ::)) dar, vreau sa te mai gandesti putin la acest subiect!
Va pup

18 Aprilie, 2005, 01:46:55 p.m.
Răspuns #25

un_suflet

Herra! lumea este exact asa cum ai descris-o si tu, este asa cum o vede marea majoritate!
Noi aici.... suntem o minoritate care CREDE ca...E TIMPUL IUBIM!!!...
De ce sa repetam si noi acelasi lucru (palpabil zi de zi)...si sa nu ne redam unul celuilalt INCREDEREA IN PUTERILE PROPRII de a trece mai usor prin..."aceasta lume"? Fiecare o face cum poate cum stie...incercand sa scoatem in evidenta DOAR PARTEA FRUMOASA A VIETII!

Singur si trist! Intr-unul din raspunsurile pentru tine...cineva a folosit cuvantul "profita"...suna urat :(
Intr-n cuplu, fiecare se completeaza in mod natural, de la sine, fara intrebari, fara complexe... Unul din doi este mai puternic la ceva si mai slab la altceva...la care celalalt este puternic...si tot asa!:) Daca o femeie bate un cui in casa...nu inseamna ca barbatul trebuie sa isi faca complexe....si nici femeia daca barbatul gateste!
Daca iti simti sufletul implinit langa acea femeie pe care,din ceea ce ai descris tu, nu ai "ales-o" pentru ca era micuta si bruneta....ci pentru sufletul ei, pentru ceea ce este ea...poate tocmai pentru acea putere pe care o are (mai mare ca a ta)! :)
Fiecare din noi, ne dorim intr-o relatie sa ne simtim protejati (intr-un fel, sau altul)...si, cel mai greu de suportat(din pacate), este atunci cand constatam ca cel de langa noi este stapan pe el si nu depinde de noi....cand, de fapt ar trebui sa gandim exact invers! Sa fim mandrii de puterea celui de langa noi, sa-l incurajam, sa-i fim aproape cu SUFLETUL (asta este cea mai de pret PUTERE...pentru care celalalt este langa noi) si...nu sa ne simtim eclipsati!
Daca astazi te simti fericit langa ea, poti fi si maine! NIMENI NU TE POATE IMPIEDICA...DOAR TU!

Rebecka! Ai procedat bine in ceea ce priveste viitorul tau! Poate ca atunci la momentul acela...acesta a fost un pas decisiv pentru tine, in care intr-un mod dureros, ai avut de ales o cale si...ti s-a oferit "un stimulent". Ca ai terminat o scoala si esti studenta, felicitari! Eu nu as fi numit-o razbunare, ci realizare. Daca tu, in tot acest timp ai avut in suflet dorinta de razbunare... rushinica...ti se cuvine! :(  Chestia cu lauda...in fata lor...o dovedeste!
Daca in sufletul tau a ramas doar partea frumoasa a prietenie voastre, dupa care inca mai tanjesti...ai puterea de "a te razbuna"...ducandu-te la ei cu o sticla de sampanie ("ca sa uzi reusitele tale"), cu ceva jucarii pentru copilul lor(ca sa reinvii momentele voastre de copilarie) si un buchet de flori..."CA SA INGROPI SECUREA"?
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

20 Aprilie, 2005, 01:36:24 p.m.
Răspuns #26

HERRA

Vizitator
El a ramas in urma mea! Eu am fugit! Am fost o lasa! Apoi m-am trezit la rascruci de drumuri realizand ca m-am ratacit! M-am asezat in genunchi si am inceput sa ma rog, sa imi apara in cale un om care sa poate sa ma sfatuiasca in ce directie sa o iau ! Dupa ce mi-am terminat ruga imi ridic privirea si vad in departare conturul unui om care venea inspre mine! I-am multumit 'divinitatii' ca mi-a ascutlat ruga si am inceput sa alerg in directia umbrei pe care o intrezaream la orizont! Fugeam cu lacrimi in ochi , abia mai puteam respira de bucurie! Ajung in fata omului si strig 'straine tocmai mi-ai salvat viata!' ii sar in brate, el imi raspunde calm' nu e prima oara.' Vocea lui imi pare mult prea dureros de familiara! Incerc sa departez dar stramtoarea bratelor lui nu-mi permite 'lasa-ma!' ii strig eu suierand printre dinti. El, ma lasa ....si-mi spune 'de ce m-ai chemat, daca nu ma vrei?' ma intorc si incep sa fug tipand : 'ramai in urma mea, acolo unde ti-e locul' si lacrimi de durere se navalesc pe obrajii mei arsi de razele de soare. O voce imi sopteste 'esti sigura ca aste e ceea ce vrei sa faci? daca da, mergi inainte, daca nu, intoarce-te in urma ta, acolo unde ti-e locul!' dar eu fug.....unde?

20 Aprilie, 2005, 02:54:19 p.m.
Răspuns #27

un_suflet

INAINTE HERRA! mereu inainte :)

03 Mai, 2005, 12:22:50 a.m.
Răspuns #28

Guardian|Angel

HERRA,crede`ma ca nu sunt deloc o egoista....daca as fi....ooof....stii ce sfaturi le dau?
undfe sa isi caute de munca,le dau bani,si nu cu imprmut,dar ma gandesc la copilul ala care nu are nici o vina....ii ajut pe la curatenie...si cam atat....ei sufera acum fiindca realizeaza cat de bune prietena le-am fost,si le puteam fi in continuare...sunt genul de om care da haina de pe el....si as fi facut-o crede-ma....dar nu au meritat!
mai mult de atat...eu nu pot face...nu vrb cu ei intimitati....formal....atat!

03 Mai, 2005, 07:15:40 p.m.
Răspuns #29

HERRA

Vizitator
Rebeka, ma bucur daca e adevarat ce spui tu! Ca, io nu prea am haine, iar daca tu....esti asa de sufletista de iti dai si hainele de pe tine, ce-as mai putea sa spun, decat.... 'vreau si eu'

Cat despre Singurel, imi pare rau, daca te-am suparat cu ceva si nu mai vrei sa vorbesti cu noi!