Dragi prieteni aveti dreptate!Intelepciunea, maturitatea spirituala si iubirea neconditionata ne pot doar ajuta sa respectam libertatea drumului pe care cei de langa noi il aleg.
Prin prisma meseriei mele am invatat acest lucru.Ma lovesc de multe nedreptati, suferinte, destine incalcite,drame...La inceput am sperat sa pot face mai multe, cu timpul am realizat ca poti intinde o mana, dar nu o poti trage cu forta...Daca nici Dumnezeu, care detine puterea suprema nu intervine cu forta in alegerile noastre, cine suntem noi sa-i schimabam ceea ce nu ni se pare drept???
As veni si cu un exemplu concludent din viata mea personala,referitor la puterea de a respecta libertatea alegerii unui drum.
Aveam cam 5 ani de relatie cu iubitul meu, cand si-a exprimat dorinta de a incerca examenul la Academia de politie.Cand m-a anuntat, Egoul meu s-a simtit puternic atacat.Aveam planuri sa fim mai aproape, si el vroia sa plece atat de departe de mine,inca 4 ani de chin,de distanta, incercari...Cand mi-a vazut reactia a spus ca renunta, pt ca eu sunt mai importanta decat toate si nu vrea sa ma piarda.Pe moment egoul meu a fost din nou fericit...Apoi, dupa 10 minute,mi-am dat seama ce prostie am facut.Adevarata iubire nu te va opri niciodata sa iti implinesti un vis! Asa ca am pus mana pe telefon si l-am sunat.I-am cerut iertare pt. egoismul meu, l-am incurajat sa mearga mai departe, promitand ca-l voi sprijini in tot ce face.Si ca daca acesta ai va fi drumul, vom gasi o cale si pentru relatia noastra.
A dat si examenul, a trecut de aproape toate probele, doar ca la o secunda, a fost respins la proba de rezistenta...Nu a fost sa fie.Dar cel putin am avut puterea de a-l lasa sa incerce acest drum.Si acum imi multumeste ca i-am dat aceasta libertate, ca a avut sansa sa se convinga ca nici macar nu era ceea ce si-ar fi dorit.Insa daca nu ar fi incercat, sunt convinsa ca si acum ar fi existat eterna intrebare:"Cum ar fi fost daca...?"
De atunci am invatat ca nu poti tine pe nimeni in viata ta, sau pe drumul pe care ai dori tu sa mearga.Oricat i-ai iubi, trebuie sa le dai libertatea de a alege.Asta daca vrei cu adevarat ca ei sa se simta impliniti.
Ce putem face insa,este sa ne rugam ca Cineva acolo sus sa le vegheze pasii, sa le trimita semnele de care au nevoie, si sa le dea puterea de a lupta pt visele lor!