10 Octombrie, 2025, 09:24:45 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cumva femeile vor sa fie tratate drept obiecte sexuale ?  (Citit de 11944 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Iulie, 2008, 07:13:48 a.m.
Răspuns #15

Switty

Daca a fi obiect sexual are definitia data de Dawson: " My wife is a sex object: every time I ask for sex, she objects"  :P..altfel, nu sunt de acord.
Unele fete/femei ajung sa fie privite si tratate ca atare datorita atitudinii (vecina cu disperarea) pe care o au din dorinta de a atrage un barbat.
Cea mai atractiva trasatura la o femeie este - dupa parerea mea - increderea de sine. O femeie stapana pe sine, constienta de persoana ei, de valoarea pe care o are - intelectuala, fizica si nu numai - va emana mereu un aer proaspat, va fi mereu sexy, va avea mereu o stralucire in ochi si un mers sigur, ce o vor face obiectul privirilor barbatilor..nu al tuturor, e adevarat, caci o stim cu totii, barbatii sunt fiinte vizuale.. :P Cu totii apreciaza un corp bine reprezentat in zonele X si Y, picioare lungi cu glezne de caprioara, ochi alunecosi si ..inima zburdalnica.. :P
Fiecare femeie este frumoasa in felul ei..nu suntem toti la fel de dotati fizic sau intelectual..insa legea compensatiei intra in joc la un moment dat..iar barbatii - nu toti, fireste - ajung sa realizeze la un moment dat ca e bine ca femeia de langa el sa mai aiba si alte calitati in afara de glezna fina , adica sa fie un "pachetel" (chiar daca legat cu funda roz) pe care sa-l deschida mereu mirat, ca si cand ar fi in fiecare zi - ziua lui..
Si da, cum ziceau fetele aici, daca ma aranjez si vreau (si imi place) sa arat bine, nu o fac pentru barbati, ci pentru mine. Poate ca la un moment dat, avand un anume EL langa mine, voi dori sa fiu frumoasa, sexy si pentru el..voi surade cand voi vedea o privire apreciativa, un zambet sagalnic, cand il voi surprinde placut , cand il voi lasa fara cuvinte.. ;)
Daca e sa aleg una din categoriile pe care le descria orhideea albastra - o aleg pe cea a ielelor..  :P

« Ultima Modificare: 21 Iulie, 2008, 07:35:36 a.m. de Switty »
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

22 Iulie, 2008, 12:05:04 a.m.
Răspuns #16

viulian

Administrator
Si daca ai fi pe o insula pustie, singura, avand tot ce-ti trebuie ca sa traiesti cat de cat decent si sa-ti faci mancare - te-ar mai interesa sa iti faci siraguri de scoici si sa le atarni de gat, si sa-ti impletesti cat mai frumos niste acoperisuri doar ca sa te apere de ploaie ? Parerea mea e ca ai face ce trebuie facut, si nimic mai mult.

E putin egoism in asta cu 'ma imbrac pentru mine' si ma ofer drept bibelou lui - nu ?

22 Iulie, 2008, 12:20:10 a.m.
Răspuns #17

inda

Cred ca daca as fi singura pe o insula pustie, da la un moment dat mi-as face siraguri din scoici... singur fiind te plictisesti si-ti cauti ceva de facut  ;)

... ah, sa nu uit, nu va flatati barbatilor, cel mai adesea femeile nu se spoiesc si nu se imbraca frumos pentru voi ci pentru celelalte femei  :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

22 Iulie, 2008, 12:31:15 a.m.
Răspuns #18

viulian

Administrator
Ahaaam... noi barbatii stim deja asta: 'kittie cats compete!' si e amuzant cand vedem pe una penala care se straduie, sau vrem, cand una frumoasa darama competitia fara sa miste nici macar un deget.

Insa toata competitia asta... se traduce intr-o obiectualizare a trupului feminin..

