Mereu a existat aceasta incertitudine in mintea mea.Daca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si mai ales ,dupa asemanarea sa atunci de ce exista printre noi criminalii sau nu neaparat oamenii acestia luati ca exemple din extreme ,sa spunem rau-facatorii.Oare Dumnezeu nu este simbolul perfectiunii ,insasi perfectiunea? Ma rog ,m-am obisnuit sa nu mai caut raspunsuri. Unele intrebari nu-si au rostul.
Apoi revenind ,nu cred ca figura umana poate fi asociata cu perfectiunea sau cu divinul.E adevarat ca suntem foarte complecsi si printre toate aceste trasaturi care ne definesc exista si parti din acel intreg numit perfectiune -bunatatea ,iubirea ,insa tot printre aceste parti sunt si trasaturile mai putin bune ,tot moral vorbind.Iar apoi cuvantul divin inseamna dumnezeiesc,sfant ori omul de rand nu este tocmai sfant ,in sensul de baza al cuvantului.
Eu ma gandesc ca cel care se apropie cel mai mult de ceea ce numesti tu simbol al perfectiunii sau simbol al divinului este copilul.Insa chiar si aceasta "figura umana" este indepartata de divin chiar de religie pentru ca se sustine ca mostenim "pacatul stramosesc",deci chiar atunci cand ne nastem ,ne nastem departe de ceea ce inseamna "sfant".