10 Octombrie, 2025, 07:50:42 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: intrebare  (Citit de 6327 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Octombrie, 2007, 08:04:56 p.m.
Citit de 6327 ori

amelie

se spune ca exista oameni care se iubesc...si oameni care se aprind.....intrebarea este daca exista oameni care se si iubesc se si aprind???? 
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

18 Octombrie, 2007, 08:12:09 p.m.
Răspuns #1

Lady Allia

Eu cred ca ti-ai raspuns deja singura  ;)!
Daca se iubesc...restul vine de la sine si as spune ca daca se iubesc cu adevarat flacara va stii sa arda atata vreme cat privirile lor se vor putea intalni...chiar si carunte de ani  :).

18 Octombrie, 2007, 08:13:03 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
într-o relaţie, unul iubeşte şi celălalt se lasă iubit... ;)

acum, ca să încerc să îţi răspund la întrebare, oamenii care se aprind de fapt se îndrăgostesc. unii ajung să şi iubească. alţii rămân cu îndrăgosteala. iar apoi le trece.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

18 Octombrie, 2007, 08:21:43 p.m.
Răspuns #3

Lady Allia

într-o relaţie, unul iubeşte şi celălalt se lasă iubit... ;)

acum, ca să încerc să îţi răspund la întrebare, oamenii care se aprind de fapt se îndrăgostesc. unii ajung să şi iubească. alţii rămân cu îndrăgosteala. iar apoi le trece.

;D ce-mi place mie cum raspunzi tu Semi  :-*!

"într-o relaţie, unul iubeşte şi celălalt se lasă iubit... ;)"

si mereu e cu viceversa nu? adica mereu se iubesc unul pe altul...daca e relatie... :D...nu?

18 Octombrie, 2007, 08:23:18 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
la nesfârşit...

18 Octombrie, 2007, 08:28:42 p.m.
Răspuns #5

Lady Allia

la nesfârşit...

ştiam eu  :). la tine toate sunt cu tâlc  :D şi înţelept le ştii scrie.

18 Octombrie, 2007, 08:37:35 p.m.
Răspuns #6

Pensees

Nu glumesc,nu sint ironica,pe cuvint;dar care-i diferenta intre indragosteala si iubire?A te aprinde nu inseamna ca te indragostesti,adica iubesti? Nu?, Ma gindesc ca poate ai vrut sa spui,simpatizezi.Scuze c-am intervenit cu intrebarea.
« Ultima Modificare: 18 Octombrie, 2007, 08:41:31 p.m. de Pensees »

18 Octombrie, 2007, 08:43:53 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
când un om se îndrăgosteşte, el are un prim contact cu persoana de care s-a îndrăgostit. în general acel prim contact este atracţia fizică.
îndrăgosteala se poate transforma în iubire sau nu.
în cazul în care se transformă în iubire, înţelegem prin acest termen acel cumul de sentimente care te face să nu poţi trăi fără persoana iubită.
în acel cumul de sentimente avem: afecţiune, respect, încredre, senzaţia de qvsidependenţă şi de apartenenţă.
dacă după îndrăgosteală nu urmează iubire...explicaţie nu există. decât că, poate urma o altă îndrăgosteală.

aşa cred eu. nu este obligatoriu să îmi fie împărtăşită părerea.  8)

18 Octombrie, 2007, 09:17:07 p.m.
Răspuns #8

Sonrisa

Eu cred ca oamenii se "aprind" la prima vedere. "Iubirea" este ceva mult mai profund, mai intelept, dupa umila mea parere.                                                                                                         Intr-o relatie de iubire fiecare daruieste, insa niciodata in proportii egale. Unul va darui intotdeauna mai mult. Paradoxul este ca, cel ce daruieste mai mult va fi tentat sa daruiasca din ce in ce mai mult, iar cel care daruieste mai putin va darui si mai putin. La un moment dat unul va ajunge la maximum a ceea ce poate darui, iar celalat va considera ca nu e nevoie sa mai dea ceva. Si aici se termina povestea (din pacate!).                    De asemenea, cred ca exista foarte multi oameni care se "aprind" si foarte putini (spre din ce in ce mai putini) oameni care "iubesc".

19 Octombrie, 2007, 12:06:51 a.m.
Răspuns #9

amelie

Nu glumesc,nu sint ironica,pe cuvint;dar care-i diferenta intre indragosteala si iubire?A te aprinde nu inseamna ca te indragostesti,adica iubesti? Nu?, Ma gindesc ca poate ai vrut sa spui,simpatizezi.Scuze c-am intervenit cu intrebarea.
care este diferenta dintre Iubire si Dragoste?
Iubirea implica doar sufletul.....dragostea include si trupul...
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

19 Octombrie, 2007, 12:42:24 a.m.
Răspuns #10

Pensees

Multumesc Amelie. Nu te contrzic.Alta generatie,alt mod de a vedea lucrurile;cred ca-i mai bine asa;stiu eu?Conteaza ca fericirea sa dureze o viata.Tot ce-ti doresti si noapte buna.Maria.

19 Octombrie, 2007, 08:04:53 a.m.
Răspuns #11

sunshine

Iubire, dragoste....respectul este cel mai important. Daca devii proprietatea celuilalt, atunci relatia intima nu se mai numeste dragoste ci sex. Din prea multa iubire te poti lasa calcat in picioare. Mie una mi-a trebuit ff mult timp sa realizez ca a oferi iubire nu este echivalent mereu cu a primi iubire.
  Eu sunt convinsa ca poti ramane aprins  :laugh:atata timp cat iubesti si esti iubit( cineva stie...... ;))
« Ultima Modificare: 19 Octombrie, 2007, 08:07:15 a.m. de newhope »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

30 Noiembrie, 2007, 12:11:36 a.m.
Răspuns #12

amelie

Exista iubiri si iubiri….iubiri….mult mai iubiri si….iubiri mai putin iubiri…iubiri in care tu iubesti si….iubiri in care tu esti iubit….Eu n-am trait „dimineti indragostite,in care sa amestec bucati de ananas in omleta fierbinte,cu convingerea si evlavia cu care cu care as fi turnat pe furis in blidul iubitului o potiune de dragoste vesnica”.Nici n-am „asezat platouri de argint coplesite de fructe peste pernele dragostei noastre”.Nici nu „m-am tinut de mana cu alesul inimii mele ,peste mese infofolite in matasuri chinezesti,printre carnuri dulci-acrisoare,ornamentate cu bucati de aur inmiresmat”. Nici n-am picurat in „extaz fiind,suc din bucati de ananas strivite-ntre dinti pe buzele celui dorit.”Si nici nu mi-am planificat „indragostirile” ca sa ma pot bucura vesnic de starile de „beatitudine” si „plutire” pe care ti le dau astfel de sentimente. Poate ca sunt prea spontana ,prea imprevizibila,prea complicata, asa cum am fost acuzata de multe ori….poate vreau prea mult pentru ca daruiesc prea mult…Stiu,cineva o sa-mi spuna sa nu cer si sa nu astept…doar sa daruiesc iubirea din sufletul meu….Dar sunt om…doar un om fara pretentii de inger ….un om de sine statator…un om care nu vrea si nu poate sa-si infraneze personalitatea pentru a fi „femeia perfecta” a visurilor cuiva…