22 Iulie, 2008, 01:20:00 a.m.
Răspuns #19

Minerva

... ah, sa nu uit, nu va flatati barbatilor, cel mai adesea femeile nu se spoiesc si nu se imbraca frumos pentru voi ci pentru celelalte femei  :D

... nici macar atat. Adesea doar pentru ele. E putin narcisism in eve. Evident ca atunci cand si altcineva constata frumusetea te simti altfel.  :D

Ca unele femei sau unii barbati sunt constiente/i de farmecul propriu si mizeaza pe el... este adevarat. Generalizarea depinde si de om. Asa cum o fata/femeie vrea sa rezolve ceva si-si ia o fustita mai altfel sau scoate in evidenta un decolteu, tot asa si un barbat vine cu figuri de inocent sau ocheade la inaintare.
Daca el/ea au si ceva materie cenusie sunt sigur insa ca vor miza pe aceasta si chiar vor face tot posibilul sa li se recunoasca intai meritele morale/sufletesti si dupa...

22 Iulie, 2008, 04:18:54 a.m.
Răspuns #20

Switty

Parerea mea e ca ai face ce trebuie facut, si nimic mai mult.

E putin egoism in asta cu 'ma imbrac pentru mine' si ma ofer drept bibelou lui - nu ?

:)..iti inteleg punctul de vedere..nu am spus insa ca ma dau peste cap in a arata bine si nici ca " m-as oferi drept bibelou"..personal sunt adepta, in mare masura, a frumusetii naturale, nu mi-e jena sa adorm si sa ma trezesc dimineata "nevopsita", sa am parul despletit, ravasit, sa fiu asa cum sunt..ca apelez la anumite accesorii disponibile sa accentuez unele calitati si sa atenuez altele nu mi se pare o dovada de egoism, ci pur si simplu de respect fata de propria-mi persoana..atunci cand o fac, o fac cu gust, cu stil, cu limite, fara a trece in penibil sau vulgar. Iar daca, la un moment dat, atentia acordata mie se va datora si prezentei unui barbat in imediata apropiere - va fi tot din respect..desi cum am  spus, nu as trece intr-un sindrom obsesiv de a arata mereu fara cusur..cateodata, o suvita rebela, un tricou si o pereche de blugi cu care poate am zugravit in casa, sunt la fel de sexy..nu m-as simti mai putin femeie, mai putin atragatoare, caci nu accesoriile ma definesc - eu le aplic acolo unde si cand doresc, fara a depinde de ele pentru a iesi in lume.
Ah, si nu am absolut nici o problema cu restul fetelor/femeilor - nu le percep ca pe o competitie - stiu sa apreciez o femeie frumoasa, fara a ma simti amenintata de aspectul ei; nimeni nu poate lua altcuiva ceea ce are, iar ceea ce nu are - cum se poate pierde?.. :)

22 Iulie, 2008, 04:20:18 p.m.
Răspuns #21

George Ene

Femeile se coafează, se fardează, se îmbracă şi se încalţă cu gust, după care-şi verifică cu atenţie ţinuta în fel de fel de oglinzi, să vadă dacă totul corespunde cu modul lor ideal de prezentare, pe care şi-l vor dpdv estetic optim, pentru că, în primul rând femeile vor să-şi placă lor însăle, iar în al doilea rând pentru că femeile vor să placă semenelor lor (să fie admirate de către acestea, să nu cumva să ajungă obiectele lor de bârfă), cel mult să fie invidiate (invidia fiind modul lor de subminare a mediocrităţii cu care sunt gratulate femeile de către femei. Cehov spunea despre invidie că e un mod strâmb de a vedea adevărul).
   Femeile nu ţin, cu ostentaţie, să placă bărbaţilor, decât dacă şi-au pus ambiţia să-şi cucerească şefii, ori pe vreun coleg, prin a-i (a-l) fascina, spre a atrage atenţia. Dar treaba asta e o chestiune discutabilă, pentru că dacă femeia respectivă nu e dotată de la Dumnezeu cu inteligenţă, cu un mod de a vorbi logic, cursiv şi elegant, cu căldură, expresivitate şi cu o melodicitate atractivă a vocii, având, în plus, şi o… “caroserie” corespunzătoare, atunci se poate îmbrăca în diamante şi-n pele, de sus şi până jos, precum şi cu cea mai scumpă încălţăminte şi să fie fardată după ultima modă, că totul e zadarnic – nu le va plăcea bărbaţilor, dimpotrivă va fi respinsă de către aceştia.
   Ca să placă dpdv sexual (ceea ce ar cam fi o trimitere la întrebarea din titlu), femeile se dezbracă, nu se îmbracă, şi nici nu se fardează etc. Dacă voi, dragi colegi, ţineţi să ducem ideea până la capăt, îmi îngădui să vă spun că femeile vor să placă bărbaţilor mai degrabă dezbrăcate, adică în intimitate, şi mai puţin în afară, în public. O femeie căreia-i eşti oaspete, care începe prin a se mângâia, prin a-şi întinde picioarele (admirându-şi-le, în faţa ta), care mai apoi, lasă să i se vadă chiloţeii, într-o doară, ca tu să-i zici, tot într-o doară “Vai ce chiloţei frumoşi ai!”, iar ea să-şi ridice cu graţie rochia, ori cămaşa, ca să ţi-i arate, e cum nu se poate mai limpede că te vrea, căci, hai să fim sinceri, între bărbaţi şi femei nu există nici o deosebire (vorba lui Marin Sorescu: “Şi noi bărbaţii tot femei suntem”). Mai departe e simplu, pentru că în felul  descris de mine mai sus se vede limpede că s-a instalat acel acord deplin între femeie şi bărbat, iar tu, bărbat bine crescut şi puţin cam… “crai”, nu sări pe femeie una-două, ci începi s-o “pregăteşti” (cum scria-n Codul Manierelor Elegante”, ediţia 1938), adică începi s-o mângâi pe fese, pe sâni (cu atenţie: ca o adiere de fulg), apoi s-o săruţi, şi s-o cam săruţi peste tot, fără jenă, dar tot cu tandreţe, fără grabă, până când îţi simţi dăruirea de sine (asta e ceva dumnezeiesc – un fel de îngenunchere voită în faţa iubitei, e autoîngenunchere – care se transmite telepatic femeii, încât ea o simte ca pe o beatitudine), şi-apoi să vezi ce n-ai văzut şi să trăieşti ce n-ai trăit: femeia ia iniţiativa şi-n focul ei, al femeii dragi, cuprinzându-te şi mistuindu-te, încât zici, după… “Dumnezeule, mare, ce fuse asta cu noi?”
   Dar să reluăm problema (că simt că v-am încins): Femeiea obiect sexual? Niciodată!
   Păi obiect sexual însemnă vagin din latex, femeie gonflabilă, penis din cauciuc fin umplut cu apă caldă etc. Se poate spune despre femeie, că e un asemenea obiect sexual?  Nicidecum!
   Cine vede lucrurile în felul acesta, ba mai mult, nu e şi îndrăzneţ cu femeia care-l place, pierde iremediabil, şi nu doar pentru o vreme, ci pentru toată viaţa. De ce? Pentru că femeile sunt exact ca noi, bărbaţii: la ceea ce visează ele, visăm şi noi, la ceea ce suferă ele din lipsa noastră (de sex), la fel suferim şi noi din lipsa lor (de sex), dar la fel vrem să fim mângâiaţi şi sărutaţi şi noi, bărbaţii, aşa vor şi ele vor să fie mângâiate şi sărutate…
   Dar, atenţie, femeile se deosebesc în câteva puncte esenţiale de noi, bărbaţii. Cum?
   Păi femeile nu se câştigă ca la loterie, ori ca la roata norocului, ci se câştigă cu gingăşie, cu tandreţe, cu priviri blânde încurajatoare, cu dovezi clare că se pot încrede în bărbatul pe care şi l-au ales.
   Gingăşia femeilor (că e orăşeancă, că e fată simplă de la ţară), reprezintă cea mai Înaltă Academie de Studii pentru Viaţa Fericită în Doi – unde se prezintă mulţi chemaţi, din care rămân puţini aleşi…
   În concluzie, femeia caută gingăşie, tandreţe şi protecţie. Cum argumentez?
   Argumentez prin aceea că femeia, prin destinul ei, e Mama întregii Omeniri, pe care o naşte şi o creşte cu gingăşie, tandreţe şi protecţie. Femeia asta cere, asta dă. Că se va căsători, au ba, femeia, prin gena ei, asta vrea, asta cere şi numai prin aceste calităţi se împlineşte şi-şi duce crucea.
   Dacă o femeie nu simte la bărbatul din faţa ei, pretendentul ori amantul ei, aceste trei calităţi: gingăşie, tandreţe şi protecţie, femeia nu i se dăruie, dimpotrivă rămâne pe gânduri, dacă nu cumva îl expediază în următoarele minute… sau ore (depinde de caracterul femeii).
   Chiar şi femeile care “practică cea mai veche meserie din lume” cedează de bună voie şi n-ar părăsi niciodată un bărbat care se poartă cu ea cu gingăşie şi cu dăruire, şi-o lasă să înţeleagă că-i poate fi protector de nădejde toată viaţa (de care ea, amărâta, n-a avut parte, şi are, vai, atâta nevoie!).
   Din amintirile bunicelor mele, pe când le-am prins în viaţă, am aflat că-n satul lor, Vlad-Ţepeş, din fostul judeţ Vlaşca, trăiau prin anii 20 ai secolului trecut doi fraţi înstăriţi, care au mers într-o duminică la “Crucea de Piatră” (acel “stabiliment cu fetiţe” ce funcţiona între cele două războaie mondiale, despre care a scris cu lux de amănunte marele gazetar Brunea Fox), de unde, spre seară au venit cu două femei tinere, foarte frumoase, iar a doua zi s-au căsătorit cu ele, cu acte-n regulă… Una din femei a fost mama consilierului personal al primului-ministru Petru Groza – pe care l-a ferit de Zărone, un prieten haios, mai vechi, al lui Groza, care-l binedispunea, în defavoarea treburilor Ţării…
   În concluzie, părerea mea e că nu e corect să ne jignim prietenele şi colegele, prin a le pune-n situaţia să se… “disculpe” vizavi de întrebarea dacă sunt sau nu obiecte sexuale. Că nu sunt aşa ceva, din moment ce pe noi, pe fiecare, ne-a născut o femeie, şi-n nici un caz un atare obiect… sexual!
« Ultima Modificare: 22 Iulie, 2008, 04:25:54 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

23 Iulie, 2008, 07:04:32 a.m.
Răspuns #22

Switty

Ma bucur sa vad, draga coleg Geo, ca ai o parere atat de reverentioasa fata de femei. Se remarca respectul fata de femeile din viata ta si nu numai. Este placut de sesizat ca - in vremuri in care trivialismul si suprasaturatia de sex, droguri, violenta preiau controlul - exista barbati ( fara doar si poate chiar mai multi de cati credem..si nu ne suparam, dimpotriva..) care gandesc si simt ca tine.
Nimeni nu ar trebui tratat/ privit ca obiect sexual, fie femeie, fie barbat - caci si barbatilor li se poate intampla la urma-urmei, nu?
Avem nevoie de mai mult bun simt, de mai mult respect intre sexe, intre generatii, intre noi, in general, ca indivizi.
Chiar daca am veni unii de pe Marte si altii de pe Venus precum sustin unii autori, impartim - impreuna -aceeasi planeta la ora actuala..despre cat de bine reusim sa convietuim..eh, asta-i alta problema.. :P